Dodaj do ulubionych

blizna po operacji co robic??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:14
hej dziewczyny potrzebuje rady..niedawno wyszlam ze szpitala.. operacja na
wyrostek robaczkowy..blizna pozioma jakies 7 cm.. 5 szwow .. goi sie
ladnie ..ale jestem zlamana..duza wage przywiazuje do wygladu..nie chce tej
blizny..jak radzicie usunac ja .. a moze pokryc ja tatuazem jakims ciekawym??
spotkalam sie tez z opiniami ze ta blizna jest strasznie sexy..nie wiem co
robic:(
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: blizna po operacji co robic?? IP: *.chello.pl 10.02.05, 21:21
      Hej! Też jestem "powyrostkowa" - moja blizna jest naprawde niefajna i ma az 10
      cm. Od operacji minely juz trzy lata i blizna nieco sie wchlonela, zbladla, ale
      nadal jest bardzo widoczna. Nigdy jednak nie martwilam sie z jej powodu, bo
      zostalam przywieziona do szpitala w takim stanie, ze wlasnie jej zawdzieczam
      swoje zycie. Nikt nie jest doskonaly - wiele osob ma blizny po roznych urazach
      i nie odejmuje im to urody. Od lekarzy na pewno niedlugo dostaniesz masci,
      ktore pomoga bliznie "sie wchlonac" a reszte zaakceptuj. Jesli po jakims czasie
      nadal Ci sie nie uda- pozostaje operacja plastyczna. Ale moim zdaniem, nie jest
      to az taka deformacja, ze byloby warto. Glowa do gory i nie smuc sie!
      • libri1 Re: blizna po operacji co robic?? 10.02.05, 22:11
        Nie masz juz innych problemow? Ciesz sie ,ze to nie blizna po operacji serca
        lub zoladka ,bo wtedy to naprawde bylby problem.
        Tez mam blizne po wyrostku i w niczym nigdy mi nie przeszkadzala ani nie ujela
        nic z urody.
    • jazza.nova Re: blizna po operacji co robic?? 11.02.05, 09:34
      Nie smuc sie smutna, rozumiem, ze Ci sie ta blizna nie podoba, to naturalne
      przeciez. Z mojej strony moge Ci doradzic tyle: wiem, ze w sklepie ze zdrowa
      zywnoscia wypatrzylam taki kosmetyk, co sie nazywal 'perla Inkow', byl drogi
      (ok 50-60 zl), ale byl to specyfik na takie wlasnie problemy: pomagal goic
      blizy wszelkiego rodzaju. Ja go wowczas chcialam sobie kupic na buzie, ale
      wowczas nie bylo mnie na to stac. Znalazlam link, gdzie dziewczyny sie
      wypowiadaja na jego temat: f.kafeteria.pl/temat.php?
      id_p=5371&start=4890.Poszperaj w sieci, moze znajdziesz cos wiecej na jego
      temat. Z tego co wiem, to ten krem dostal jakas nagrode nawet... No nie wiem,
      sprawdzic zawsze warto, szczegolnie jesli mogloby Ci pomoc. Aha, na pewno w
      gabinetach kosmetycznych mozna dokonac zabiegow usuniecia blizn, jesli tak
      bardzo chcesz sie jej pozbyc. Ale mnie sie wydaje, ze naturalny sposob jest
      lepszy. Pozdr.
      • jazza.nova Re: blizna po operacji co robic?? 11.02.05, 09:37
        jazza.nova napisała:

> Nie smuc sie smutna, rozumiem, ze Ci sie ta blizna nie podoba, to naturalne
        > przeciez. Z mojej strony moge Ci doradzic tyle: wiem, ze w sklepie ze zdrowa
        > zywnoscia wypatrzylam taki kosmetyk, co sie nazywal 'perla Inkow', byl drogi
        > (ok 50-60 zl), ale byl to specyfik na takie wlasnie problemy: pomagal goic
        > blizy wszelkiego rodzaju. Ja go wowczas chcialam sobie kupic na buzie, ale
        > wowczas nie bylo mnie na to stac. Znalazlam link, gdzie dziewczyny sie
        > wypowiadaja na jego temat: f.kafeteria.pl/temat.php?
        > id_p=5371&start=4890.Poszperaj w sieci, moze znajdziesz cos wiecej na jego
        > temat. Z tego co wiem, to ten krem dostal jakas nagrode nawet... No nie wiem,
        > sprawdzic zawsze warto, szczegolnie jesli mogloby Ci pomoc. Aha, na pewno w
        > gabinetach kosmetycznych mozna dokonac zabiegow usuniecia blizn, jesli tak
        > bardzo chcesz sie jej pozbyc. Ale mnie sie wydaje, ze naturalny sposob jest
        > lepszy. Pozdr.

podaje link jeszcze raz, bo sie nie wkleil caly
        f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5371&start=4890
    • isabellas maść antybiotyk 11.02.05, 11:57
      słyszałam od koleżanki, która po wypadku miała blizny na twarzy, ze sa jakieś maści z antybiorykiem, które przyspieszają gojenie się ran i powodują, że nie sa one bardzo widoczne...kumpela wygląda ok
    • sunsilk Re: blizna po operacji co robic?? 11.02.05, 12:12
      na blizny sa dwie masci, ktore mozna dostac w aptece bez recepty:
      jedna to cepan (~10 pln), troszke tylko dziwnie pachnie, bo ma w sobie wyciag z
      cebuli, ale podobno jest bardzo dobra, moja kolezanka uzywala na blizny. druga
      to contratubex. drozsza niz cepan, ale nie wiem ile kosztuje. podobno daje
      efekty podobne, tyle, ze nie ma tego zapachu. moze sprobuj jednej z nich, tylko
      ostroznie, bo z tego co pamietam, mozna je stosowac na calkowicie wyleczone rany.
      pozdraiwam i glowa do gory!
    • Gość: aga Re: blizna po operacji co robic?? IP: *.chello.pl 11.02.05, 18:50
      jak kupujesz masci kup najdroższa inne NIC mi nie dały, mój chirurg proponował
      mi usunięcie operacja plastyczną, podobno był w stanie mi ją usunąc zeby w
      ogóle nie było śladu (ale w końcu zostawiłam ja tak jak jest), w razie czego
      dam ci namiar, przyjmuje w Warszawie i jest bardzo dobrym i przystojnym
      chirurgiem :)
    • Gość: Ania Re: blizna po operacji co robic?? IP: *.tele2.pl 11.02.05, 19:33
      blizna to blizna - jak się coś rozdało to nigdy już nie będzie gładkie. jeżeli
      ktoś opowiada łądne historyjki o usuwaniu blizn operacjami plastycznymi to
      pragnę zwrócić uwagę że po operacji plastycznej też zostanie blizna - być może
      mniejsza być może inna ale zawsze blizna. co do maści to zapytaj swojego
      lekarza o preparat z silikonem nie tani ale warty polecenia - w tym momencie
      wyleciała mi z głowy jego nowa nazwa. aha i nie rób niczego na własną rękę -
      zbyt wczesne stosowanie niektórych preparatów może tylko zaszkodzić.
      poza tym tak jak już ci jedna z koleżanek napisała : ilekroć będziesz chciała
      się nad sobą poużalać z powodu tej blizenki pomyśl o dziewczynach po operacji
      serca, żołądka i innych podrobów - tam blizny mają po 25-30cm i są pionowe co
      powoduje że dużo gorzej się goją często mają tendencję do przerostów czyli
      keloidów a to naprawdę ładnie nie wygląda.
      po zakończeniu etapu gojenia kiedy lekarz wyrazi zgodę możesz w dobrym
      gabinecie kosmetycznym poddać się serii zabieów złuszczania kwasami o wysokim
      stężeniu. fachowo poprowadzona terapia pomoże zniwelować blizne wyrównać jej
      koloryt sprawić że będzie mało widoczna.
    • Gość: tommybo Re: blizna po operacji co robic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:11
      Polecam Zeraderm. Cena ok 100 zł.Nie w kazdej aptece.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka