IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 15:36
Od jakiegoś czasu mam ochotę zrobić sobie grzywkę. Problem w tym że mam cere
raczej tłustą ze sklonnością do trądziku, czy więc cera pod grzywką może mi się
pogorszyć, czy to jakieś mity???
Prosze o rade "użytkowniczki grzywek"
pzdr
Marita
Obserwuj wątek
    • Gość: elve Re: grzywka IP: *.netland.gda.pl 16.06.02, 16:12
      to nie mity, ale szczera prawda. Grzywka powoduje roznoszenie/namnażanie
      bakterii na czole... mi zawsze się czoło wypryszcza, jak mam grzywkę, dlatego
      jej unikam.
    • Gość: Saga Re: grzywka IP: *.bratniak.krakow.pl / 192.168.10.* 16.06.02, 16:18
      Ja uważam, że cera wcale się nie pogarsza. Noszę grzywkę już bardzo długo, a
      pomimo, że na policzkach i brodzie czasami pojawiały mi się jakieś krostki, to
      na czole raczej rzadko.
      Oczywiście jest pewien problem np. z myciem twarzy, bo wtedy grzywkę trzeba
      podnieść do góry np. zawinąć włosy ręcznikiem. I potem włosy tak śmiesznie
      odstają :-)
      Pozdrawiam wszytkie miłośniczki grzywki
      • Gość: Marita Re: grzywka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 18:08
        dzieki za odzew
        choc zdania skrajne...
        nie pozostaje mi nic innego jak poznac problem z autopsji ;-)
        • Gość: katrina Re: grzywka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 18:38
          Mity. w okresie najbardziej "aktywnego" trądziku w liceum miałam zarówno
          rfyzury z grzywka jak i bez. Pryszczy tyle samo, naprawdę specjalnie zwracałam
          na to uwagę, bo mnie tak właśnie kosmetyczka postraszyła. wniosek: lepsza
          grzywka, bo chowała przynajmniej te pryszcze na czole :-), jeśli były. Teraz
          juz nie ma, ale przy grzywce zostanę do konca moich dni :-)
    • Gość: justy Re: grzywka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 18:55
      Odkąd pamiętam, zawsze miałam grzywkę, a na czole dużo mniej pryszczy niż np.
      na policzkach, brodzie; tak więc uważam, że to przesąd.
      • Gość: elve Re: grzywka IP: *.netland.gda.pl 16.06.02, 20:43
        widać co osoba to inne czoło i pryszcze :))
        • Gość: wiwi Re: grzywka IP: *.awf.edu.net.pl 16.06.02, 21:51
          Jam mam dosc wysokie czolo i nie lubie sie bez grzywki, mialam ja nawet wtedy
          gdy "przechodzilam" tradzik, pogorszenia cery nie stwierdzilam. I tak jak
          powiedziala katrina, pod grzywka ewentualne pryszcze sa mniej widoczne:)
          Pozdrawiam:)
        • Gość: katrina Re: grzywka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.02, 21:53
          Gość portalu: elve napisał(a):

> widać co osoba to inne czoło i pryszcze :))
          Dobry tekst :-))))))))))))))))

• Gość: Vikcia Re: grzywka IP: *.pl 17.06.02, 14:29
      Ja noszę grzywkę od lat (wysokie czółko!) i w zasadzie specjalnie pryszczata
      nigdy nie byłam i pod grzywką też nie. Jak dla mnie to to nie ma wpływu, no
      chyba, że ktoś sobie odpuści oczyszczanie buzi pod grzywką...
      • Gość: damona Re: grzywka IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.06.02, 12:35
        tez nosze grzywke i to bardzo długo. Co do wiekszego przetluszczania sie czola,
        i zwiekszenia wypryskow to nic takiego nie zauwazylam, jednak przy farbowanych
        wlosach, ktore odrastaja i sa przetluszczajace, najszybciej niestety widac na
        grzywce - ze stracily swiezosc.
        • Gość: Vikcia Re: grzywka IP: *.pl 18.06.02, 12:39
          No racja, ja patent na odświeżenie fryzury kiedy się nie chce myć całej głowy
          ściągnęłam od przyjaciółki, która ma długie, gęste (czyli dłuuugo schnące), ale
          niestety przetuszczające włosy z grzywką- po prostu myje się samą grzywkę.
          Czasu to zabiera niewiele, a wygląda się od razu lepiej, tym bardziej, jak się
          resztę zwiąże.
          • Gość: justy Re: grzywka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.02, 13:07
            Też tak robię, szczególnie w wakacje, na wyjazdach ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka