Dodaj do ulubionych

Witam i zapraszam! :)

16.02.05, 21:59
Mam nadzieję, że wiele maniaków natury ;) znajdzie tu miejsce do ciekawych
dyskusji i wymiany doświadczeń, a osoby jeszcze niezorientowane w temacie
(min. ja) odnajdą tu interesujące je informacje, pomoc doświadczonych naturo-
maniaków ;) i zachętę do bliższego zapoznania się z naturą i tym, co może nam
ona dać, ale także zaczną troszczyć się o to, co my możemy zrobić dla jej
ochrony...
Obserwuj wątek
    • galazka_miety Re: Witam i zapraszam! :) 17.02.05, 14:29
      Dzień dobry! Mam nadzieję że w niedługim czasie przybędzie zainteresowanych
      tym, co się dzieje na tym świecie! :)
    • kraxa asiek bardzo mi sie podoba to zagajenie:-) 17.02.05, 16:53
      mam nadzieje, ze zainteresujemy niezorientowanych, a zdeklarowani wrogowie nie
      beda psuc nam szykow
    • aldonap22 Re: Witam i zapraszam! :) 17.02.05, 18:01
      Bardzo fajny pomysł. Faktycznie dużo osób nie jest do nich przekonanych a
      szkoda. Zapraszam do wymiany myśli i wiedzy
      • kraxa jeszcze raz prostuje 18.02.05, 10:47
        To co znajduje sie na stronie proponowanej przez aldone nie jest NATURALNE.
        Cukierkowe kolory i zapachy nie pochodza z natury. Tak gwoli wyjasnienia, a jak
        ktos chce uzywac to bardzo prosze, tylko ze swidomoscia, ze nie sa to kosmetyki
        o rownorzednej jakosci w stosunku do tych, o których tu mówimy. Dlatego bardzo
        prosze o nie wprowadzanie w blad uzytkowniczek.
    • ewamaja Re: Witam i zapraszam! :) 01.03.05, 23:02
      www.wizaz.pl/images/oleje_roslinne/?o=rokotnik
      Mieszkam w Białymstoku i często odwiedzam bazar na którym handlują nasi wschodni sąsiedzi ( mają cudeńka, uwierzcie mi). Dziś nabyłam olejek z rokitnika, posiadam pichtowy, z pestek dyni. Widziałam z ostu, zielonej herbaty, moroznika, orzecha (jakiego?, nie pomnę), limonki, pomarańczy i nie wiem co jeszcze. Na tej stronie znalazłam trochę informacji ale piszę do Was gdyż chciałabym nie przedobrzyć, miec wymierne korzyści ze stosowania darów natury a niepotrafię :(
      Mam cerę trądzikową, ciału memu przydłaby się dawka jędrności, lat 28, dziecko, za długo siedzę w necie i potem nie mam na nic czasu ;D Byłam na róznych stronach ale nie widzę poradnika, tak łopatologicznie. Już zgubiłam wątek o czym pisałam ale może dobra dusza cos mi podpowie.
      Pozdrawaim. Ewa
      • kraxa ja tez zgubilam Twój watek:-) 02.03.05, 11:09
        Wic najlepeiej jesli bedziesz mi zadawac konkretne pytania. postaram sie
        odpowiadac na biezaco. Kilka wyjasnien- olejku z zielonej herbaty nie ma, to co
        kupujesz to pewnie macerat, czyli nalew. Robi sie go poprzez zalanie jakiejs
        rosliny czystym olejem, poddanie dzialaniu przez dosc dlugi czas (z reguly
        kilka tygodni) i odczedzeniu. Do oleju przechodza dobroczynne skladniki
        roslinne, i tak pewnie jest w przypadku zielonej herbaty. Natomiast chociaz
        rosja jest swiatowym potenetatem w produkcji oleju z rokitnika, bylabym
        ostrozna. To jest bardzo cenny olej i nawet jesli nie jest produkowany pod
        znana marka nie powinien byc "zbyt tani". Jesli jest inaczej- doradzam
        ostroznosc, podobna jak w przypadku leków 'bazarowych". ktorych bym raczej nie
        kupila z obawy, czy to co znajduje sie w pudelku jest faktycznie tym, za co
        place.
        • ewamaja Re: ja tez zgubilam Twój watek:-) 02.03.05, 11:42
          było już zbyt późno na sprawne myślenie. Te oleje nie są tanie ( tzn. na nasze warunki tak ale na Białorusi jest inna rzeczywistość), ja kupuję tylko takie na których dopuszczana jest możliwość stosowania wewnętrznie.
          Kupiłam olej z rokitnika, jest pięknie pomarańczowy, owocowo pachnie, da się wypić; czy dobrze myślę, że ma trochę filtrów? Jak go stosować zewnętrznie aby mieć pożytek?
          Nastepny będzie z ostu, bo piszą, że nadaje się do cery trądzikowej. Jak już zakupię to jak stosować, podobnie z orzecha włoskiego.
          A jka stosaowac na włosy? Widziałam maske na włosy bazującą na tym olejku. Ja nie powinnam przeciążać włosów( są normalne z tendencją do przetłuszczania się) ale raz na 2 tygodnie chyba mogę coś położyć dla wzmocnienia?
          Chodziło mi o drzewo herbaciane, 15 ml kosztowało 25 zł, to bardzo dużo jak na nasze bazrowe warunki,a te z moroznika, pomarańczowy i z limonki to już całkiem. Załuję, że nie kupiłam jak widziałam ale byłam po prostu bez pieniędzy.
          Na razie to tyle, będę sukcesywnie dopisywać jak coś mi sie przypomni albo czegoś nie zrozumiem
          • kraxa aha 02.03.05, 12:18
            To dobrze, po prostu chciaBabym Cie uczulic...Olej rokitnikowy jest
            fantastyczny dla skóry zmeczonej, starzejacej sie. Mozesz go staosowac ale w
            polaczeniu zolejem bazowym, bo ze wzgledu na kolor móglby brudzic ubrania, czy
            zabarwiac skóre. wejdz na ta strone, tu pisza o rokitnikowym

www.primavera.com.pl/. Mozna go mieszc z olejkiem ostowym, ja tez go
            stosuje- tylko ja mam duza butle spozywcza z Naturo(sklep internetowy dla
            WEGETARIAN). Na wlosy polecam sezamowy, albo kokosowy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=20887822&a=21127186
            u góry wkleilam Ci wtek o wlosach
            • ewamaja Re: aha 02.03.05, 21:16
              A co można wklepywać w biust dla lepszego wyglądu?
              • kraxa ja mam akurat gotowy olejek Martiny Gebhardt 03.03.05, 11:04
                To moja ulubiona firma naturalna, ale niestety musze zamawiac ja z Niemiec.
                Mozesz sama zrobic olejek w ciemnej butelce poprzez zalanie ziela skrzypu
                olejem roslinnym (jojoba dobrze uelastycznia). ale to piwnno sie macerowac w
                ciemnej butelce co najmniej 6 tygodni po czym odcedzic, mozna dodac oleju
                sezamowego i uzywac
    • kraxa masz tu ewamaja przepis na cycki :-) 03.03.05, 11:53
      UJĘDRNIAJĄCA PIELĘGNACJA PIERSI
      Skład: 10 kropli olejku z lemongrass + 10 kropli olejku z cyprysa + 8 kropli
      olejku z mięty kędzierzawej.

Stosowanie: mieszankę dodać do 2 łyżek stołowych oliwy roślinnej. Używać do
      codziennego masażu po kąpieli.
      • ewamaja Re: masz tu ewamaja przepis na cycki :-) 03.03.05, 13:34
        a mięty kędzieżawej nie ma na na olejkowej stronie
        • ewamaja Re: masz tu ewamaja przepis na cycki :-) 03.03.05, 13:37
          kędzierzawej :I
          • kraxa Miet 03.03.05, 14:51

• kraxa Re: Mieta kedzierzawa to nie pieprzowa 03.03.05, 14:52
              Wiec jak masz do wyboru dwie to kup ta nie-pieprzowa. Angielska nazwa Spearmint
    • very_martini hop! 21.02.06, 00:22
      bo jeszcze pierwszy wątek zniknie - i co wtedy?

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka