Dodaj do ulubionych

jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech?

12.02.05, 14:40
Czesc

Wybieram się do Niemiec niedługo i zastanawiam się jakie kosmetyki warto tam
kupić - chodzi mi oczywiście o takie, które u nas sa niedostępne:)
do Body shopu wstąpię na pewno...:)
Co polecacie z innych firm???
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? IP: *.gorzow.mm.pl 12.02.05, 16:14
      ja polecam firmy l'oreal sa o niebo lepsze od naszych tusze do rzes taz sa
      fajne cienie akurat uzywam z inglota i jestem zadowolona ale napewno balsamy i
      szampony i zele do kapieli sa duzo lepsze. Pozdrawiam
      • myshen82 Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? 12.02.05, 16:17
        a jakies firmy których kosmetyki są niedostępne w Polsce?
    • Gość: ewa Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 12.02.05, 16:21
      Kosmetyków do włosów firmy Guhl nie mozna dostać w Polsce, a w Niemczech jak
      najbardziej. Sama nie uzywałam, ale maja dobra opinię i szeroki asortyment.
      Dostępne w drogeriach np. w Muelerze
      • myshen82 Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? 12.02.05, 16:43
        dzięki, poszukam, mam nadzieję, ze ceny mnie nie zwalą z nóg;))
        znalazłam ich stronę internetową: guhl.de
    • smee Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? 12.02.05, 16:23
      Mozesz poszperac w kolorowce Nivea i kolorowce Olay, zawsze to jakas odmiana ;)
      • Gość: inga Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.05, 17:26
        Body Shop!!!
        • myshen82 Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? 12.02.05, 17:29
          jesli chodzi o Body Shop to mam pytanie: ile kosztuje body butter?
          • Gość: daisy Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.05, 00:03
            Body butter kosztuje 11 albo 13 euro. dokladnej ceny nie pamietam. Ale pytaj o
            promocje i handluj. Nie wiem w jakim miescie bedziesz ale polecam odwiedzic
            sklep Lush ( www.lush-shop.de ) Czekoladowy balsam do ust, waniliowo-
            truskawkowa maseczka do wlosow "American dream" czy waniliowo-karmelowa kostka
            do kapieli MA BAR, jak i wiele innych produktow, potrafia zauroczyc! A zapachy
            sa tak prawdziwe i niesamowite. Wiem, ze maja sklep w Düsseldorfie (tu
            mieszkam) ale nie wiem jak jest z innymi miejscowosciami. Ah i polecam ich
            pudry do ciala ze swietlistymi drobinkami "brokatu", otulajace cialo zmyslowa
            mgielka. Aha, kosmetyki Lush sa recznie robione i nie testowane na
            zwierzetach :)
            Warto tez chyba odwiedzic drogerie DM. Znajdziesz tam sporo kosmetykow.
            Najtansza seria Balea tez nie jest zla. Dezodorant za ok 2 euro, zel pod
            prysznic za 1,50 euro. Niestety, zapachy choc mile trzymaja sie krotko. Kupilam
            z Balea karmelowo-migdalowy i cytrynowy zel pod prysznic, oba pachna bardzo
            krociotko, zapachy nie trzymaja sie wogole na skorze. Juz podczas mycia po 1-2
            minutach nie wyczuwasz zapachu. A dla mnie aromaty to najwazniejsze kwestie.
            Ale w DM jest duzy wybor i mozesz smialo sie obkupic kosmetykami roznych firm.
            Tych znanych i nie znanych w PL. Niestety nie polece tu nic konkretnego bo
            kupuje tam rzadko i niewiele.
            Ah i bym zapomniala. Koniecznie kup paste do zebow Weleda. Konkretnie ta w
            bialo-granatowej tubie z napisem "sole-zahncreme". Jest rewelacyjna. Nie
            zawiera cukru ani innej chemii jaka znajdziesz w blend a med czy colgate.
            Swietnie wybiela zeby, swietnie czysci, jest brazowa, chropowata, calkiem inna
            w konsystencji niz wiekszosc past, ale daje niesamowita swiezosc i jak dla mnie
            rewelacja. Kosztuje ok 3 euro. Tez dostepna w DM albo innych drogeriach. Jesli
            tam nie dostaniesz odwiedz Reformhaus. To siec ekologicznych sklepow z
            zywnoscia wegetarianska. Maja tam glownie zywnosc (polecam sprobowac wedzone
            tofu czy kielbaski topas i pasztet "hungarisch") ale sa tam tez kosmetyki dla
            alergikow i wlasnie produkty marki Weleda. Mnie generalnie Weleda jako marka
            tak nie urzeka, ale ich olejek limonkowy i wlasnie ta pasta, sa rewelacyjne. Od
            2-3 lat myje zeby tylko Weleda i dopiero czuje, ze zeby mam faktycznie czyste,
            bez osadu, biale.

www.weleda.de/DefaultKoerperpflege.htm
            www.lushonline.de/shop/shopfiles/shoppage.asp?TID=V69ULPOGINJE167182985&PS=1&CID=0&tmpl=table&showcat=1
            • myshen82 daisy... 13.02.05, 00:10
              baardzo Ci dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź...
              jade do Monachium...
              czy te kosmetyki z sieci lush są bardzo drogie? (nawet jeśli to i tak
              poszukam;))
              jeszcze raz bardzo dziękuję
              • myshen82 Re: daisy... 13.02.05, 00:18
                o ranyyy! pooglądałam sobie te kosmetyki... mniam mniam
                moja koleżanka przywiozła kiedys maseczkę do twarzy właśnie Lush...swietna!
                • myshen82 Re: daisy... 13.02.05, 00:21
                  no i własnie zobaczyłam ze w Monachium nie ma: szkooodaaaa:(
    • Gość: up Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? IP: *.icpnet.pl 12.02.05, 19:43
      up
    • Gość: myshen82 Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? IP: *.icpnet.pl 12.02.05, 19:44
      up, up
    • Gość: Ania Re: jakie kosmetyki warto kupić w Niemczech? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 09:44
      Warto kupić jeśli lubisz sól z Morza Martwego do kąpieli - nie wiedzieć czemu w
      Niemczech jest dużo tańsza niż w Pl (w zależności od marki, od kilku do
      kilkuasntu razy!) Ja ostatnio kupowałam w Mueller Drogierie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka