kosmisia4 27.03.05, 19:34 chodzi mi o depilację woskiem, która mozna zrobic samemu w domu a nie u kosmetyczki, co polecacie????? lepsze sa woski w plastrach czy plynie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.kopiko1 Re: depilacja woskiem 27.03.05, 19:46 Jeśli jesteś początkująca to bardziej polecam Ci w plastrach, chociaż są gorsze (według mnie). Jednak plusem jest to, że możesz użyć tych samych plastrów kilka razy. Jednak gdy chodzi o wosk płynny, to możesz sama dobierać sobie odpowiednią grubość dla siebie (najcieńsza warstwa jest najlepsza, wtedy mniej boli a i tak wszystykie włosy się wyrywają). Musisz tylko pamiętać o tym, żeby nie przegrzać go zbytnio, bo możesz się poparzyć. Ja bym polecała Ci wosk płynny. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmisia4 Re: depilacja woskiem 27.03.05, 19:50 dzieki, a czy moglabys jeszcze polecic mi jakas wyprobowana marke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka_psotka Re: depilacja woskiem IP: *.chello.pl 27.03.05, 21:08 wlaśnie dziewczyny mozecie polecic jakis dobry wosk do depilacji??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: depilacja woskiem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.03.05, 21:12 A ja slyszalam gdzies o wosku,ktory sie podgrzewa w sloiczku i ktorym depilacja nie boli!!!Slyszalyscie o czyms podobnym?Dla mnie depilacj aplastrami to koszmar-raz sprobowalam i koniec,strasznie booli:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotka_psotka Re: depilacja woskiem IP: *.chello.pl 27.03.05, 21:23 ja tez slyszalam o tym w sloiczku, ktory sie podgrzewa ale nie wiem gdzie go mozna kupic bo w drogeriach widzialam tylko te w plastrach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: depilacja woskiem IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 27.03.05, 21:49 Polecam przede wszystkim depilacje na cieplo-czyli w plynie, gdyz jest skuteczniejsza niz w plastrach, wbrew temu co ktoras tu wczesniej pisala. Jesli chodzi o wosk w sloiczku to rzeczywiscie byl skuteczny. Chodzilo o wosk Veet'a. Niestety nie jest juz produkowany. Zamiast tego wprowadzono wosk z aplikatorem roll on (czy jak to nazwac) ale obecnie tez juz go nie ma. Z tego co wiem w sklepach obecnie jest wosk na cieplo Joanny. Tez jest skuteczny tylko trzeba nabrac troche wprawy i odpowiedniej techniki. Po posmarowaniu i przyklejeniu paska fizelinowego nie odrywac od razu tylke chwilke odczekac zeby lepiej sie przykleilo i nastepnie oderwac zdecydowanym ruchem - taka moja mala rada. Dokladna instrukcja jest na ulotce. Co do wosku w plastrach, nie polecam,bo trudno nim usunac mocne i ciemne wlosy. A najlepiej udac sie za pierwszym razem do kosmetyczki, ktora zrbi to fachowo i dokladnie. Pozniej mozna juz samemu. Odpowiedz Link Zgłoś