Dodaj do ulubionych

Spray blond...

IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 20:38
Często widzę w sklepach spraye do rozjaśniania włosów bez spłukiwania,co prawda
w Polsce nie spotkałam się z tego typu rozjaśniaczami tylko w Niemieckich
sklepach..ale jestem ciekawa co to takiego?Jak się to stosuje?Czy mocno
rozjaśnia włosy?Czy wpływa źle na wlosy i niszczy je?Ile czasu trzeba to
stosować , żeby rozjaśniło włosy?I czy jest mniej szkodliwe dla włosów niż
farby?Jeśli wiecie coś o tego typu kosmetykach to napiszcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: Spray blond... IP: *.radio.com.pl 21.06.02, 20:49
      w Polsce też jest - chyba Schwarzkopa, ale nie odważyłam się wypróbować. Niech
      która napisze jaki to daje kolor, bo ja się obawiam, że żółty...
      • thea Re: Spray blond... 21.06.02, 21:03
        Jezeli chodzi o Poly Blond Beach Look Schwarzkopfa (jest w piance i sprayu), to
        nie jestem zachwycona efektem. Uzywalam w sprayu i rozjasnilo mnie az za
        bardzo, niestety w odcieniu raczej zoltawym :(
        Podejrzewam co prawda, ze to moze byc moja wina, bo stosowalam ten spray prawie
        codziennie w czasie urlopu, wiec w polaczeniu ze sloncem, slona woda itp. dalo
        efekt odmienny od oczekiwanego a w dodatku strasznie wysuszylo mi wlosy.
        Moja kolezanka stosuje pianke i jest bardzo zadowolona - twierdzi, ze utrzymuje
        kolor balejazu a przy okazji poczatkowe odrosty sa zupelnie niewidoczne.
        • Gość: Julka Re: Spray blond...thea....... IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 22:34
          dzisiaj oglądałam właśnie tą piankę i spray schwarzkopfa,powiedz mi jak to
          stosować?Chodzi mi o spray,jest chyba wygodniejszy w użyciu,ale żeby równo mnie
          rozjaśniło muszę pokryc nim całe włosy?Nie mam pojęcia jak się zabrać do
          rozjaśniania tym wynalazkiem...jak wiesz coś jeszcze na temat tego rozjaśniacza
          to napisz, proszę.
          • thea Re: Spray blond...thea....... 21.06.02, 23:41
            Po prostu spryskujesz dokladnie wilgotne (po umyciu) wlosy i rozczesujesz. Niby
            nic trudnego, ale i tak w efekcie wychodza raczej pasemka a nie jednolity
            kolor. Chyba jednak pianke latwiej dokladnie rozprowadzic, wiec nie wiem czy
            nie warto od niej sprobowac, jest tez chyba lagodniejsza dla wlosow.
            A ogolnie jest to jednak koloryzacja i utlenianie, wiec po kilku zastosowaniach
            jednak przesusza wlosy i warto stosowac filtry, bo kolor sie moze zmienic.
            Osobiscie nie bylam zachwycona efektem kolorystycznym, ale to oczywiscie zalezy
            tez od naturalnego koloru. Zycze udanego eksperymentowania.
            • Gość: katrina Re: Spray blond...thea....... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 08:56
              Gdzie ten spray Schwarckopfa można kupić? Widziałam tylko taki spray w
              Rossmanie, no i w USA, ale nie wiem czy można to uzyć na brązowe włosy, czy to
              tylko dla blondynek?
              • Gość: Julka Re: Spray blond...thea....... IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 09:58
                Ja tu gdzie mieszkam nie spotkałam tego spraju rozjaśniającego...widziałam
                tylko w Niemczech gdzie robię zakupy...mają tam spory wybór tego, było chyba z
                6 firm które produkują tego typu kosmetyki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka