Dodaj do ulubionych

Kremy z retinolem

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.02, 00:58
Mam mnostwo pytan :-) Interesuja mnie kremy z retinolem, zwlaszcza na noc i pod
oczy. Czy macie swoich faworytow? Jakie daja efekty? Jakie jest Wasze zdanie o
Reti C Vichy? A o serii z "inteligentnym retinolem" Dermiki? Czy ktoras z Was
stosowala krem z podwojnym retinolem z Avonu (seria ANEW)?
Obserwuj wątek
    • Gość: coralin Re: Kremy z retinolem IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 03.06.02, 12:50
      Ja miałam kilka próbek Vichy Reti C i pieknie mnie uczulił,choć moja skóra nie
      należy do specjalnie wrażliwych i rzadko uczulają mnie kosmetyki. Miałam też
      próbki kremów z retinolem H.Rubinstein(potwierdzam świetny, ale nie kupiłam bo
      naprawdę przesadnie drogi), Lancome(nie służył mojej cerze wcale). Wczesną
      wiosną kupiłam polecany przez Basię krem z retinolem St.Yves Mulivitamin
      Retinol Firming Treatment.Wspaniale przepędził pozimowe zmęczenie i szarość
      buzi.
    • Gość: coralin Re: Kremy z retinolem IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 03.06.02, 12:55
      A pod oczy stosuję rano krem z roślinnym pro-retinolem Y.Rocher,który jest
      opalizująco różowawy i optycznie tuszuje cienie, zmęczenie pod oczami.To
      pierwszy kosmetyk pielęgnacyjny YR kupiony od bardzo dawna i chwalę go
      sobie,choć wcześniej nie miałam zaufania do kremów YR.
      • Gość: silie Re: Kremy z retinolem IP: *.jmk.lodz.pl 03.06.02, 15:16
        A ja chciałam spytać, od kiedy należałoby stosować kremy z retinolem?
        Mam lat 24, czy już czas? (Powinnam poszukać odp. w art. Basi na wizażu, ale
        nie mam czasu).
        Miałam próbkę z Vichy, ale szczypała mnie buzia po nim.I czy trzeba stosowac je
        zamiast innych kremów, czy w połączeniu z nawilżającymi i czy można w
        połączeniu z kwasami AHA???

Pytań sporo, ale może ktos pomoże; Basiu wracaj szybko!
        pzdr, s.
        • _meg_ Re: Kremy z retinolem 03.06.02, 16:33
          Dziewczyny!
          Ja tam jestem zadowlona z calej serii Vichy Reti C (na dzien, na noc i pod
          oczy. Faktycznie troszke szczypalo na poczatku, ale potem buzia sie
          przyzwyczaila. Uzywam ich juz ponad 2 tygodnie i efekty sa rewelacyjne jak dla
          mnie...Innych kremow w polaczeniu z nimi nie stosuje, jedynie bloker
          przeciwsloneczny, ale to z powodu plam, ktore moga sie pojawic a ja mam
          sklonnosci niestety...
      • Gość: katrina Re: Kremy z retinolem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 18:46
        Gość portalu: coralin napisał(a):

> A pod oczy stosuję rano krem z roślinnym pro-retinolem Y.Rocher,który jest
        > opalizująco różowawy i optycznie tuszuje cienie, zmęczenie pod oczami.To
        > pierwszy kosmetyk pielęgnacyjny YR kupiony od bardzo dawna i chwalę go
        > sobie,choć wcześniej nie miałam zaufania do kremów YR.

Pro-retinol z YR to nie "prawdziwy" retinol. Tu chodzi chyba o ten retinol który
        ma złuszczać i usuwac zmarszczki.

• Gość: coralin Re: Kremy z retinolem IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 03.06.02, 20:11
          Pro-retinol w połączeniu z enzymami zamienia się na skórze w retinol(który
          zapakować tak, by nie stracił właściwości jest trudno). Tak jest w kremie Power
          A H.Rubinstein ,który zawiera właśnie pro-retinol, a walczy ze zmarszczami jak
          najbardziej:)))A krem YR zawiera pro retinol roślinny i enzymy też:)))
          • Gość: katrina Re: Kremy z retinolem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 20:23
            To cool, ale pamiętam że gdzieś tu Basia (to chyba autorytet jeśli chodzi o
            składniki kosmetyków, nie?) pisała że coś o tym proretinolu YR i coś tam z nim
            miało byc nie tak. Że to też chwyt reklamowy (kobiety kupią, bo retinol kojarzy
            się ze skutecznością czy coś w tym stylu). Może jest coś o tym na wizaz.pl?
            A swoją drogą to strasznie mi się podoba ta nowa Emulsja z tej serii, ale
            jesczcze nie wyczaiłam jak z tymi filtrami. RAczej nie uwierzę im na słowo
            (pisane na opakowaniu) bo właśnie się nacięłam na ich płyn do demakijażu
            wodoodpoernego :-)
            • Gość: coralin Re: Kremy z retinolem IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 03.06.02, 20:36
              Katrinko możliwe,że coś nie tak z tym pro-retinolem w kremie YR,bo wydaje mi
              się ,że dziala delikatniutko. Ja chwalę sobie raczej jego właściwości korekcyjne
              (to co pisałam:jest opalizująco różowiutki,odbija swiatło i daje złudzenie
              świeżego spojrzenia).Dlatego też stosuję go rano(jak napisałam), a nie tak jak
              używa się zazwyczaj kremów mocno działających(na noc).Ja z YR ubóstwiam linie
              kąpielowe, olejki. Moja mama kiedyś używała jakiegoś mocnego kremu
              przeciwzmarszczkowego YR i strasznie ją uczulił. Ja kiedyś przy zakupach
              dostałam próbki serii ,z której pochodzi krem pod oczy i dlatego kupiłam,bo
              wcześniej mialam uprzedzenia do kremów YR.
              • Gość: katrina Re: Kremy z retinolem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 20:47
                No to pewnie to jest taki delikatniejszy retinol :-)
                A powiedz dokładnie który to krem? Ten na dzień i noc, na twarz i pod oczy?
                • Gość: coralin Re: Kremy z retinolem IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 03.06.02, 20:59
                  Wiem , o którym piszesz bo też miałam.Ale ten, którego obecnie używam jest z
                  tej serii Pro-Retinol,ale przeznaczony pod oczy Soin Auto Defense Yeux Cernes,
                  Poches, Rides(najbardziej to jednak działa na cienie,rzecz jasna kamuflująco:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka