Dodaj do ulubionych

Dieta kopenhaska!!!!!

03.02.05, 14:41
czy ktoś stosował i może sie podzielić doświadczeniem?
Obserwuj wątek
    • smee Re: Dieta kopenhaska!!!!! 03.02.05, 14:50
      Forum dieta
      Podejrzewam, ze tam znajdziesz wiecej info :))) Pozdrawiam :)
    • Gość: Milka Re: Dieta kopenhaska!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:26
      Jakieś cztery lata temu stosowałam tą dietę i udało mi się schudnąć jakieś 5kg.
      Trzeba mieć jednak duże, naprawdę duże postanowienie, że wytrwamy w niej do
      końca. Będąc na niej cały czas ma się ochotę na coś do jedzenia, tzn. nie jest
      się głodnym, jednak ona jest tak monotonna, że cały czas myśli się o czymś
      dobrym do jedzenia. Pułapką może byc właśnie to żepo jej skonczeniu wręcz
      rzucisz się na jedzenie.
      Ostatnio próbowałam ja również stosować, ale wytrzymałam jedynie cztery dni.
      Zdecydowanie bardziej od tej diety polecam zdrowsze odżywianie (dużo warzyw i
      owoców, picie wody, naturalnych soków) i nie jedzenie po 18-tej.
      Zresztą najlepszą dietą może byc znane powiedzenie: królewskie śniadanie,
      książęcy obiad, żebracza kolacja:)
      Poniżej przesyłam Ci link na forum o odchudzaniu. Może tam znajdzie się więcej
      osób, które byly na tej diecie i podzielą się swoimi wrażeniami.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=17365
      • Gość: elkas Re: Dieta kopenhaska!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:14
        Stosowałam tę dietę 2 lata temu.Pierwsze dni były b.trudne. Schudłam 6 kg.
        Potem rzuciłam się na jedzenie i szybko nadrobiłam utracone kilogramy.Ale po
        miesiącu wprowadziłam gimnastykę, ograniczyłam słodycze i zaczęłam bardzo
        tracić na wadze. Może ta dieta rzeczywiście jakoś reguluje przemianę
        materii.Przez dwa lata udaje mi się utrzymać wagę 56-57 kg. Waga wyjściowa: 72
        kg.Trzeba być jednak wytrwałym i dobrze zmotywowanym żeby wytrzymać te 13
        dni.Pozdrawiam.
        • Gość: gizmo Re: Dieta kopenhaska!!!!! IP: *.nowa-sarzyna.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 12:00
          Kiedyś próbowałam, ale wytrzymałam tylko kilka dni i nabawiłam się wstrętu do
          szpinaku, brokułów, jajek i steków(blee). Obecnie stosuję dietę 1000kcl i
          wydaje mi się, że to jest najlepszy sposób na utratę kilogramów przy
          jednoczesnej zmianie sposobu odżywiania na bardziej zdrowy i krzystny dla
          naszego organizmu.
      • Gość: olkaaaa Re: Dieta kopenhaska!!!!! IP: *.chello.pl 04.02.05, 13:06
        moim zdanie dieta nie nadaje sie wogule do stosowania jest obrzydliwa myśle że
        jest dużo dużo więcej diet przyjemniejszych i smaczniejszych.
    • natim Re: Dieta kopenhaska!!!!! 04.02.05, 13:19
      Byłam na tej diecie 3 miesiące temu. Schudłam 4,5kg. Przez święta trochę
      przytyłam, ale potem znowu schudłam przy normalnym odżywianiu. Raczej nie ma
      żadnych skutków ubocznych (może z wyjątkim wstrętu do szpinaku, który lubiłam).
      Mimo ubogiego menu nie jest się głodnym, ale należy pić dużo wody. Zastanawiam
      się czy jeszcze raz jej nie przeprowadzić, ale jak się trochę ociepli, bo w
      trakcie było mi strasznie zimno, a podobno nie można pić herbaty. Tylko kawa
      rano, a później woda.
    • basbusaa Re: Dieta kopenhaska!!!!! 04.02.05, 15:23
      Więcej o tej diecie jest też na forum Fitness. Ja mogę tylko powiedzieć o
      sobie, bo stosowalam ją jakieś 3 miesiące temu. Jeżeli nie ćwiczysz, a
      najlepiej wogóle niewiele się ruszasz to możesz spróbować. Ja ćwiczę więc po
      tygodniu tej diety jak wstałam rano tobyłam blada jak ściana i tak słaba, że
      ledwo co wstalam z łóżka. Natychmiast coś zjadłam i po pól godzinki było ok.
      Raczej więcej nie będę stosowała, wolę pobiegać. :-) Tak poza przypadkiem
      ćwiczących to i tak uważam, że można ją stosować, ale jako początek długiej
      diety (po tej diecie np.MŻ, Soutch Beach albo inna). Nie liczyłabym tu na
      dwutygodniową dietę cud, bo po każdej diecie jeżeli zaczniesz się obżerać to
      będzie jojo. Już lepiej po prostu trochę poćwiczyć i nie jeść słodyczy,
      ziemniaków, chleba i jeść mniejsze porcje. Polecam wyżej wspomnianą dietę South
      Beach, jesz wszystko, ale trochę inaczej.
      • Gość: teresai Re: Dieta kopenhaska!!!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.02.05, 15:44
        Ja również polecam dietę South Beach. Jesz smacznie i do syta i chudniesz.
        Opiera sie ona na wyeliminowaniu pewnego rodzaju węglowodanów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka