Dodaj do ulubionych

Czym mniej kosmetyków, tym lepiej.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:11
Przekonałam si e o tym teraz , kiedy od dwóch tygodni nie uzywam żadnych
mazideł do twarzy.Myję twarz żelem myjacym Lirene,i nie spmaruje
NICZYM.Makijaż robię-podkład, róż,tusz do rzęs-standard.Zmyywam goo żelem
oczyszczajacym ,tym o którym wspomniałam wcześniej .Pod makkijaz nie nakładam
kremu.Efekt-cera bez zarzutu,żero niespodzianek, gładka,jedrna,prawie ideal.
Testowałam pod wpływem Forum wiele kosmetyków.Wywaliłam kupe kasy.I co?Efekt
był taki, że wciąz miałam przesuszoną cerą w ciągle to nowymi
pryszczami.Wspólczuuje dziewczynom, które full kasy wywalaja na coraz to nowe
kosmetyki a potem zalą się że nie zdaja egzaminu.Ja już tego nie robie -i
jestem zadowolona.
Obserwuj wątek
    • Gość: jasna_79 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:55
      Cześć Iza,
      a ja robię zupełnie odwrotnie - dopieszczam swoją skórę kosmetykami
      pielęgnacyjnymi, chronię ją przed zanieczyszczeniami i naświetlaniem, dbam o
      jej kondycję, masuję a najlepsze, że czerpię z tego dużo przyjemności :)
      A efekt? Buzia jak brzoskwinia. Nie używam podkładu w ciepłe miesiące, bo
      zbrodnią byłoby przykrywać czymś moją idealną cerę :)
      • pati.1984 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 28.03.05, 13:52
        chialabym zobaczyc za kilka lat jak bedziesz wygladac.no coz moge zlozyc ci
        tylko wyrazy wspolczucia hah
    • Gość: iza Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 08:24
      Ja tez bardzo dbałam o skórę-codziennie maseczki,peeling regularnie, dobre
      kremy.I co?Skóra nie odpłaciła mi uroda za ta pielegnacje.Ciągle coś mi
      wyskakiwało,była nie taka jakbym chciała.Więc sięgAŁAM po kolejny krem..I tak
      w kółko.Teraz , nareszcie doprowadziłam cerę do porządku, jest gładka i bez
      niespodzianek.Jesli chodzi o kosmetyki używam tylko olejków i balsamów do
      ciała .Twarz na razie zostawie w spokoju.
      • Gość: kiwi Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. IP: 217.8.163.* 24.03.05, 09:38
        Czyżbyś dołączała do grona Klubu Krem-off :)))?
        Mam znacznie dłuższy od Ciebie staż bez kremów i nigdy (po pół roku) nie miałam
        tak pięknej cery jak teraz. Żadnych kremów, filtrów, maseczek w tubce,
        peelingów, wód termalnych i innych wynalazków.
        Raz na tydzień do miseczki - oliwa z oliwek, żółtko jajka, wyciśnięty sok z
        cytryny - i po 20 minutach zmywam tę naturalną "maseczkę" z twarzy i szyi.
        Lepiej mi, lżej i ładniej wyglądam - bez stresu związanego z myśleniem, czy
        filtry stabilne, niestabilne, wystarczające, mineralne, naturalne, czy parabeny
        mi szkodzą czy parafinum liquidum coś zatyka czy nie, uffff.... never ever.
        A to wszystko sama chemia, jakby na to nie patrzeć.
    • marghot Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 24.03.05, 09:46
      Izo, na pewno nie każdemu taka kuracja posłuży.
    • Gość: Klara Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. IP: 194.63.135.* 24.03.05, 09:53
      Wiesz, to zalezy jaką ma się skórę...Bo jesli tlustą, to ja ci wierzę...Ale ja
      mam tak suchą, że jeśli po umyciu się czymś nie posmaruję, to...
      - po okolo 10 minutach mam na twarzy skorupę
      -po 20 boli od ściągnięcia
      - potem przechodzi
      - nastepnego dnia wyglądam jak pustynia Gobi bez deszczu od 40 lat...I boli.
      Takze ja tej metody nie zstosuje,zresztą i tak używam góra dwóch kremów stale,
      nie co tydzień innego...
    • graza4 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 24.03.05, 10:35
      A ja uważam, że przesada, czy to w używaniu kremów, czy w ich nieużywaniu, nie
      słuzy cerze na dłuższą metę. Nasze praprababki zapewne nie uzywały żadnych
      kremów, ale w tamtych czasach kobieta w wieku 35 lat miała juz prawo byc i
      wyglądac jak babcia. Ja bym tak nie chciała. Poza tym przy obecnym
      zanieczyszczeniu powietrza i woda, dziurze ozonowej i takich tam, cera jest
      narażona duzo bardziej niż to bywało 100 lat temu i potrzebuje choć minimalnej
      ochrony, tak uważam.
    • mariolka99 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 25.03.05, 00:32
      No dobra, spróbuję;D Od wczoraj tylko żel do mycia i lekki krem pod oczy.
      Zobaczymy;D
    • mariolka99 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 27.03.05, 23:29
      trzeci dzień mazidłowej abstynencji...i chyba już tak zostanie;D Bo z każdym
      dniem lepiej.
    • very_martini Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 28.03.05, 01:25
      Mnie wszystkie pryszcze zniknęły, kiedy się poddałam i zakupiłam sobie krem z
      serii kwiaty polskie, chaber bodajże, za 4 PLN i porządny żel do mycia godząc
      się z tym, że pozostanę pryszczata do końca życia. Przez 3 lata pryszcze na
      czole nie były skłonne znikać pod działaniem różnych rodzajów kremów, jak tylko
      ograniczyłam katowanie twarzy, poszły sobie raz na zawsze. Potem była przez pół
      roku kremowa abstynencja i było super, teraz znowu się maziam, bo jest mi jakiś
      miły zapach na dobranoc potrzebny. Krem czy bez kremu - różnicy żadnej.
      Pozdrawiam niesmarujące.
      Smarujące również.
      Świątecznie:)

16%VOL
      22%VAT

takie tam... forum homeopatia
      • Gość: Akne Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 28.03.05, 18:52
        Ja rowniez baaardzo ograniczylam kosmetyki i cere mam piekna :), ale
        zrezygnowac z kremu nawilzajacego po prostu nie moglam, buzia byla wysuszona i
        wygladala na starsza i zmeczona. Uzywam wiec na dzien tylko 2 rzeczy - "musu"
        do mycia i kremu nawilzajacego. Raz, lub dwa razy na tydzien robie maseczke z
        platkow owsianych. Na noc nie stosuje nic, nic pod oczy i calkowita rezygnacja
        z podkladu. Skora mi odpoczela, wypiekniala, zwlaszcza ... pod oczami, bo
        czegokolwiek bym nie uzyla w tamtych okolicach, zawsze mi ja wysuszylo. Malenka
        ilosc kosmetykow to najprawdziwsze dobrodziejstwo dla cery - wedlug mnie.
        Oczywiscie swego czasu tez przeszlam okres "dopieszczania" buzi rozmaitymi
        mazidelkami, oj..., efekty byly oplakane.
    • indianprincess Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 29.03.05, 12:30
      zgadzam sie, że im mniej kosmetyków tym lepiej. ja tocze ciagła walke z
      pryszczami i niestety każdy krem (a szzcególnie antybakteryjny, matujący) tylko
      pogarsza sytuację. więc na codzień ograniczam się do korektora i ewentualnie
      puder sypki, na większe wyjścia cieniutka warstwa podkładu a na noc od czasu do
      czasu krem z mminerałami z morza martwego żeby odzywić buźkę, raz na tydzień
      robie piling.
      • kraxa przeciez o to chodzi 29.03.05, 13:36
        Gdyby krem "normalizujacy" cere tlusta byl skuteczny i znormalizowal ja raz na
        zawsze, to juz bys go nie kupowala, a tak...Sprzedaje nam sie krem matujacy,
        który matuje na krótko, daje efekt wizualny, ale w glebi skóry daje efekt
        odwrotny od deklarowanego, zebys ciagle czula, ze potrzebujesz matowania. Ja
        mimo niemlodego juz wieku- 27 lat, mialam koszmarne problemy z cera. Co chwila
        jakies eksplozje, niesamowicie sie przetluszczala- wiec stoswalam tonik, kre
        matujacy, baze pod podklad, podklad i puder sypki na to uff. I ja glupia
        myslaBam, ze mi to zlikwiduje przetluszczanie twarzy. oczywiscie bylo inaczej,
        po 2 godzinach to wszystko zaczyanalo splywac, wiec wymyslilam, ze trzeba kupic
        bibulki matujace. A od mniej niz roku przerzuvilam sie calkowicie na kosmetyki
        niesyntetyczne- których sklad jest calkowicie organiczny no i nie maja po 15
        skladników, z których 12 to wypelniacze i konserwanty. zainteresowanym polcema
        forim Naturalnie, tam wymieniamy sie sposobami na naturalnie ladna cere bez
        uzywania chemii
        • v.i.k.k.a kraxa!!!!!! 30.03.05, 18:50
          kraxa napisała:
          > zainteresowanym polcema
          > forim Naturalnie, tam wymieniamy sie sposobami na naturalnie ladna cere bez
          > uzywania chemii

mozesz dac linka???mnie to ciekawi:)))
          • v.i.k.k.a Re: kraxa!!!!!! 30.03.05, 18:51
            juz znalazłam:)
    • colleen_1 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 29.03.05, 14:36
      Dziewczyny napiszcie jakich kosmetykow uzywalyscie przed odstawieniem, jakich
      firm itp.
      • Gość: Akne Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 29.03.05, 16:25
        Oto czego uzywalam i co zniszczylo mi cere:
        1. krem-zel nawilzajacy L'Oreal Hydrafresh
        2. AA Oceanic Olgovital - krem na dzien i na noc, obydwa nawilzajace
        3. AA Oceanic seria podstawowa - tonik, zel do mycia, krem
        4. AA Oceanic seria jasno fioletowa, super nawilzajaca na 24h - mleczko, tonik,
        krem
        5. maseczki: AA z glinka zielona (szczypanie, pieczenie), avon maseczka z
        mlekiem i miodem (pryszcze i guzki)
        6. avon - krem z mlekiem i miodem, seria naturals (tragedia!!!!, bolace,
        schowane gleboko guzki mi wylazily, bleee)
        7. effaklar K (jeszcze wiekszy wysyp pryszczy, niemijajacy nawet po zuzyciu
        calego opakowania, czyste partie twarzy tak suche, ze niemal poparzone)
        Jak widzicie duzym zaufaniem obdarzylam firme Oceanic, leczylam twarz po
        efektach tegoz zaufania przez okragly rok. Zuzywalam jedna serie (do konca), a
        gdy sensacje nie mijaly, kupowalam nastepna, liczac, ze ta bedzie lepsza, no bo
        przeciez jest dla wrazliwych cer!! Dzis jak widze kosmetyki tej firmy, po
        prostu czuje jak bezwiednie tezeje mi cala buzia. Jesli przypomne sobie jakies
        inne trucizny - dopisze.
        • Gość: Listek Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:56
          Dziewczymy mysle ze to dobre porady.ale dla mlodszych kobiet,bo czy po
          trzydziestce tez nie uzywac kremu przeciwzmarszczkowego,liftingujacego pod
          oczy ,czy na twarz..?Co myslicie o tym..?
          • Gość: Lenka Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. IP: *.chello.pl 29.03.05, 17:15
            Chyba nie chodzi o to żeby nie używac kremu przeciwzmarszczkowego czy pod oczy.
            Tylko żeby zachowac w tym wszystkim jakiś umiar.No po jaką cholerę kłaść tyle
            tego wszystkiego na twarz.
            Ja obowiązkowo używam kremu na dzień-wykańczam nawilżający krem spf 8 z serii
            Preventii Dermiki.Chyba kupię go ponownie bo jest bardzo dobry,ewentualnie
            zakupię Comlete Care Olaya.
            Na noc kładę krem pod oczy(Floslek) i jak odczuwam taka potrzebę krem nocny.
            Peelengów,masaży,baz,serum nie używam.Maseczkę kładę sporadycznie.
            Nie jest łatwo wytrwać w tym minimaliźmie bo lubię kosmetyki,ale staram
            się "realizować" w kolorówce.

• justa_79 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 30.03.05, 16:01
              nie wiem, czy jest jakiś sens rezygnować z pielęgnacji na rzecz kolorówki. bo
              odwrotnie to jeszcze rozumiem.
              • Gość: Lenka Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. IP: *.chello.pl 30.03.05, 16:08
                A gdzie wyczytałaś że rezygnuje z pielęgnacji? Chyba napisałam wyraźnie,że
                wciąż się kremuje.Jednak zamiast peelengu czy serum wolę sobie kupić szminkę
                lub cień.
                • justa_79 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 30.03.05, 17:28
                  dobrze, że to sprecyzowałaś... bo skoro realizujesz się w kolorówce, to serum
                  mogłabyś zastąpić bazą pod podkład, podkładem, pudrem, czymś rozświetlającym
                  itp. itd.
      • indianprincess Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 30.03.05, 16:29
        mi szkodzi wszystko co jest przeznaczone specjanie do cery tłustej (mimo że
        właśnie taką posiadam), każdy krem matujący powoduje pojawienie się pryszczy,
        tonik podrażnia i sprawia że skóa się świeci a żele bardzo wysuszają (wyjątkiem
        jest l'oreal pure zone żel do mycia twarzy - moja skóra go toleruje. próbowałam
        już wielu firm od tych za 10 zł do najdrozszych i efekt zawsze jest taki sam. a
        jeśli chodzi o nawilżanie skóry to najlepszy efekt przynosi zrezygnowanie z
        kawy i picie duzych ilości wody mineralnej:)
    • mikams75 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 30.03.05, 16:22
      ja tez uwazam, ze im mniej tym lepiej, ale czy zupelnie zrezygnowac z kremow
      itp? Na pewno nie, bo po pierwsze uwielbiam miec kremiki, balsamiki itp na
      polce. Zawsze mam wiecej niz jestem w stanie wykorzystac - pozniej albo komus
      oddaje, albo wywalam, bo za stare. A cere najlepsza mam stosujac krem
      nawilzajacy dla dzieci!
      Moim zdaniem najwieksza trucizna dla skory sa wszelkie kremy matujace - po
      dwoch dniach stosowania mam wrecz odwrotna reakcje skory i skora przetluszcza
      sie jeszcze mocniej i mocniej. Po odstawieniu po jakims czasie wszystko wraca
      do normy i skora swiecie sie tylko lekko.
      Kolejna rzecza sa fluidy, podklady itp - zalepiaja skore, nie oddycha, robi sie
      szara, matowa i jakas taka brzydka - mam wrazenie, ze podklad uzaleznia - mam
      po nim brzydka cere, wiec zeby to ukryc musze go znowu uzyc itd. Po
      odstawieniu wszystko wraca do normy.
      Kremy z filtrami - jakos nie lubie, rowniez mam wrazenie nieoddychajacej skory -
      szczegolnie przy wysokich filtrach.
      Czesciowa kosmetyczna "abstynencja" ma bardzo pozytywny wplyw na skore :-)
    • pati.1984 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 30.03.05, 17:43
      mikam kupuj dalej na bazarku bo chyba tylko po takich fluidach skora nie
      oddycha.z tego co wiem to dobry fluid czy podklad nawilza skore,chroni przed
      sloncem i wszelkimi zanieczyszczeniami,czesto ujedrnia i liftinguje.no ale z
      kim tu rozmawiac...
      • mikams75 DO PATI.1984 30.03.05, 20:58
        Wysuwasz dziwne domysly na temat tego, gdzie robie zakupy. Mozesz mi to
        wyjasnic?
        Nie musisz rowniez ze mna rozmawiac ani do mnie pisac - tym bardziej tym tonem.
      • kraxa pati 1984 31.03.05, 11:22
        Nawilza, lifitnguje, usuwa cionze i krawaty wionrze :-))) lykasz marketingowe
        hasla jednym haustem, to chyba z toba nie ma sensu dyskutowac.
    • pati.1984 Re: Czym mniej kosmetyków, tym lepiej. 31.03.05, 17:48
      droga kraxo to raczej ty jestes niedoinformowana wlasciwie.pozatym trzeba tez
      wiedziec co uzywac,wiadomo ze po takim fluidzie firmy eris itp cere ma sie jak
      po wysmarowaniu sie, jak napisala (juz nie pamietam czy w tym watku )pewna
      forumowiczka olejem slonecznikowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka