osiaa 03.02.05, 14:41 czy ktoś stosował i może sie podzielić doświadczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
smee Re: Dieta kopenhaska!!!!! 03.02.05, 14:50 Forum dieta Podejrzewam, ze tam znajdziesz wiecej info :))) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Dieta kopenhaska!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:26 Jakieś cztery lata temu stosowałam tą dietę i udało mi się schudnąć jakieś 5kg. Trzeba mieć jednak duże, naprawdę duże postanowienie, że wytrwamy w niej do końca. Będąc na niej cały czas ma się ochotę na coś do jedzenia, tzn. nie jest się głodnym, jednak ona jest tak monotonna, że cały czas myśli się o czymś dobrym do jedzenia. Pułapką może byc właśnie to żepo jej skonczeniu wręcz rzucisz się na jedzenie. Ostatnio próbowałam ja również stosować, ale wytrzymałam jedynie cztery dni. Zdecydowanie bardziej od tej diety polecam zdrowsze odżywianie (dużo warzyw i owoców, picie wody, naturalnych soków) i nie jedzenie po 18-tej. Zresztą najlepszą dietą może byc znane powiedzenie: królewskie śniadanie, książęcy obiad, żebracza kolacja:) Poniżej przesyłam Ci link na forum o odchudzaniu. Może tam znajdzie się więcej osób, które byly na tej diecie i podzielą się swoimi wrażeniami. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=17365 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elkas Re: Dieta kopenhaska!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:14 Stosowałam tę dietę 2 lata temu.Pierwsze dni były b.trudne. Schudłam 6 kg. Potem rzuciłam się na jedzenie i szybko nadrobiłam utracone kilogramy.Ale po miesiącu wprowadziłam gimnastykę, ograniczyłam słodycze i zaczęłam bardzo tracić na wadze. Może ta dieta rzeczywiście jakoś reguluje przemianę materii.Przez dwa lata udaje mi się utrzymać wagę 56-57 kg. Waga wyjściowa: 72 kg.Trzeba być jednak wytrwałym i dobrze zmotywowanym żeby wytrzymać te 13 dni.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Dieta kopenhaska!!!!! IP: *.nowa-sarzyna.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 12:00 Kiedyś próbowałam, ale wytrzymałam tylko kilka dni i nabawiłam się wstrętu do szpinaku, brokułów, jajek i steków(blee). Obecnie stosuję dietę 1000kcl i wydaje mi się, że to jest najlepszy sposób na utratę kilogramów przy jednoczesnej zmianie sposobu odżywiania na bardziej zdrowy i krzystny dla naszego organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olkaaaa Re: Dieta kopenhaska!!!!! IP: *.chello.pl 04.02.05, 13:06 moim zdanie dieta nie nadaje sie wogule do stosowania jest obrzydliwa myśle że jest dużo dużo więcej diet przyjemniejszych i smaczniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
natim Re: Dieta kopenhaska!!!!! 04.02.05, 13:19 Byłam na tej diecie 3 miesiące temu. Schudłam 4,5kg. Przez święta trochę przytyłam, ale potem znowu schudłam przy normalnym odżywianiu. Raczej nie ma żadnych skutków ubocznych (może z wyjątkim wstrętu do szpinaku, który lubiłam). Mimo ubogiego menu nie jest się głodnym, ale należy pić dużo wody. Zastanawiam się czy jeszcze raz jej nie przeprowadzić, ale jak się trochę ociepli, bo w trakcie było mi strasznie zimno, a podobno nie można pić herbaty. Tylko kawa rano, a później woda. Odpowiedz Link Zgłoś
basbusaa Re: Dieta kopenhaska!!!!! 04.02.05, 15:23 Więcej o tej diecie jest też na forum Fitness. Ja mogę tylko powiedzieć o sobie, bo stosowalam ją jakieś 3 miesiące temu. Jeżeli nie ćwiczysz, a najlepiej wogóle niewiele się ruszasz to możesz spróbować. Ja ćwiczę więc po tygodniu tej diety jak wstałam rano tobyłam blada jak ściana i tak słaba, że ledwo co wstalam z łóżka. Natychmiast coś zjadłam i po pól godzinki było ok. Raczej więcej nie będę stosowała, wolę pobiegać. :-) Tak poza przypadkiem ćwiczących to i tak uważam, że można ją stosować, ale jako początek długiej diety (po tej diecie np.MŻ, Soutch Beach albo inna). Nie liczyłabym tu na dwutygodniową dietę cud, bo po każdej diecie jeżeli zaczniesz się obżerać to będzie jojo. Już lepiej po prostu trochę poćwiczyć i nie jeść słodyczy, ziemniaków, chleba i jeść mniejsze porcje. Polecam wyżej wspomnianą dietę South Beach, jesz wszystko, ale trochę inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresai Re: Dieta kopenhaska!!!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.02.05, 15:44 Ja również polecam dietę South Beach. Jesz smacznie i do syta i chudniesz. Opiera sie ona na wyeliminowaniu pewnego rodzaju węglowodanów. Odpowiedz Link Zgłoś