Gość: Kaśka IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 24.06.02, 18:32 Czy któraś z Was używała tego preparatu salicylowego z serii Pharmaceris S? Jak on działa, jakie są efekty i ile kosztuje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: preparat salicylowy ERIS IP: *.pl 24.06.02, 18:58 Ja używałam ponad pół roku, ale żadna rewelacja.Producent obiecuje m.in.zlikwidowanie przebarwień, krostek i czegoś tam jeszcze, lecz niestety nic z tego.Mnie żadnych przebarwień nie złuszczył, mimo że stosowałam bardzo regularnie.Jedynie co- to zwęziły się i nieco odblokowały pory na nosie.Preparat kosztuje niewiele około 15 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: preparat salicylowy ERIS IP: *.abo.wanadoo.fr 24.06.02, 19:36 Ja tez stosowalam pare miesiecy. Znacznie zmniejszyly mi sie pory na policzkach (przy nosie) i zaskorniki prawie calkiem zniknely. Z zaskornikami na nosie wlasciwie nie poradzil sobie. Jednak ogolnie rzecz biorac jestem zadowlona, bo "unormalnil" (nie wysuszyl) mi dosc tlusta i nieobliczalna skore, a przy tym nie przesuszyl mi suchych partii. Wykwity tradzikowe na policzkach wlasciwie przestaly sie pojawiac. Ma konsystencje gestego zelu i dosc dlugo lepi sie po nalozeniu, dlatego nadaje sie wylacznie na noc. Pozdrawiam T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: preparat salicylowy ERIS IP: *.abo.wanadoo.fr 24.06.02, 19:37 Aha, ja placilam 16 lub 18zl w sklepie Erisa. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elve Re: preparat salicylowy ERIS IP: *.netland.gda.pl 24.06.02, 19:50 ja tez stosowalam i jestem zadowolona z efektow: zmniejszone pory, ladny koloryt cery, gladka skora. jedyny mankament: konsystencja galaretki, ktora dlugo sie lepi, nie mozna w tym normalnie wytrzymac - trzeba na noc, przed snem. moze effeklar bylby lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: preparat salicylowy ERIS IP: *.abo.wanadoo.fr 24.06.02, 19:54 Effaclar ma konsystencje lekkiego kremiku i wchlania sie szybko. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: preparat salicylowy ERIS IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 24.06.02, 19:57 Dzięki za odpowiedzi, być może go wypróbuję. Z Effaclarem się wstrzymam ze względu na te kwasy jakieś-tam, podobno latem nie powinno się tego stosować. Czekam na kolejne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: preparat salicylowy ERIS IP: *.abo.wanadoo.fr 24.06.02, 20:05 Czekaj, czekaj Kasiu, Eris nie zawiera wprawdzie kwasu, ale jego pochodna, ktora zmienia sie w skorze w kwas salicylowy, wiec i Eris i Effaclar dzialaj podobnie, nie postepuj wiec pochopnie. Ale wydaje mi sie, ze poki nie zamierzasz sie opalac, to spokojnie mozesz uzywac kwasoww na noc i cos ochronnego na dzien. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: preparat salicylowy ERIS IP: *.acn.waw.pl 24.06.02, 20:24 Ja również polecam preparat Erisu. Pierwsze efekty - znaczące wygładzenie buzi (w tym skóry na policzkach, która bywała szorstka) - zaobserwowałam już po kilku aplikacjach. Po jakimś czasie zmniejszyły sie również zaskórniki i generalnie buzia nabrała zdrowszego wyglądu. Uprzedzam jednak, że po jakimś czasie od zaprzestania kuracji kłopoty z cerą częściowo wracają, ale ponoć już taka specyfika preparatów z kwasami. Acha, i podobnie jak Teri przestrzegam przed niefrasobliwym stosowaniem tego specyfiku w lecie. Na opakowaniu wyrażnie jest napisane, by w trakcie kuracji chronic twarz wysokimi filtrami. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś