Dodaj do ulubionych

na ratunek włosom

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 18:14
farbuje włosy od lat. czasem zastosuję jakąś odżywką, niestety rzadko :(
nie lakieruje włosów, nakladam piankę lub żel
moje włosy, szczególnie na końcach są w fatalnym stanie.
proszę o radę jaki specyfik kupic żeby odżywić wlosy, naturalne metody nie wchodzą w grę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: na ratunek włosom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 20:25
      Serum na koncowki Avonu, podobno rewelacja...
    • greta.greta Re: na ratunek włosom 01.04.05, 20:36
      Ja bym te fatalne końcówki ścięła i zaczęła porządnie pielęgnować włosy,
      szczególnie farbowane.
      "czasem zastosuję jakąś odżywką, niestety rzadko :("- straszne
      Swoją drogą, Avon to żadna rewelacja i napewno na na włosy w złym stanie nie
      pomoże.
      • Gość: myszz Re: na ratunek włosom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 20:46
        fryzjer fryzjerem, ale co na przyszłość?
        • greta.greta Re: na ratunek włosom 01.04.05, 21:05
          Odpowiedni szampon i koniecznie odżywka- podstawa. Maski co jakiś czas, np.
          Vax - wystarczy; jedwab lub jakieś inne kosmetyki wygładzające. Jak jest
          potrzeba to zabiegi regeneracyjne w salonie fryzjerskim. Nie suszyc włosów
          gorącym powietrzem tylko letnim. Szczotkować włosy, ale ich nie szarpać. Latem
          używać kosmetyków ochronnych do włosów (również, jak się chodzi często na
          basen). W miarę rozsądne farbowanie- chodzi o częstotliwość.
          To chyba tyle z podstaw pielęgnacyjnych (włosów farbowanych oczywiście).
          No i odżywianie organizmu od wewnątrz- też ma wpływ na kondycję włosa.
          Pozdrawiam
          • Gość: myszz Re: na ratunek włosom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:09
            nie suszę włosów suszarką i rzadko czeszę grzebieniem

szampon: l'oreal do farbowanych albo gliss kur
        • Gość: kolabrie Re: na ratunek włosom IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 21:06
          może tu coś znajdziesz f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1845799&start=120
          • Gość: w_joanna Re: na ratunek włosom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:11
            jest tego trochę do czytania:)

• Gość: w_joanna zapożyczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:13
              Najpierw jeżeli chodzi o zniszczone włosy,to proponuje tak:
              -serum na zniszcone końcówki z Avonu (w promocji 14zł ,normalnie chyba20),myślę
              że wystarczy nakładać 2-3 razy w tyg. jest naprawdę świetne
              -maseczkę z babmusa z Dory (www.cosmeticididora.com tutaj jest spis produktów i
              ptek gdzie mozna dostac ich produkty),koszt.ok37zł, mozna dostać też na
              www.aptecus.pl
              -spróbuj jaedwabiu do włosów np.Gliss Kur,koszt.15-18zł
              -możesz jescze zastosowac naftę kosmetyczną,koszt.5zł w aptece
              -są dostępne rekonstruktory do włosów np. www.joico.pl albo com.pl tylko
              niestey są drogie ok100zł.(ale starcza na długo)
              -WAX w aptece ok.13zł
              -najlepszy sposób jaki znam to stosowanie białka keratynowego,jest ono
              podstawowym składniekiem budulcowym włosa ,po prostu wnika w uszkodzone miejsca
              i je wypełnia, naprawdę włosy po 2 zabiegach sa
              odżywione ,wzmocnieone,mięciutkie,lsniące,zdrowe i w ogółe świetne. Takie biłko
              kosztuje 20zł,dostepne jest w hurtowniach fryzjerskich(niestety tylko dla
              fryzjerów) ale tez na stronie www.fryzjer-sklep.pl , dokładnie to jest to
              www.fryzjer-sklep.pl/index.php?cat=2&act=product&mode=cp&prd=25&id=1753
              jeżeli jestes zainteresowana tym produktem to napisz ,odpisze jak powinno się
              go uzywać.
              Wiadomo najlepsze są profesjonalen odzwyki i maseczki ,ale też są one droższe i
              trudno dostępne(najlepeij poszukać w necie)
              • Gość: Klara Re: zapożyczone IP: 194.63.135.* 01.04.05, 21:57
                Czegos tu nie rozumiem...sama sobie odpowiadasz? Ale dziś taki dzień, że nic
                mnie nie dziwi

BTW. Odradzam szampon Loreal professionell intense repair -------> mam suche
                wlosy, ale delikatne i cienkie- ten szampon takich nie uwzględnia...WAZ jest
                zdrowo przereklamowany -------> niemiłosiernie się od niego włosy elektryzują.
                Już lepiej ta maska Dory:)
                • Gość: w_joanna Re: zapożyczone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:07
                  odpowiadam sobie?
                  wkleiłam tylko ten kawałek z innego forum, do którego link tu
                  dostałam:)))))))))))))
    • Gość: Misiaczek Re: na ratunek włosom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:17
      W aptece dostaniesz Odzywcza maske do włosów Henna Treatment WAX, za ok
      20PLN...gorąco polecam jest fantastyczna i po 2-3 miesiacach włosy wygladaja
      jak nowe, sa miekkie, wygładzone, koncówki nie sniszczone i szybciej rosną.
      Słyszałam ze jest nawet polecany ludziom po chemioterapi wiec jego działanie
      musi byc baaardzo dobre:).
      • Gość: w_joanna Re: na ratunek włosom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:22
        dzięki, mam nadzieje, że będzie gdzieś w aptece :]
        • mgielka83 Re: na ratunek włosom 01.04.05, 23:49
          wiem że wykluczasz naturalne metody ale ja po żadnych specyfikash, serum z Avonu
          czy czymkolwiek innym nie miałam takich włosów jak po takiej odżywce:
          Biorę 2 żółtka, dolewam oliwy z oliwek, sok z 1 cytryny (opcjonalnie) mieszam i
          nakładam tę maż na włosy. Lepi się niemiłosiernie, trzeba to przeżyć. Zawijam
          wlosy w folię, owijam wszystko ręcznikiem żeby ciepło było i trzymam tak ze 2
          godziny. Może to za długo, ale nie wiem ile czasu potrzeba minimalnie.
          Potem myje czymkolwiek włosy. TO JEST TERAPA SZOKOWA! włosy stają się jedwabiem,
          układają się jak nigdy i bez pomocy czegokolwiek!
          Kiedyś po tej maseczce nawinęłam kosmyk na palec, potrzymałam z 10 sekund,
          wypuściłam, i miałam sprężynkę!
          Niestety dosyć rzadko mi się chce tak babrać.. a można by przecież ograniczyć
          chemię:)
          • mgielka83 Re: na ratunek włosom 01.04.05, 23:52
            a z odżywek w miarę naturalnych (i w ogóle z "kupnych" odżywek) to najlepszy
            jest lotion seboradin niger (z apteki). Śmierdzi, ale włoski są jedwabiste,
            szybciej rosną a skóra głowy zdrowa.
            • greta.greta Re: na ratunek włosom 02.04.05, 00:00
              Od Seboradinu wolę Radical- tak nie śmierdzi :), a działa :)
              Muszę te "twoje" jajka z olivą wypróbować :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka