Dodaj do ulubionych

DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY??

IP: *.acn.waw.pl 01.03.05, 17:43
esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=27029&f=forumuroda
ktos ma??jaki jest?oplaca sie kupic?a jesli tak to gdzie go mozna dostac w
wawie!!!pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: kinia Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 02:42
      ja tez jestem ciekawa!!ktos probowal???
      • asicca Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? 02.03.05, 08:52
        ja tez jestem bardzo ciekawa!
        bardzo lubue bielende, przede wszystkim seria z zielonej herbaty!
        olejki do kapieli ==chyba poprzednia seria ===jest bardzo udana!!!

up ! ; )))
        • Gość: milkie Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.blich.krakow.pl 02.03.05, 09:18
          ja probowalam czegos bardzo podobnego, dwufazowego olejku do mycia o zapachu
          rozanym, tez bielendy, tez z jakiejs nowej serii. i nawet opakowanie
          podobne :). jakby sie przyczepic to slabo sie pieni troche ale tak pozatym to
          rewelka, swietnie zmiekcza, nawilza i dlugo pachnie na skorze.
          • Gość: lola Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 13:05
            up
            • Gość: mika Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 02.03.05, 14:14
              własnie wczoraj nabyłam to cudo, o zapachu wanili, jestem zachwycona. ja
              stosuje go pod prysznic, bo nie cierpię lezenia w wannie, zapach fantastyczny,
              mnie bardzo odpowiada, skóra miekka i nawilzona, nawet nie musiałam użyć
              balsamu. Mnie się bardzo spodobał ten deserek i che tnie wypróbuję inne wersje
              smakowe.
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 14:16
                A wąchałaś inne? Boszczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, żeby takie smaki były
                szczególnie miłe dla nosa jako kosmetyki. Np. czekoladę uwielbiam, ale
                kosmetyki czekoladowe - nie.
                • Gość: mika Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 02.03.05, 14:26
                  wąchałam wszystkie, bo akurat je dostali. Czekoladowy również podobał mi się,
                  ale np amaretto już nie (nie cierpię zapachu migdałowego), kokos równiez był
                  ok. Myslę więc, że to rzecz gustui tego czy ktos lubi takie zapachy. Z tego co
                  czytałam na forum wiele dziewczyn poszukuje takich smakowych kosmetyków, fajna
                  propozycja dla nich. Ja kocham wanilię i stad mój wybór, uwielbiam tez
                  wszystkie zapachy mleko i miód
                  pozdrowionka
                  • Gość: asiek_asiekowaty Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 14:30
                    A czy te zapachy są bardzo słodkie? Czekolada domyślam się, że tak, ale kokos,
                    wanilia, migdał? Bo jak sa obrzydliwie słodkie i duszące, to brrrr.
                    • Gość: mika Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 02.03.05, 14:39
                      mnie nie duszą, bo jakby było inaczej to bym nie kupiła. Czekolada pachnie
                      prawdziwą czekoladą, a kokos przypomina zapach batona Bounty (mniam). Chyba
                      najlepiej byłoby żebyś je powąchała, bo nie podejmę się opisu zapachu. Dla mnie
                      są fantastyczne, zresztą w sklepie były jeszcze 2 babki i jak zaczęłyśmy
                      wąchać, to wszytskie 3 wyszłyśmy ze sklepu z Deserami (żeby było smieszniej,
                      kazda z innym zapachem)
                      • kraxa a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli 02.03.05, 14:55
                        Jest wyjatkowo pretensjonalna. No i opakowania jak taniego kremu alkoholowego.
                        w ogóle uwazam, ze opakowania polskich kosmetyków to koszmar. prostota nie ma
                        wziecia?
                        • Gość: lola do MIKA:) IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 15:18
                          jestes z wawy??jesli tak to gdzie je kupilas i za ile??bo tez chce
                          takii!!!pozdrawiam!!!!!!!!1
                          • Gość: mika Re: do MIKA:) IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 02.03.05, 15:27
                            niestey, jestem ze Śląska, zaplaciłam 13 zł
                            • Gość: livett Re: do MIKA:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:41
                              Wygląda apetycznie. Ostanio kupiłam sobie olejek o zapachu róży dwufazowy (te
                              desery też są chyba dwufazowe) również Bielendy i byłam naprawdę mile
                              zaskoczona. Olejek jest fantastyczny. Jak tylko wyczaję ten deserk u siebie w
                              sklepie na pewno go wypróbuję. Piszcie jak się u Was sprawuje ten kosmetyk-
                              jestem b. ciekawa. Tym bardziej , że Bielenda ostanio naprwdę pozytywnie mnie
                              zaskakuje.Pozdr.:)
                        • Gość: Klara Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli IP: *.4web.pl 02.03.05, 16:20
                          Oj, to jest niestety fakt!!!Już nie raz, nie dwa miałam kupic cos Daxa i
                          wreszcie to odstawiałam, biorąc Niveę. Bo opakowania są paskudne, kiedyś
                          jeszcze mieli taką zielono-rozową (!!!) serię. Choćby to cuda działało, nie
                          kupię czegoś tak obrzydliwego wizualnie...
                          I tu nie chodzi o to, ze design jest paskudny, bo tani----------> w tej samej
                          cenie mozna zrobic równie tani, a ładny.
                          • Gość: lola Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 20:57
                            up
                            • Gość: ines GDZIE w wawie ten deser??? IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 11:45
                              GDZIE w wawie ten deser???
                              • Gość: teresai Re: GDZIE w wawie ten deser??? IP: *.chello.pl 03.03.05, 12:52
                                A w Krakowie gdzie???
                          • Gość: keira Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:21
                            Klara, ale w Polsce 90% kobietek takie opakowania wlasnie sie podobaja.
                            Prostota w tym kraju? im wiecej obrzydnikow tym lepiej ;) ziaja ostatnio miala
                            ankiete ktory sloiczek sie najbardziej a ktory najmniej podoba. jeden byl
                            calkowicie prosty, przy odpowiednio dobranej czcionce, kolorze, fakturze mozna
                            zrobic cos prostego, a zarazem eleganckiego. ale po co? i przede wszystkim dla
                            kogo? :> sama z tego wlasnie powodu polskich kosmetykow nie uzywam, bo mi po
                            prostu burza harmonie i wprawiaja w zly nastroj ;)
                            • Gość: teresai Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli IP: *.chello.pl 03.03.05, 19:49
                              To, co powiem, to truizm, ale: W ŻYCIU PRZEDE WSZYSTKIM LICZY SIĘ ZAWARTOŚĆ A
                              NIE OPAKOWANIE. I prawda ta ma zastosowanie nie tylko do kosmetyków...
                              I jeszcze jedno - sama uważam sie za estetkę, ale uważam, że powierzchowne jest
                              ocenianie czegoś lub kogoś po samym wyglądzie (czyt. opakowaniu).
                              • Gość: keira Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 11:23
                                masz racje, to co napisalas to truizm :) w zyciu, w kazdej jego dziedzinie
                                liczy sie kazdy szczegol. a w przypadku kosmetykow liczy sie jego opakowanie.
                                place za ten produkt, a tym samym oplacam kogos kto jest odpowiedzialny za jego
                                design. dlatego wlasnie polska wyglada jak wyglada bo nikt nie zwraca uwagi na
                                wyglad, czy to swojego domu, czy osiedla, juz nie wspomne o skali miasta.
                                polacy lubia zyc byle jak, wygladac byle jak i dopoki sami nie zrozumieja, ze
                                mozna to zmienic, to niestety dalej bedzie to gleboka zacofana prowincja. i
                                niestety nie sadze, zeby polskie kosmetyki, typu bielenda, ktorej opakowania
                                strasza mialaby szanse na eksport do kraju innego niz bialorus czy inny z
                                bylego bloku komunistycznego, gdzie design opakowanie traktuje sie po macoszemu
                                i wszystkim jest wszystko jedno. mi nie jest, zwracam uwage na kazdy szczegol,
                                bo diabel tkwi w szczegolach. nie twierdze, ze te kosmetyki sa zle, bo pewnie
                                nie sa. ale niestety nie odpowiadaja mie ich opakowania, juz o logo firmy nie
                                wspomne i wole doplacic i kupic cos co jest w kazdym szczegole dopracowane i
                                uzywac z przyjemnoscia :)pozdrawiam
                                • Gość: Klara Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: 194.63.135.* 04.03.05, 12:27
                                  No i święcie się z Tobą Keira zgadzam. Akurat w przypadku "kosmetyków"
                                  ocenianie "po pozorach" to 50% oceny w ogóle:)))) W końcu perfumerie są niczym
                                  innym jak "świątyniami kosmetyku", wzorowanymi na wzorcach bardzo
                                  przypominających projektowanie "otoczki kultu religijnego"(zapach, wystrój
                                  wnętrza perfumerii, przytłumiona muzyka , oswietlenie )itp---------> to
                                  wszystko wpływa na zachęcenie lub zniechęcenie klienta do kupna. Na mniejszą
                                  skalę to samo robi opakowanie produktu:
                                  Taki przykład dla porównania:
                                  Wspomniana Bielenda:
                                  www.bielenda.com.pl/index3.php?lang=pl
                                  www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=25188&session=0cf3f41fa086c490
                                  I Nivea cenowo podobnie:
                                  www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=22386&session=0cf3f41fa086c490
                                  www.edrogeria.pl/x_C_I__P_16614734-16610001.html

• Gość: Klara Re: Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: 194.63.135.* 04.03.05, 12:44
                                    Tutaj ta pierwsza Bielenda, bo link się żle otworzył:

sklep.salonik.com.pl/sklep/product_info.php/cPath/32_34/products_id/163
                                    • Gość: keira Re: Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:55
                                      no wlasnie a dla kontrastu dla bielendy - ziaja
                                      www.ziaja.pl
                                      cenowo tansza. a jak wyglada? opakowania sa proste, jasno i czytelnie
                                      rozroznione sa poszczegolne serie. nie raza mieszanka obrzydliwie niedobranych
                                      razacych kolorow i form jakichs falujacych sloiczkow. nie twierdze, ze jest to
                                      szczyt mozliwosci polskich designerow, bo tak nie jest, ale jest to forma
                                      bardziej poprawna i wizualnie mniej inwazyjna niz to co proponuje swoim
                                      klientom firma bielenda
                                      • Gość: teresai Re: Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: *.chello.pl 04.03.05, 14:04
                                        OK. Ale założycielka wątku pyta: "Czy dobry jest ten nowy krem Bielendy?"
                                        Nie pyta: "Jak wam się podobają opakowania kosmetyków Bielendy?"
                                        A Wy tu najeżdżacie na polskie produkty w ogóle i w szczególe. Ja chcę płacić
                                        za JAKOŚĆ produktu, a nie tylko za jego opakowanie. Obserwuję, że wiele
                                        polskich firm prężnie sie rozwija i robi co może, żeby być godną konkurencją
                                        dla zagranicznych popularnych marek. Nie od razu Kraków zbudowano! Dajcie
                                        szansę i czas Bielendzie, to może kiedyś wreszcie trafi i w Wasze wysublimowane
                                        gusty, a póki co, to warto poznać opinie na temat samego produktu, może też
                                        warto dla odmiany kupić, mimo zastrzeżeń co do opakowania, coś innego niz Niveę
                                        lub inny Palmolive.
                                        Myślę po prostu, że warto urozmaicać sobie życie i nie zamykać się w kręgu
                                        tylko produktów zagranicznych i tylko w ślicznych opakowaniach.
                                        Pozdrawiam serdecznie,
                                        t.
                                        • Gość: teresai Re: Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: *.chello.pl 04.03.05, 14:08
                                          Ale założycielka wątku pyta: "Czy dobry jest ten nowy DESER DO KĄPIELI
                                          Bielendy?" Takie małe sprostowanie...
                                        • Gość: Klara Re: Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: 194.63.135.* 04.03.05, 14:20
                                          Ależ ja się absolutnie nie zamykam na polskie produkty, wręcz przeciwnie, po
                                          prostu wskazuję na to, że akurat ta firma ze względu na wygląd opakowania ma
                                          szansę tylko na wschodzie ( a i tam nie zawsze)...Bo , czy to się komu podoba,
                                          czy nie, jarmarczne opakowanie podswiadomie implikuje nam gorszą jakość,
                                          choćby jakość była Ok.

A to jest moja ulubiona polska seria, może nie najpiękniejsza, ale
                                          specjalnie "przaśnie" pomyslana i taka przemyslana przaśnośc jakoś nie wygląda
                                          jarmarcznie, bo wszystko na tych opakowaniach trzyma się kupy... :) Zresztą,
                                          pamietam jak kolezanka z Anglii namiętnie wykupowała serię lnianą z polskich
                                          sklepów, tlumacząc, ze tak "naturalnie' z tym lnem i cheberkiem wyobrażała
                                          sobie tę Polskę( no dobra, przyjmijmy, że to miłe okreslenie sioła:)
                                          www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?session=51e1ace4cd481737&p_pid=20455

No ale niestety, Pollena ostatnio zmieniła opakowania na fioletowe i trochę mi
                                          żal, bo zmieniła tez recepturę lnianych kremów:/
                            • kati2001 Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli 04.03.05, 13:56

keira racja brałam udział w tej ankiecie i wskazałam na najprostszy słoiczek i tak jak piszesz przy dobrze dobrajnej czcionece i innych szczególach mogłoby powstać coś fajnego a tym czasem wynik ankiety mówi sam za siebie wystarczy spojrzeć na słoiczek nowej serii 100% ziaji :/ a taka była okazja na ładne opakowanie :]
                              • kraxa dziewczyny, wlasciwie wyczerpalyscie temat:-) 04.03.05, 14:15
                                Bardzo merytoeycznie zreszta. Dla teresai chcialabym tylko dodac, ze akurat JA
                                jestem oststnia osoba, która przy wyborze kieruje sie gBownie wygladem
                                kosmetyku. Nie, dla mnie najwazniejszy jest sklad, a jako milosniczka natury
                                cenie sobie twz. harmonie. Pewnie moznaby wiele o Bielendzie, czy innych
                                polskich wytwórniach kosmetyków powiedziec, ale nie to, ze tworza produkt
                                harmonijny, i pod wzgledem skBdu, przeznaczenia i opakowania. Nie wiem, jak to
                                sie dziwnie sklada, ze im prostsze, bardziej przejtrzyste graficznie opakowanie
                                tym sie lepiej sprzedaje- przynajmniej na swiecie. Podzielem opinie którejs z
                                dziewczyn, ze nasze kosmetyki generalnie nie maja szans na europejskim rynku.
                                Poza tym "prownicjonalne", przeladowane opakowanie nasuwa mi przypuszczenie, ze
                                co do formuly kosmetyku producent mial równiez trudnosci z konsekwencja... w
                                kazdym razie niewiem co by musialo byc w tej przykBadowej Bielendzie, zeby taka
                                butelke czy sloiczek postawila w swojej lazience.
                                • Gość: lola PYTALAM GDZIE W WAWIE A NIE CO SADZICIE O TYM?:) IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 16:21
                                  dziewczyny !wiec czy ktos mzoe mi dac namiary to bede wdzieczna!!!a wy sie
                                  rozpisujecie o tym czy ladne opakowanie czy nie!!dla mnie opakowanie jest
                                  wazne!!jak to nowe dax cosmetics:)np krem czekoladowy!!ale bardziej liczne na to
                                  co w srodku!!wiec kupie ten deser i sie przekonam czy jes ok!!wkoncu produkt
                                  jest dla mnie! mam go zuzyc a nie stawiac w lazience na pokaz bo od tego jest
                                  wiele rozanych gadzetow!!pozdrawiam!!ps.DAJMY JUZ SPOKOJ Z TA WYMIANA ZDAN BO I
                                  TAK KAZDY MA INNY POGLAD I MOZEMY SIE TAK SPIERAC BEZ KONCA:))
    • Gość: dido Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.acn.waw.pl 05.03.05, 03:04
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka