aniula666 02.04.05, 17:34 Witam.Chciałabym kupić prostownicę, ale niestety nie wiem na co powinnam zwrócić uwagę przy jej zakupie, tak by nie niszczyła mocno włosów.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oksana.zarewicz Re: PROSTOWNICA 04.05.05, 09:21 Witam Nie znam się na danych technicznych prostownic. Myślę że wyczerpującą informację na ten temat możesz uzyskać u sprzedawców w odpowiednich sklepach. Pamiętaj przy tym, że bezpieczna dla włosów będzie ta prostownica, którą będziesz używała jak najrzadziej a jej kontakt z włosami za każdym razem będzie jak najkrótszy (szkodliwe działanie wysokich temperatur na strukturę włosa). Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
anula52 Re: PROSTOWNICA 04.05.05, 15:54 Najlepsze ponoć są ceramiczne(najmniej niszczą włosy) a najgorsze parowe.Mam ceramiczą ale moje włosy i tak są przesuszone na końcach, muszę więc je podcinać i stosować specjalne maseczki.:( Popytaj w sklepach,rozeznaj się w cenach, ja jednak zdecydowanie polecam Ci ceramiczną:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalisia007 Re: PROSTOWNICA 15.05.05, 12:45 hej ja tez mam problem z wyborem prostownicy czytalam juz bardzo duzo na ten temat i najmniej szkodliwe dla wlosow wydaja mi sie te z lustrzanymi plytkami firmy babyliss niszcza o 40% mniej wlosy niz aluminiowe i o 10% niz ceramiczne jest tylko jeden mankament mianowicie cena ktora troche odstrasza jak by nie patrzec jest to od 250 do nawet 350zl jednak uwazam ze ceramiczne bardzo dobrze spelniaja swoja role. Z posrod wszystkich prostownic najwiekszym uznaniem cieszy sie firma babyliss i GA.MA. te dwie firmy robia profesjonalny sprzet dla fryzjerow. Jednak w zadnym wypadku nie kupuj takiej ktora stosuje sie na wilgotne wlosy bo beda suche matowe. Jedno jest pewne nie wystarczy kupic tylko dobra prostownice nalezy takze uzywac odpowiednich kosmetykow ktore beda chronic i wzmacniac wlosy przed dzialaniem wysokiej temperatury. mam nadzieje ze troszke pomoglam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mckathe Re: PROSTOWNICA 15.05.05, 16:30 Hej Ja ma prostownice firmy EFALOCK. Kupilam ja na allegro za 320 zl. Teraz podobno sa tansze. Jestem bardzo z niej zadowolona. W sklepach fryzjerskich czasem mozna kupic taka prostownice, ale generalnie jest ona niedostepna. Oplaca sie sprowadzic z Niemiec, jesli masz taka mozliwosc. Wiecej o prostownicach znajdziesz tu: www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php? tsid=1&csid=0badb0bfb353e2f61479b826d907dd5f&cmd=browse&category=170 Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja107 Re: PROSTOWNICA 17.05.05, 15:49 Polecam ceramiczną. Jest najlepsza z tych które dotąd uzywałam.I wcale nie była droga. 159 zł za Philipsa. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.pszczolka Re: PROSTOWNICA 21.05.05, 14:34 heiiiiii...prostownica to bardzo przydatna rzecz..dobra porstownica powinna być wykonana z tworzywa ceramicznego....poniewaz ceramiczna nie niszczy włosów tak,jak żeliwna....i najlepiej,żeby miala w komplecie grzebieień,to bardzo ułatwia prostowanie włosów . Odpowiedz Link Zgłoś