Dodaj do ulubionych

Jak i kiedy stosujecie wodę termalną??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:18
Przy zakupie kremu Efaclar K dostałam w promocji wodę termalną, tylko nie za
bardzo wiem kiedy jej używać. Czytałam gdzieś tu na forum,że niektóre
dziewczyny stosują ją w pracy i jestem ciekawa czy na makijaż??
Czy stosować ją na krem, czy przed jego położeniem??
Dzięki AM
Obserwuj wątek
    • orissa Re: Jak i kiedy stosujecie wodę termalną?? 26.01.05, 14:38
      Do zmywania makijażu i czasami do jego utrwalenia (spryskuję makijaż z
      odległości ok. 15cm lekką mgiełką). W upalne dni rewelacyjnie odświeża.
    • Gość: teresai Re: Jak i kiedy stosujecie wodę termalną?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.01.05, 14:44
      Ja jej używam na zakończenie demakijażu. Ponieważ często używam do oczyszczania
      twarzy środków, które nie wymagają spłukiwania wodą, a ja jednak lepiej się
      czuję po użyciu wody, to po prostu po oczyszczeniu obficie spryskuję twarz wodą
      termalną. Stosuję ją też zawsze, gdy mam podrażnoną, zaczerwienioną, rozgrzaną
      twarz - spryskanie się taką wodą przynosi mojej cerze natychmiastowe ukojenie.
      • smee Re: Jak i kiedy stosujecie wodę termalną?? 26.01.05, 17:34
        Ja tez stosuje zamiast toniku, a po jakiejs minucie (na oko)suche buzie
        delikatnie recznikiem (bez pocierania) :)))
    • Gość: kk Re: Jak i kiedy stosujecie wodę termalną?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 14:47
      Zostawiacie do yschnięcia, czy po krótkiej chwili osuszacie twarz. Z pewną taką
      nieśmiałością podchodzę do spryskiwania twarzy w celu utrwalenia makijażu, ale
      nie wie ten kto nie spróbuje, muszę kiedyś sprawdzić.
      Dzięki
      • Gość: teresai Re: Jak i kiedy stosujecie wodę termalną?? IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.01.05, 17:35
        Ja po chwili osuszam twarz. Jeśli się zostawi wodę, wodę termalną, tonik itp.
        do wyschnięcia samoistnego na twarzy, to spowoduje to efekt odwrotny od
        zamierzonego, czyli zamiast nawilżyć, wysuszy cerę.
    • keepersmaid Re: Jak i kiedy stosujecie wodę termalną?? 26.01.05, 17:28
      W pracy jako obrone przed skutkami klimatyzacji.
      Poniewaz sie nie maluje, nie ma problemu, ze mi moze cokolwiek splynac jak sie
      psikne :)
    • Gość: jagapie Re: Jak i kiedy stosujecie wodę termalną?? IP: *.stacje.agora.pl 26.01.05, 18:36
      najczesciej: rano, po przebudzeniu, zwłaszcza zima - kaloryfery;))) orzezwia, nawilza,reperuje niedoskonalosci. czyli sluzy mi jako krem nawilzajacy.
      czasem: wieczorem, po zmyciu twarzy odpowiednim zelem.
      nigdy nie stosowalam do utrwalenia makijazu.
      nie wysuszalam do tej pory buzi, jak pisza dziewczyny (moze sprobuje od teraz?), tylko po dluzszej chwili od spryskania pysia, jak byl jeszcze wilgotny,
      wklepywalam leciuchno te wiloc w skore. nawet w wargi -co je wygladzalo, nawilzalo.
    • Gość: agni Re: Jak i kiedy stosujecie wodę termalną?? IP: *.zin.lublin.pl 26.01.05, 18:38
      na maseczke z glinki-coby nie wysychala;D
      • Gość: agni Re: Jak i kiedy stosujecie wodę termalną?? IP: *.chello.pl 26.01.05, 21:51
        czesc imienniczko;-)
        bedziemy sie tu mylić na forum dziewczynom...
        rano zaraz po przebudzeniu dobrze jest spryskać twarz, to podobno poprawia
        mikrokrążenie w skórze...tak czytalam i kiedys tak nawet stosowalam...
        choc zwykle ja latem kupuje i podczas upałów używam
        a tak w ogóle to zastosowania są różne, nie wszystkie godne polecenia...moja
        babcia wyznala mi kiedys, ze się na taką wodę...opala. troche na nia
        nakrzyczalam, ale niereformowalna jest...mimo to ma 80 lat a wygląda tak, ze
        jej 60-latki zazdroszczą, cóż...
    • newsstand Re: Promocja?? 27.01.05, 01:07
      Gość portalu kk napisała:

> Przy zakupie kremu Efaclar K dostałam w promocji wodę termalną

gdzie jest ta promocja, kk? w ktorej aptece? chodzi mi o warzszawe. moze ktos
      inny tez wie cos na ten temat? dzieki
      • Gość: kk Re: Promocja?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:12
        Ja kupiłam ją w osiedlowej Aptece w Łodzi. Za krem, wodę, mleczko 30ml i
        malutki tonik zapłaciłam 44 zł. Nie wiem czy to jest bardzo rewelacyjna cena,
        bo to pierwszy mój zakup tego kremu, ale to wszystko było zapakowane razem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka