Dodaj do ulubionych

(po)kręcone włosy

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.02, 11:11
Poradźcie proszę co zrobić z długimi, kręconymi włosami, żeby lepiej się
układały i nie były sianowate. Od jakiegoś czasu używam szamponu i balsamu
Vivality i jest dużo lepiej, ale ciągle jeszcze nie jest to to, o co mi chodzi.
Czy znacie jakieś dobre kosmetyki do włosów kręconych? O ile to możliwe,
podajcie ceny, bo ostatnio nie narzekam na nadmiar gotówki.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: yo_anna Re: (po)kręcone włosy IP: *.dyn.ro 23.06.02, 14:41
      Ja tez mam krecone wlosy;) Uzywam szamponu i odzywki Gliss Kur (ok. 10 zl/szt).
      Choc teraz wzielam na sprobowanie Elseve 2in1 i tez jestem zadowolona. Jak
      umyje wlosy, splucze odzywke, to lekko je wycieram recznikiem, delikatnie
      roczesuje, wcieram troche oliwki dzieciecej a potem troche pianki. oliwki nie
      mozna dac za duzo bo wlosy beda za tluste, najlepiej zaczac od koncowek (to je
      bardzo odzywia i sprawia, ze si enie rozdwajaja). Potem juz ich nie rozczesuje
      tylko klade sie spac z mokra glowa. rano mam zabojczo zmyslowe loki:) Jak
      wysusze suszarka po myciu lub naturalnie, to mam siano okropne, dlatego klade
      sie spac z mokrymi. Powodzenia, pa:)
      • preta Re: (po)kręcone włosy 23.06.02, 21:13
        Dla mnie najlepsza odzywka to balsam lniany Ewy. Tylko po nim nie mam
        sianowatych wlosow, lepiej sie kreca i sa sprezyste. Nie moge tego powiedziec o
        Gliss-Kur, czy innych mazidlach.
        • Gość: Lilly Re: (po)kręcone włosy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.02, 23:57
          yo_anno! Dzięki za rady. Ja też nigdy nie suszę włosów suszarką i chodzę spać z
          mokrymi, ale rano efekt jest różny - nigdy nie mozna przewidzieć efektu, co ma
          swoje dobre i złe strony :) Chyba spróbuję Twojego sposobu z oliwką na końcówki.

preta! wczoraj właśnie oglądałam piankę do włosów "Len" (odzywki nie widziałam)
          i zastanawialam się, czy warto. Wzięłam w końcu co innego; może gdybym
          wcześniej przeczytała Twój post ... Kupię nastepnym razem. Dzięki :)
          • preta Re: (po)kręcone włosy 01.07.02, 00:43
            Lilly!
            Dobrze, ze nie kupilas pianki! Pianka jest bez sensu. Usztywnia tylko wlosy,
            ale ich nie skreca! Pamietaj nastepnym razem - tylko balsam "Len"! :-)
            Pozdrowienia - preta
            • Gość: Lilly Re: (po)kręcone włosy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.02, 21:41
              To forum to jednak dobra rzecz :) Pianki "Len" wobec tego nie kupuję. Miałabym
              kolejny nietrafiony zakup. Będę patrzeć za odżywką, ale na razie jestem bardzo
              zadowolona z zakupu mleczka wygładzającego "frizz control" z serii Fructis. Na
              opakowaniu jest napisane, że kontroluje "niepożądane loczki" i u mnie się
              sprawdza - włosy są gładsze, ale nadal się kręcą. Polecam!
              I pozdrawiam :)
              • Gość: alina Re: (po)kręcone włosy IP: *.astercity.net 03.07.02, 11:44
                polecam revlona serum do układania włosów można kupić u fryzjera np. w
                gabrielu, mam kręcone włosy a po serum super się układają są miekkie i
                błyszczące

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka