Gość: lola IP: *.acn.waw.pl 01.03.05, 17:43 esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=27029&f=forumuroda ktos ma??jaki jest?oplaca sie kupic?a jesli tak to gdzie go mozna dostac w wawie!!!pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinia Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 02:42 ja tez jestem ciekawa!!ktos probowal??? Odpowiedz Link Zgłoś
asicca Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? 02.03.05, 08:52 ja tez jestem bardzo ciekawa! bardzo lubue bielende, przede wszystkim seria z zielonej herbaty! olejki do kapieli ==chyba poprzednia seria ===jest bardzo udana!!! up ! ; ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milkie Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.blich.krakow.pl 02.03.05, 09:18 ja probowalam czegos bardzo podobnego, dwufazowego olejku do mycia o zapachu rozanym, tez bielendy, tez z jakiejs nowej serii. i nawet opakowanie podobne :). jakby sie przyczepic to slabo sie pieni troche ale tak pozatym to rewelka, swietnie zmiekcza, nawilza i dlugo pachnie na skorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 13:05 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 02.03.05, 14:14 własnie wczoraj nabyłam to cudo, o zapachu wanili, jestem zachwycona. ja stosuje go pod prysznic, bo nie cierpię lezenia w wannie, zapach fantastyczny, mnie bardzo odpowiada, skóra miekka i nawilzona, nawet nie musiałam użyć balsamu. Mnie się bardzo spodobał ten deserek i che tnie wypróbuję inne wersje smakowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 14:16 A wąchałaś inne? Boszczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, żeby takie smaki były szczególnie miłe dla nosa jako kosmetyki. Np. czekoladę uwielbiam, ale kosmetyki czekoladowe - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 02.03.05, 14:26 wąchałam wszystkie, bo akurat je dostali. Czekoladowy również podobał mi się, ale np amaretto już nie (nie cierpię zapachu migdałowego), kokos równiez był ok. Myslę więc, że to rzecz gustui tego czy ktos lubi takie zapachy. Z tego co czytałam na forum wiele dziewczyn poszukuje takich smakowych kosmetyków, fajna propozycja dla nich. Ja kocham wanilię i stad mój wybór, uwielbiam tez wszystkie zapachy mleko i miód pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 02.03.05, 14:30 A czy te zapachy są bardzo słodkie? Czekolada domyślam się, że tak, ale kokos, wanilia, migdał? Bo jak sa obrzydliwie słodkie i duszące, to brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 02.03.05, 14:39 mnie nie duszą, bo jakby było inaczej to bym nie kupiła. Czekolada pachnie prawdziwą czekoladą, a kokos przypomina zapach batona Bounty (mniam). Chyba najlepiej byłoby żebyś je powąchała, bo nie podejmę się opisu zapachu. Dla mnie są fantastyczne, zresztą w sklepie były jeszcze 2 babki i jak zaczęłyśmy wąchać, to wszytskie 3 wyszłyśmy ze sklepu z Deserami (żeby było smieszniej, kazda z innym zapachem) Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli 02.03.05, 14:55 Jest wyjatkowo pretensjonalna. No i opakowania jak taniego kremu alkoholowego. w ogóle uwazam, ze opakowania polskich kosmetyków to koszmar. prostota nie ma wziecia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola do MIKA:) IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 15:18 jestes z wawy??jesli tak to gdzie je kupilas i za ile??bo tez chce takii!!!pozdrawiam!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: do MIKA:) IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 02.03.05, 15:27 niestey, jestem ze Śląska, zaplaciłam 13 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: livett Re: do MIKA:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:41 Wygląda apetycznie. Ostanio kupiłam sobie olejek o zapachu róży dwufazowy (te desery też są chyba dwufazowe) również Bielendy i byłam naprawdę mile zaskoczona. Olejek jest fantastyczny. Jak tylko wyczaję ten deserk u siebie w sklepie na pewno go wypróbuję. Piszcie jak się u Was sprawuje ten kosmetyk- jestem b. ciekawa. Tym bardziej , że Bielenda ostanio naprwdę pozytywnie mnie zaskakuje.Pozdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli IP: *.4web.pl 02.03.05, 16:20 Oj, to jest niestety fakt!!!Już nie raz, nie dwa miałam kupic cos Daxa i wreszcie to odstawiałam, biorąc Niveę. Bo opakowania są paskudne, kiedyś jeszcze mieli taką zielono-rozową (!!!) serię. Choćby to cuda działało, nie kupię czegoś tak obrzydliwego wizualnie... I tu nie chodzi o to, ze design jest paskudny, bo tani----------> w tej samej cenie mozna zrobic równie tani, a ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli IP: *.acn.waw.pl 02.03.05, 20:57 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines GDZIE w wawie ten deser??? IP: *.acn.waw.pl 03.03.05, 11:45 GDZIE w wawie ten deser??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresai Re: GDZIE w wawie ten deser??? IP: *.chello.pl 03.03.05, 12:52 A w Krakowie gdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keira Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:21 Klara, ale w Polsce 90% kobietek takie opakowania wlasnie sie podobaja. Prostota w tym kraju? im wiecej obrzydnikow tym lepiej ;) ziaja ostatnio miala ankiete ktory sloiczek sie najbardziej a ktory najmniej podoba. jeden byl calkowicie prosty, przy odpowiednio dobranej czcionce, kolorze, fakturze mozna zrobic cos prostego, a zarazem eleganckiego. ale po co? i przede wszystkim dla kogo? :> sama z tego wlasnie powodu polskich kosmetykow nie uzywam, bo mi po prostu burza harmonie i wprawiaja w zly nastroj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresai Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli IP: *.chello.pl 03.03.05, 19:49 To, co powiem, to truizm, ale: W ŻYCIU PRZEDE WSZYSTKIM LICZY SIĘ ZAWARTOŚĆ A NIE OPAKOWANIE. I prawda ta ma zastosowanie nie tylko do kosmetyków... I jeszcze jedno - sama uważam sie za estetkę, ale uważam, że powierzchowne jest ocenianie czegoś lub kogoś po samym wyglądzie (czyt. opakowaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keira Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 11:23 masz racje, to co napisalas to truizm :) w zyciu, w kazdej jego dziedzinie liczy sie kazdy szczegol. a w przypadku kosmetykow liczy sie jego opakowanie. place za ten produkt, a tym samym oplacam kogos kto jest odpowiedzialny za jego design. dlatego wlasnie polska wyglada jak wyglada bo nikt nie zwraca uwagi na wyglad, czy to swojego domu, czy osiedla, juz nie wspomne o skali miasta. polacy lubia zyc byle jak, wygladac byle jak i dopoki sami nie zrozumieja, ze mozna to zmienic, to niestety dalej bedzie to gleboka zacofana prowincja. i niestety nie sadze, zeby polskie kosmetyki, typu bielenda, ktorej opakowania strasza mialaby szanse na eksport do kraju innego niz bialorus czy inny z bylego bloku komunistycznego, gdzie design opakowanie traktuje sie po macoszemu i wszystkim jest wszystko jedno. mi nie jest, zwracam uwage na kazdy szczegol, bo diabel tkwi w szczegolach. nie twierdze, ze te kosmetyki sa zle, bo pewnie nie sa. ale niestety nie odpowiadaja mie ich opakowania, juz o logo firmy nie wspomne i wole doplacic i kupic cos co jest w kazdym szczegole dopracowane i uzywac z przyjemnoscia :)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: 194.63.135.* 04.03.05, 12:27 No i święcie się z Tobą Keira zgadzam. Akurat w przypadku "kosmetyków" ocenianie "po pozorach" to 50% oceny w ogóle:)))) W końcu perfumerie są niczym innym jak "świątyniami kosmetyku", wzorowanymi na wzorcach bardzo przypominających projektowanie "otoczki kultu religijnego"(zapach, wystrój wnętrza perfumerii, przytłumiona muzyka , oswietlenie )itp---------> to wszystko wpływa na zachęcenie lub zniechęcenie klienta do kupna. Na mniejszą skalę to samo robi opakowanie produktu: Taki przykład dla porównania: Wspomniana Bielenda: www.bielenda.com.pl/index3.php?lang=pl www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=25188&session=0cf3f41fa086c490 I Nivea cenowo podobnie: www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=22386&session=0cf3f41fa086c490 www.edrogeria.pl/x_C_I__P_16614734-16610001.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: 194.63.135.* 04.03.05, 12:44 Tutaj ta pierwsza Bielenda, bo link się żle otworzył: sklep.salonik.com.pl/sklep/product_info.php/cPath/32_34/products_id/163 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keira Re: Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 12:55 no wlasnie a dla kontrastu dla bielendy - ziaja www.ziaja.pl cenowo tansza. a jak wyglada? opakowania sa proste, jasno i czytelnie rozroznione sa poszczegolne serie. nie raza mieszanka obrzydliwie niedobranych razacych kolorow i form jakichs falujacych sloiczkow. nie twierdze, ze jest to szczyt mozliwosci polskich designerow, bo tak nie jest, ale jest to forma bardziej poprawna i wizualnie mniej inwazyjna niz to co proponuje swoim klientom firma bielenda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresai Re: Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: *.chello.pl 04.03.05, 14:04 OK. Ale założycielka wątku pyta: "Czy dobry jest ten nowy krem Bielendy?" Nie pyta: "Jak wam się podobają opakowania kosmetyków Bielendy?" A Wy tu najeżdżacie na polskie produkty w ogóle i w szczególe. Ja chcę płacić za JAKOŚĆ produktu, a nie tylko za jego opakowanie. Obserwuję, że wiele polskich firm prężnie sie rozwija i robi co może, żeby być godną konkurencją dla zagranicznych popularnych marek. Nie od razu Kraków zbudowano! Dajcie szansę i czas Bielendzie, to może kiedyś wreszcie trafi i w Wasze wysublimowane gusty, a póki co, to warto poznać opinie na temat samego produktu, może też warto dla odmiany kupić, mimo zastrzeżeń co do opakowania, coś innego niz Niveę lub inny Palmolive. Myślę po prostu, że warto urozmaicać sobie życie i nie zamykać się w kręgu tylko produktów zagranicznych i tylko w ślicznych opakowaniach. Pozdrawiam serdecznie, t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresai Re: Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: *.chello.pl 04.03.05, 14:08 Ale założycielka wątku pyta: "Czy dobry jest ten nowy DESER DO KĄPIELI Bielendy?" Takie małe sprostowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Opakowanie to 50 % chęci do zakupu. IP: 194.63.135.* 04.03.05, 14:20 Ależ ja się absolutnie nie zamykam na polskie produkty, wręcz przeciwnie, po prostu wskazuję na to, że akurat ta firma ze względu na wygląd opakowania ma szansę tylko na wschodzie ( a i tam nie zawsze)...Bo , czy to się komu podoba, czy nie, jarmarczne opakowanie podswiadomie implikuje nam gorszą jakość, choćby jakość była Ok. A to jest moja ulubiona polska seria, może nie najpiękniejsza, ale specjalnie "przaśnie" pomyslana i taka przemyslana przaśnośc jakoś nie wygląda jarmarcznie, bo wszystko na tych opakowaniach trzyma się kupy... :) Zresztą, pamietam jak kolezanka z Anglii namiętnie wykupowała serię lnianą z polskich sklepów, tlumacząc, ze tak "naturalnie' z tym lnem i cheberkiem wyobrażała sobie tę Polskę( no dobra, przyjmijmy, że to miłe okreslenie sioła:) www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?session=51e1ace4cd481737&p_pid=20455 No ale niestety, Pollena ostatnio zmieniła opakowania na fioletowe i trochę mi żal, bo zmieniła tez recepturę lnianych kremów:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kati2001 Re: a nie uwazacie ze nazwa Deser do Kapieli 04.03.05, 13:56 keira racja brałam udział w tej ankiecie i wskazałam na najprostszy słoiczek i tak jak piszesz przy dobrze dobrajnej czcionece i innych szczególach mogłoby powstać coś fajnego a tym czasem wynik ankiety mówi sam za siebie wystarczy spojrzeć na słoiczek nowej serii 100% ziaji :/ a taka była okazja na ładne opakowanie :] Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa dziewczyny, wlasciwie wyczerpalyscie temat:-) 04.03.05, 14:15 Bardzo merytoeycznie zreszta. Dla teresai chcialabym tylko dodac, ze akurat JA jestem oststnia osoba, która przy wyborze kieruje sie gBownie wygladem kosmetyku. Nie, dla mnie najwazniejszy jest sklad, a jako milosniczka natury cenie sobie twz. harmonie. Pewnie moznaby wiele o Bielendzie, czy innych polskich wytwórniach kosmetyków powiedziec, ale nie to, ze tworza produkt harmonijny, i pod wzgledem skBdu, przeznaczenia i opakowania. Nie wiem, jak to sie dziwnie sklada, ze im prostsze, bardziej przejtrzyste graficznie opakowanie tym sie lepiej sprzedaje- przynajmniej na swiecie. Podzielem opinie którejs z dziewczyn, ze nasze kosmetyki generalnie nie maja szans na europejskim rynku. Poza tym "prownicjonalne", przeladowane opakowanie nasuwa mi przypuszczenie, ze co do formuly kosmetyku producent mial równiez trudnosci z konsekwencja... w kazdym razie niewiem co by musialo byc w tej przykBadowej Bielendzie, zeby taka butelke czy sloiczek postawila w swojej lazience. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola PYTALAM GDZIE W WAWIE A NIE CO SADZICIE O TYM?:) IP: *.acn.waw.pl 04.03.05, 16:21 dziewczyny !wiec czy ktos mzoe mi dac namiary to bede wdzieczna!!!a wy sie rozpisujecie o tym czy ladne opakowanie czy nie!!dla mnie opakowanie jest wazne!!jak to nowe dax cosmetics:)np krem czekoladowy!!ale bardziej liczne na to co w srodku!!wiec kupie ten deser i sie przekonam czy jes ok!!wkoncu produkt jest dla mnie! mam go zuzyc a nie stawiac w lazience na pokaz bo od tego jest wiele rozanych gadzetow!!pozdrawiam!!ps.DAJMY JUZ SPOKOJ Z TA WYMIANA ZDAN BO I TAK KAZDY MA INNY POGLAD I MOZEMY SIE TAK SPIERAC BEZ KONCA:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: DOBRY TEN NOWY DESER DO KAPIELII BIELENDY?? IP: *.acn.waw.pl 05.03.05, 03:04 up Odpowiedz Link Zgłoś