Dodaj do ulubionych

OSTROŻNIE Z ALLEGRO

IP: *.pl / *.enterpol.pl 29.04.04, 22:55
Ostatnio kupiłam na aukcji Allegro podklad L'oreala i ... potraktowano mnie jak złodziejkę w supermarkecie. Udalam sie na zakupy z kosmetyczką w torebce, gdzie tradycyjnie mialam ze soba wszystkie najpotrzebnijesze rzeczy, w tym puder. Kiedy wychodziłam, bramka zaczeła piszczeć, a koło mnie wyrosło dwóch ochroniarzy,po czym wyladowalam na rewizji osobistej. Okazalo sie, ze mój kosmetyk prosto z Francji, został tam najprawdopodobnie skradziony, a złodziej nie zdjał kodu kreskowego. Wstydu sie najadłam i tyle!
Obserwuj wątek
    • Gość: elwira Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.04, 23:03
      Miałam to samo tyle, że z błyszczykiem Loreala kupionym oczywiście na Allegro.
      Miałam tez szczęście bo bramka zaczęła piszczeć jak wchodziłam do marketu, a
      nie jak wychodziłam, więc to trochę inaczej wyglada. Ale tez zaraz zjawiło sie
      dwóch ochroniarzy, lekkie zamieszanie w sklepie, tez najadłam się trochę wstydu
      i nerwów.
      Jestem ciekawa u kogo kupowałaś? Bo ja u amoki.

maga
      • Gość: dorika Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO IP: *.nn / 62.233.189.* 30.04.04, 11:07
        ciekawi mnie jedno jak oni kradną te kosmetyki we Francji? czyżby tam nie
        działały bramki?
        • Gość: Milki Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO IP: *.arcor-ip.net 30.04.04, 11:12
          Podtrzymuje post -jak one()lub oni to zabieraja -bylam tyle razy w
          supermarketach za granica i tam dopiero jest zabezpieczenie przed zlodziejami
          itd-napweno 100 razy lepsze niz u nas.
          • Gość: BleBle Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 11:18
            hmm prawdopodobinei wcale nie sa z francji czy tam skad. wiekszosc sklepow ma
            wsane, inne od roznych sklepow tzw beeperki, czyli cos znp GC nie bedzie
            beepac w sephorze. A juz na pewno nie za granica!! co moze sie zdazyc to np,
            beepanie brami w roznych sieciach tego samego sklepu w polsce, czyli cos
            skradzionego w GC bedzie beepac w wieszkosci GC w polsce.
            oni kradna w polsce nie tam! i tu sprzedaja, nie wierzcie im, bo jak mozna
            wierzuyc komus kto wogole kradnie? oni okradaja polskie sklepy i tyle, a
            sprzedaja to mowiac ze to z zagranicy.bo u nas ciagle jak cos jest z paryza to
            lepiej brzmi niz z polski, nawet jezeli ten sam produkt jest dostepny u nas.
            wniosek nie dajcie zarobic zlodziejom, jak nie bedzie popytu na kradzione to i
            krasc nie beda.
            • Gość: merlin Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO IP: *.pl / *.enterpol.pl 30.04.04, 20:35
              podklad na 100 procent jest z Francji. Nie ma na nim słowa po angielsku, jak na kosmetykach LOreala sprzedawanych w Polsce, poza tym opakowanie nieznacznie, ale rózni sie ):
              • Gość: Bleble Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 20:53
                to ze nie ma na nim slowa po ang nic nie znaczy.niektore kosmetyki sa
                podrabiane i sprzedawane np w turcji czy azji hurtowo, tam niektorzy ze
                sprzedajacych na allegro sie zaopatrzaja. jak ktos nie wierzy to sugeruje
                wycieczke w tamte strony. 100% pewnosc mozna miec jak sie kupi samemu albo ktos
                nam cos przywiezie z francji, ale nie kupujac na allegro , sorry

a tak wogole to zastanawia mnie fakt, jak ktos przywozi kilkanascie np
                podkladow lorela z francji, to wcale sie nie oplaca! no chyba ze sklep
                wyprzedaje przeterminowane kosmetyki, wtedy fakt mozna zarobic sprzedajace je
                naiwnym
      • Gość: jola Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 00:59
        Kupiłam torebkę w GC i zawyła po miesiącu w Empiku ! Przy wyjściu co gorsza.
        Miałam kontrolę i panowie znależli ukryte gdzieś pod podszewką zabezpieczenie
        (ten biały paseczek ze sreberkiem :)
        Kupiony w GC błyszczyk zawył w sieci Sephora więc reguły nie ma ...
    • soffica Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO 30.04.04, 14:31
      Dobrze że i tym napisałyście dziewczyny-sama miałam ochotę kupić coś taniej z
      kosmetyków na Allegro. Teraz nie kupię. Trudno, nie zaoszczędzę, ale złodziei
      wspierać nie będę.
    • Gość: Ewik Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 30.04.04, 21:15
      Oj dziewczyny nie przesadzajcie z tymi podejrzeniami. Jakiś czas temu kupiłam (
      a nie ukradłam) kosmetyki w sklepie Yves Roche. Noszę je ciągle w torebce.
      Przeszłam z tą torebką chyba przez kilkadziesiąt sklepów z bramkami, a tu
      niedawno , masz babo placek , bramka w sklepie zawyła.Ochroniarz powiedział że
      to się zdarza i po to są bramki na wejściu, żeby nie znależć się w głupiej
      sytuacji przy bramce na wyjściu.
    • mroofka2 Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO 01.05.04, 13:08
      moim zdaniem to też przesada!kupuję na allegro juz od dłuzszego czasu i jeszcze
      nic takiego mi się nie zdarzyło.a całkiem niedawno miałam przypadek że przy
      wejściu do jakiegoś sklepu bramka zawyła!!!!była to wina książki którą miałam w
      torebce.okazało się że nie ściągnęłam kodu, chociaż już wiele razy miałam ja
      przy sobie chodząc po sklepach i nic takiego sie nie wydarzyło, a tu masz!!!
      nie ma reguły!!!
      • charade Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO 01.05.04, 13:13
        To samo mi się ostatnio zdarzyło z książką kupioną w Merlinie - bramka zawyła w
        Empiku, jak wchodziłam. Co ? Sądzicie, że Merlin ukradł tę książkę, a potem
        sprzedał ?
        • Gość: reg Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO IP: *.zapora / 212.160.172.* 04.05.04, 10:46
          a i się zdarzyło, że bramka zawyła na... mój identyfikator z pracy
          • Gość: BleBle Re: OSTROŻNIE Z ALLEGRO IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 14:14
            przeciez tu nie chodzi o samo wycie bramki, tylko o to czy cos bylo kradzone
            czy nie. wiadomo ze pewna czesc kosmetykow sprzedawanych na allegro jest
            kradziona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka