Dodaj do ulubionych

VitaCell a Vita-Fem

31.01.05, 15:01
Witajcie,
Łykam Vita-Fem, ale niedawno zauważyłam reklamę VitaCell i wydaje się
bardziej odpowieni dla mnie (leczę się hormonalnie, na skutek czego osłabiły
mi się naczynia żylne – pajączki, wylewy itp.). Czy rzeczywiście zawartość
bioflawonoidów jest w VitaCell większa?
(Biorę też Cyclo3fort, więc może nie warto zmieniać?) Znacie oba te
suplementy? Może Justy podpowiesz?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: VitaCell a Vita-Fem IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 31.01.05, 15:55
      zalezy, jakie hormony stosujesz. jeśli chodzi o estrogeny, to mogą one wchodzić
      w interakację z niektórymi bioflawonoidami, i powinnaś się najpierw
      skonsultować z lekarzem.
      • zuza123 Re: VitaCell a Vita-Fem 31.01.05, 16:27
        Generalnie biorę pigułki leczniczo - w tej chwili Mercilon. Czy Vita-Fem, który
        zawiera nioflawonoidy, równiez powinnam konsultować?
        • Gość: justy Re: VitaCell a Vita-Fem IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 31.01.05, 16:42
          VitaCell jest jedynie suplementem- niestety nikt nie wymaga od niego
          precyzyjnego składu, dlatego nie wiadomo, jakie konkretnie bioflawonoidy
          wchodzą w jego skład, tylko tyle, ze cytrusowe. Vita-Fem też zawiera
          bioflawonoidy cytrusowe- też mało konkretnie, ale jest chociaż dawka 12,5mg.
          Bioflawonoidy z grapefriuta, szczególnie naringenina, kwercetyna, kampferol,
          furanoumaryna, 6,7-di-hydroxybergamoltyna wchodzą w wiele interakcji lekowych,
          z których część jest niebezpieczna. Akurat w przypadku estrogenów ich wpływ
          polega na podnoszeniu ich steżenia we krwi, co (w uproszczeniu) daje efekt
          łykania pigułki "wysokohormonalnej"- mogą się pojawić dziłania nieporządane
          typu wrażliwosć piersi, nudności, zatrzymywanie wody w organiźmie, opuchnięcie
          itp.
          w przypadku vita-femu nie mówimy o jakichś szczególnie dużych dawkach, ale przy
          okazji powinnaś zapytać lekarza, co o tym sądzi.
          ogólnie przestaw sie może na preparaty zawierające wyciągi z kasztanowca i
          rutozyd.
          • zuza123 Re: VitaCell a Vita-Fem 31.01.05, 17:41
            a jakie preparaty polecasz? A czy z witaminowych cos byś mi równiez mogła
            polecić (mam 29 lat): może Merz Spezial?
            • Gość: justy Re: VitaCell a Vita-Fem IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 03.02.05, 10:43
              tak, moze być Merz Special, Merz Special Anti-age, Wyciag ze skrzypu polnego z
              witaminami; jeśli wolisz rozwiązanie ekonomiczne to moze Falvit.
              na zyły lubię trokserutynę w sporych dawkach (venoruton, venolan, troxeratio
              itd)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka