Dodaj do ulubionych

Codzienne stosowanie nafty...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 09:19
Czy mogę stosować naftę kosmetyczna przed każdym myciem włosów? Dodam ze myję
włosy dość często, codziennie lub co drugi dzien! Czy takie częste stosowanie
nafty nie zniszczy mi włosów, bo przecież używam jej, zeby poprawić ich
stan...
Wielkie dzięki za wszystkie porady!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: swinka_morska Re: Codzienne stosowanie nafty... IP: *.aster.pl 22.04.05, 09:51
      ja uzywam co drugi dzien (przy kazdym myciu) i jest ok
      • Gość: dora Re: Codzienne stosowanie nafty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 10:59
        napiszci w jaki sposób jej używacie i czy nie przetłuszczają sie wam potem
        szybko włosy??
    • Gość: len Re: Codzienne stosowanie nafty... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.04.05, 11:01
      Swinka, a od jak dawna stosujesz te nafte? Widzisz juz efekty? I jak stosujesz -
      wcierasz w skore przed myciem i w trakcie mycia splukujesz, czy pluczesz wlosy
      po myciu woda z nafta?

Ja od pol roku plucze wlosy woda z odrobina nafty po kazdym myciu wlosow, czyli
      co dzien, czasem co drugi dzien. To jest rada jednej z Forumowiczek. Na razie
      nie widze efektow, ale podobno potrzeba dwoch, trzech lat, aby sie pojawily.

Poszukuje jakiegos pozytywnego wzmocnienia, jakiejs motywacji, w postaci osoby,
      ktorej nafta pomogla, bo mnie powoli opuszcza wiara w skutecznosc tego
      specyfiku.

Pozdrawiam!
      • lagrima Re: Codzienne stosowanie nafty... 22.04.05, 14:52
        2 lata? :o
        To już bym dawno zrezygnowała! Ja używam codziennie, kilkanaście minut przed
        myciem wcieram we włosy (nie w skórę głowy), po ok miesiącu ich stan znacznie
        się poprawił. Zrobiły się mocniejsze, gęstsze i ogólnie ładnejsze:)
    • Gość: nel Re: Codzienne stosowanie nafty... IP: *.ols.vectranet.pl 22.04.05, 15:04
      mi po nafcie włosy znacznie mniej sie przetłuszczaja tylko trzeba ją dobrze
      spłukac(tzn zmyc szamponem)nie zauwazyłam zeby włosy sie zniszczyły jest wrecz
      odwrotnie są mocniejsze,zdrowsze, bardziej spręzyste i błyszczące i mają
      jakby "głębszy" kolor, tylko trochę sie elektryzują
    • Gość: kiddo Re: Codzienne stosowanie nafty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 13:00
      ja bardzo bardzo polecam nafte!! używam jej od kilku dni codziennie, przed
      myciem pół godziny trzymam na włosach. Włosy są fajne, sypkie, błyszczące i
      chyba o wiele mniej się przetłuszczają!! dotychczas stosowałam maseczke raz w
      tygodniu z naftą, żółtkiem i cytryną, ale chyba ten obecny sposób jest dla
      moich włosów o wiele lepszy. I pierwsze słysze, żeby na efekty przy stosowaniu
      nafty trzeba było czekać 2 lata!!
    • Gość: milordina Re: Codzienne stosowanie nafty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 13:10
      ja używam nafty od miesiąca- na 10-15 minut przez myciem [a myje co 2 dni]
      dzięki temu pozbyłam sie łupieżu- całkowicie!!!!! o nafcie też po raz pierwszy
      usłyszałam na forum! acha i musze jeszcze napomknąć że włosy jakby szybciej
      rosły[ w połączeniu z tabletkami ze skrzypu]- niesamowity efekt! i włosy mi sie
      nieelektryzują! Ale polecam robienie przerwy raz na 3 tygodnie- umyć włosy bez
      użycia wcześniej nafty. Wtedy będą lepiej pczyszczone bo nafte niestety ciężko
      zmyć [ja zmywam ok3-4 razy]
      • Gość: rawita Re: Codzienne stosowanie nafty... IP: *.autocom.pl 23.04.05, 16:06
        ja używam lotionu petrole z naftą po każdym myciu włosów ze względu na efekt
        doraźny, a nie długofalowy: włosy gładsze, błyszczące i ogólnie fajniejsze
        • mgielka83 Re: Codzienne stosowanie nafty... 23.04.05, 16:09
          ja nie miałabym siły z naftą, polecam seboradin niger na skóre głowy- włoski
          cudowne, szybciej rosną ale ma b. intensywny zapach, nie każdemu odpowiada
          • Gość: nel Re: Codzienne stosowanie nafty... IP: *.ols.vectranet.pl 23.04.05, 16:14
            czy to ten seboradin o zapachu czarnej rzepy?? jak czesto go stosowałas chodzi
            mi o to zeby włosy szybciej rosły
            • mgielka83 Re: Codzienne stosowanie nafty... 23.04.05, 16:15
              nie mierzyłam włosów:) i nie wiem jak pachnie czrna rzepa, ale to chyba ten:)
              stosowałam go po troszku po każdym myciu, kapka też na same włosy, rozczesują
              sie rewelacyjnie
      • Gość: nel Re: Codzienne stosowanie nafty... IP: *.ols.vectranet.pl 23.04.05, 16:09
        mi sie elektryzuja tylko trochę, ale to dlatego ze uzywam prostownicy

milordina ja tez zauwazyłam , ze po nafcie włosy szybciej rosną, a mi własnie
        na tym teraz zalezy, czy mogłabys napisac jakich tabletek ze skrzypem uzywałas
        (czy chodzi moze o takie "zwykłe" wyciąg ze skrzypu polnego w plastikowym
        słoiczku)?? z góry dziękuję:)
        • Gość: milordina Re: Codzienne stosowanie nafty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 15:15
          ja używam "skrzypoVity" takie piguły sporawsze w zielonym opakowaniu- 80 szt.
          ok15-16zł. [ opakowanie taki jakby słoiczek z panią na etykiecie] poprawiają
          sie włosy i wzmacniają paznokcie! polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka