Dodaj do ulubionych

PROSTOWNICA

02.04.05, 17:34
Witam.Chciałabym kupić prostownicę, ale niestety nie wiem na co powinnam
zwrócić uwagę przy jej zakupie, tak by nie niszczyła mocno włosów.Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • oksana.zarewicz Re: PROSTOWNICA 04.05.05, 09:21
      Witam
      Nie znam się na danych technicznych prostownic. Myślę że wyczerpującą
      informację na ten temat możesz uzyskać u sprzedawców w odpowiednich sklepach.
      Pamiętaj przy tym, że bezpieczna dla włosów będzie ta prostownica, którą
      będziesz używała jak najrzadziej a jej kontakt z włosami za każdym razem będzie
      jak najkrótszy (szkodliwe działanie wysokich temperatur na strukturę włosa).
      Pozdrawiam
      Oksana
      • anula52 Re: PROSTOWNICA 04.05.05, 15:54
        Najlepsze ponoć są ceramiczne(najmniej niszczą włosy) a najgorsze parowe.Mam
        ceramiczą ale moje włosy i tak są przesuszone na końcach, muszę więc je
        podcinać i stosować specjalne maseczki.:( Popytaj w sklepach,rozeznaj się w
        cenach, ja jednak zdecydowanie polecam Ci ceramiczną:)
        • kalisia007 Re: PROSTOWNICA 15.05.05, 12:45
          hej ja tez mam problem z wyborem prostownicy czytalam juz bardzo duzo na ten
          temat i najmniej szkodliwe dla wlosow wydaja mi sie te z lustrzanymi plytkami
          firmy babyliss niszcza o 40% mniej wlosy niz aluminiowe i o 10% niz ceramiczne
          jest tylko jeden mankament mianowicie cena ktora troche odstrasza jak by nie
          patrzec jest to od 250 do nawet 350zl jednak uwazam ze ceramiczne bardzo dobrze
          spelniaja swoja role. Z posrod wszystkich prostownic najwiekszym uznaniem
          cieszy sie firma babyliss i GA.MA. te dwie firmy robia profesjonalny sprzet dla
          fryzjerow. Jednak w zadnym wypadku nie kupuj takiej ktora stosuje sie na
          wilgotne wlosy bo beda suche matowe. Jedno jest pewne nie wystarczy kupic tylko
          dobra prostownice nalezy takze uzywac odpowiednich kosmetykow ktore beda
          chronic i wzmacniac wlosy przed dzialaniem wysokiej temperatury. mam nadzieje
          ze troszke pomoglam :) pozdrawiam
    • mckathe Re: PROSTOWNICA 15.05.05, 16:30
      Hej Ja ma prostownice firmy EFALOCK. Kupilam ja na allegro za 320 zl. Teraz
      podobno sa tansze. Jestem bardzo z niej zadowolona. W sklepach fryzjerskich
      czasem mozna kupic taka prostownice, ale generalnie jest ona niedostepna.
      Oplaca sie sprowadzic z Niemiec, jesli masz taka mozliwosc. Wiecej o
      prostownicach znajdziesz tu: www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?
      tsid=1&csid=0badb0bfb353e2f61479b826d907dd5f&cmd=browse&category=170
      Powodzenia
    • lukrecja107 Re: PROSTOWNICA 17.05.05, 15:49
      Polecam ceramiczną. Jest najlepsza z tych które dotąd uzywałam.I wcale nie była
      droga. 159 zł za Philipsa.
    • natalia.pszczolka Re: PROSTOWNICA 21.05.05, 14:34
      heiiiiii...prostownica to bardzo przydatna rzecz..dobra porstownica powinna być
      wykonana z tworzywa ceramicznego....poniewaz ceramiczna nie niszczy włosów
      tak,jak żeliwna....i najlepiej,żeby miala w komplecie grzebieień,to bardzo
      ułatwia prostowanie włosów .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka