Dodaj do ulubionych

Szukam dobrego dermatologa w W-wie - tracę włosy!!

IP: *.chello.pl 18.03.05, 08:49
Bardzo proszę o pomoc. W ostatnich miesiącach odwiedziłam trzech
dermatologów, każdy radził co innego. Od prośby o przeczekanie (pewnie samo
się unormuje), poprzez witaminki i drożdże, skończywszy na Loxonie (który
strasznie piecze mnie w skórę głowy, więc odstawiłam), Dermenie i Waxie. Nic
nie pomaga. Ostatniemu lekarzowi dałam szansę - czekałam na efekty 3 miesiące
i nic. Włosy wypadają mi garściami - ok 190 - 210 dziennie i nic nie odrasta.
Jestem zrozpaczona po każdym myciu głowy, przy ich czesaniu. Załamałam się.
Proszę o polecenie mi dobrego dermatologa.
Obserwuj wątek
    • kosmisia Re: Szukam dobrego dermatologa w W-wie - tracę wł 18.03.05, 09:13
      A może nie dermatologa, ale do internisty idź? przedstaw problem i niech Cię
      skieruje na jakieś badania, bo trzeba by znaleźć powód i wtedy leczyć, a nie
      tylko likwidować objawy

Gość portalu: prawie łysa :( napisał(a):

> Bardzo proszę o pomoc. W ostatnich miesiącach odwiedziłam trzech
      > dermatologów, każdy radził co innego. Od prośby o przeczekanie (pewnie samo
      > się unormuje), poprzez witaminki i drożdże, skończywszy na Loxonie (który
      > strasznie piecze mnie w skórę głowy, więc odstawiłam), Dermenie i Waxie. Nic
      > nie pomaga. Ostatniemu lekarzowi dałam szansę - czekałam na efekty 3 miesiące
      > i nic. Włosy wypadają mi garściami - ok 190 - 210 dziennie i nic nie odrasta.
      > Jestem zrozpaczona po każdym myciu głowy, przy ich czesaniu. Załamałam się.
      > Proszę o polecenie mi dobrego dermatologa.
    • Gość: Aga Re: Szukam dobrego dermatologa w W-wie - tracę wł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 09:57
      dr Petkow - Klinika na ul. Fieldorfa 5a, tel. 671-06-06
      mialam ten sam problem rok temu i wlasnie dr Petkow i pomogl.
      pozdr.
      aga
      • malaga1234 specjalista od włosów 18.03.05, 10:42
        Dr Ambroziak specjalizuje się właśnie w schorzeniach skóry głowy. Tel.640-14-57
        w Panoramie na Witosa.
    • Gość: klaudiaaa Re: Szukam dobrego dermatologa w W-wie - tracę wł IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.05, 11:19
      idz do akademii medycznej w warszawie = tam sa jedyni dobrzy specjalisci od
      włosów
      • katija1 Re: Szukam dobrego dermatologa w W-wie - tracę wł 18.03.05, 11:55
        potwierdzam-dr Petkow. cudotwórca!
        • Gość: marzycielka1 dr Petkow - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 13:47
          Do Aga i katij1:
          A czy mogłybyscie zdradzić w jaki sposób on tzn. dr Petkow Wam pomógł? Jaką
          stosowałyście kurację? Jakie preparaty? W cuda nie wierzę toteż jestem
          niezmiernie ciekawa Waszych odpowiedzi:)
          • Gość: Kasia Re: dr Petkow - pytanie IP: *.chello.pl 18.03.05, 14:52
            Kup sobie na targu czarną rzepe, obierz, zetrzyj, wycisnij sok, natrzyj skore
            glowy, naloz folie i tak godzine posiedz sobie...
            powtarzaj co dwa dni, ok 1 miesiac!
            mialam dlugie wlosy, zaczely wypadac, teraz mam dlugie a oprocz tego grzywke z
            nowych....
            tylko bardzo brzydko pachnie....
            • Gość: livett Re: dr Petkow - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 15:01
              Ja również polecam takowe kompresy. Jednak jeżeli zapach by Ci przeszkadzał to
              możesz stosować kompresy ze swieżego korzenia imbiru (nie może być! proszkowany
              z torebki tylko świeży). Przy tym zapach imbiru jest lekko cytrynowy. Polecam.
          • Gość: Aga Re: dr Petkow - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:13
            Przede wszystkim powaznie podszedl do tematu. Na poczatku seria badan w celu
            ustalenia przyczyny - min. u dr. Kozlowskiej na Mokotowskiej, a nastepnie
            badania hormonalne, krew itp. W moim przypadku wypadanie wlosow mialo podloze
            hormonalne i po kuracji tabletkami hormonalnymi + jakies smarowidla na glowe
            wloski zaczely odrastac i wreszcie moge pokazac sie ludziom na oczy. Tak wiec
            polecanie dr Petkowa nie ma na celu reklamy, bo u niego i tak trzeba czekac
            ponad 1 miesiac na wizyte (tak duzo ma pacjentow) lecz chec pomocy, bo wiem co
            to znaczy tracic wlosy. Nie spodziewaj sie jednak rezultatow od razu, ja lecze
            sie od roku i dopiero po 5-6 miesiacach widzialam znaczace zmiany na lepsze.

pozdr.

Aga
    • madzia773 Re: Szukam dobrego dermatologa w W-wie - tracę wł 18.03.05, 15:19
      tricholog dr Kozłowska tel 621-60-06 przyjmuje na Mokotowskiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka