Dodaj do ulubionych

włosy wiosennie

IP: *.unica.by / *.44.94.101.satgatellc.com 28.03.05, 20:12
Dziewczyny, czy któraś już wypróbowała coś ciekawego / wiosennego /
regenerującego do włosów? Jakieś niedrogie zabiegi, skuteczne odżywki itp.?
Co powiecie o nowym Pantine z aminokwasami – naprawdę taka rewelacja? A
nadają się te aminokwasy do lekko przetłuszczających się i nie
farbowanych?... A może macie jakieś inne typy?
Obserwuj wątek
    • Gość: DZIUBEK Re: włosy wiosennie IP: *.core.lanet.net.pl / *.crowley.pl 29.03.05, 10:47
      WITAM!JA ZROBILAM SOBIE KIEDYS MASECZKE...WLALAM RAZEM DO JEDNEJ BUTELECZKI
      WSZYSTKIE ODZYWKI DO WLOSOW,KTORE MIALAM W DOMU, DO TEGO OLEJEK RYCYNOWY I
      WYWAR Z KORY DEBU,KTORA MOZNA KUPIC(NA CIEMNE WLOSY,DO JASNYCH MOZNA DAC WYWAR
      Z RUMIANKU).NAKLADAM TAKA MASECZKE NA NOC RAZ NA JAKIS CZAS.PO TAKIM DOMOWYM
      ZABIEGU WLOSY SA MIECIUTKIE,MILUTKIE, BLYSZCZACE, PO PROSTU WSPANIALE!
      POZDRAWIAM
      • Gość: Midi Re: włosy wiosennie IP: 82.209.241.* 29.03.05, 17:51
        No nie, takich eksperymentów to ja się odrobinę boję, bo mi się bardzo plącza
        włosy po myciu, nawet przy średniej długości. Chyba więcej niż jeden specyfik
        to za dużo. A oddzielnie jakichś skutecznych nie znasz?
    • swinka_morska Re: włosy wiosennie 29.03.05, 11:00
      hmm... moze nafta? slyszalam ze ma bardzo zbawienne dzialanie, chociaz nie dla
      wszystkich - w kazdym badz razie dzisiaj sprobuje (ale ta kupowana w aptece)
      • Gość: Midi Re: włosy wiosennie IP: 82.209.241.* 29.03.05, 17:53
        Świnko_Morska, napisz koniecznie, jak wyszło z tą naftą i czy warto spróbować.
        A jaki masz rodzaj włosów? Czy nafta się nadaje do takich trochę się
        przetłuszczających? I co ona właściwie robi??
        • swinka_morska Re: włosy wiosennie 29.03.05, 19:58
          no... jeszcze nie dotarlam dzis do apteki ;)
          ale przyrzekam sobie ze jutro napewno tam dotre i to sprawdze - tez jestem
          ciekawa jak mi to wyjdzie bo moje wlosy naleza do tych szybko
          przetluszczajacych sie
        • swinka_morska Re: włosy wiosennie 30.03.05, 22:27
          ok, no to po pierwszym razie wlosy sie rozczesaly od razu i ssa jakos takioe
          mieksze i milsze w dotyku, tyle ze strasznie ciezko sie to wciera...
          ale jak juz sie wetrze to jednalk najgorszy jest zapach starej smazonej ryby, z
          ktorym trzeba wytrzymac przez 10 minut - jednak zyje, wiec az takie straszne to
          nie jest :)
          • Gość: Midi Re: włosy wiosennie IP: *.bsu / *.bsu.by 31.03.05, 22:48
            Swinko_Morska, a mozesz napisac cos "teoretycznego" o tej nafcie? Tzn. Twoje
            doswiadczeni apraktyczne tez mnie BARDZO interesuja, ale chcialabym wiedziec,
            co ta nafta ma teoretycznie zrobic? Odzywic wlosy czy je zmiekczyc, czy jakos
            powiekszyc objetosc, zapobiec wypadaniu czy co?? I jak sie nazywa - nafta
            kosmetyczna? Ile czasu sie toto trzyma na glowie? Ile razy trzeba zastosowac?

Ja chyba jestem malo odwazna i nieufnie sie odnosze do nowinek - pewnie to
            trauma z dziecinstwa: moja ciotka nabyla sobie slynny szampon "Zielone
            Jabluszko" (o ile dobrze pamietam, to wlasnie tak sie to nazywalo) i zostala z
            polowa wlosow w garsci... Pamietacie te historie? To byl chyba jakis 1985 czy
            nawet wczesniej, ofiar bylo sporo :))
            • Gość: swinka_morska Re: włosy wiosennie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.05, 22:58
              wiec tak - jezeli masz jeszcze babcie lub jakies starsze osoby, to o szczegoly
              teoretyczne sie ich wypytaj, poniewaz nie jest to zadna nowinka tylko bardzo,
              ale to bardzo stary sposob
              generalnie nafta (kosmetyczna) ma wzmocnic wlosy, ale nie jest to takie
              wzmocnienie ad hoc - efekty sa widoczne dopiero po kilku uzyciach, chociaz juz
              po jednym jest lepiej (no i o wiele wiele mniej sie wlosy elektryzuja),
              docelowo wlosy maja byc zdrowe, silne, lsniace, bez rozdwajajacych sie koncowek
              i maja szybciej rosnac i nie wypadac
              ja kupilam taka z biopierwiatkami firmy anna - wcierasz ja we wlosy na max 10
              minutek przed myciem

btw: wioletta villas tez swoja fryzure zawdziecza nafcie - a trzeba przyznac ze
              te wlosy top ma boskie (tez bym chciala miec taka bujna czuprynke w jej wieku)
              • Gość: Midi Re: włosy wiosennie IP: *.unica.by / *.44.94.101.satgatellc.com 02.04.05, 12:11
                Nie mam juz niestety zadnych starszych w rodzinie, wiec chyba jestes jedynym
                autorytetem, na jaki sie moge zdac w kwestii nafty :)
                Mam nadzieje, ze rzeczywiscie to dziala tak, jak piszesz - wlasnie mniej wiecej
                tego potrzebuje. Napisz jeszcze, czy to przy czestszym uzywaniu (przed KAZDYM
                myciem sie wciera??) nie przetluszcza wlosow - bo ja mam z tym problem...
              • Gość: ags Re: włosy wiosennie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:48
                a propos Villas- to słyszałam w telewizorze że to nie są jej włosy :).

Naftę też wypróbuje ale musze chyba odczekac i zregenerować włosy po trwałej (a
                może nie trzeba?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka