Dodaj do ulubionych

.....GLODOWKA......

IP: *.dip.t-dialin.net 08.05.05, 22:47
Chce w nastepnych dniach zaczac 6 dniowa glodowke. Byloby fajnie miec
wsparcie wiec jesli ktos z Was tez nosi sie z takim zamiarem, niech po prostu
da znac. Wtedy moglybysmy "meczyc sie" wspolnie a wiadomo, ze razem razniej.
Robilam glodowke rok temu i przeprowadzalam ja wspolnie z internautka tez
poznana na forum. Bylo latwiej bo obie pisalysmy swoje doswiadczenia i chwile
zalamania. Wiem, ze bez niej bym nie pociagnela do konca. Na GG pisalysmy do
siebie kilka razy dziennie. Gdyby ktos z Was wiec mial chec, piszcie tutaj,
razem bedzie latwiej. Dzien rozpoczecia glodowki mozna wyznaczyc wspolnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aleks Re: .....GLODOWKA...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:50
      Przez 6dni chcesz nic nie jesc?
    • Gość: Aleks Re: .....GLODOWKA...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:54
      A robiłaś już kiedyś?
      A jak stosujecie glodowki,to do forumowiczek,ktore takowe maja za soba,nie
      macie problemu z normalnym funkcjonowaniem,tj.szkola,praca itd?Nie czujecie sie
      slabe?
      pozdrawiam
      • Gość: doris Re: .....GLODOWKA...... IP: *.chello.pl 09.05.05, 07:14
        ja kiedys robilam sobie jednodniowe glodowki i po takim jednym dniu mdlalam. o
        6dniowej nie moze byc mowy.
    • Gość: DagnyJuel Re: .....GLODOWKA...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:43
      na razie interesuje mnie dieta owocowo- warzywna dr. Dąbrowskiej.Jeżeli
      przetrwam co najmniej 2 tygodnie na jej zasadach to zdecyduje sie na 3 dniowa
      głodówkę!Może ktoś ma ochote przyłaączyć się do dietki dr. Dąbrowskiej?
      • anmanika Re: .....GLODOWKA...... 09.05.05, 08:55
        "A jak stosujecie glodowki,to do forumowiczek,ktore takowe maja za soba,nie
        macie problemu z normalnym funkcjonowaniem,tj.szkola,praca itd?Nie czujecie sie
        slabe?"
        Wiec odpowiadam: slaba to sie czulam jak nic nie robilam. W czasie glodowki
        biegalam 30 min dziennie i wtedy nie ma klopotow ze zdrowiem. Nalezy sie
        maksymalnie dotleniac.
    • jazza.nova Re: .....GLODOWKA...... 09.05.05, 09:16
      Czesc Miumiu,

Ja sie nosze z zamiarem glodowki juz od wielu tygodni, jak bylam mlodsza,
      glodowki stosowalam regularnie, ale im starsza, tym mniej sie potrafie
      zmobilizowac. Najgorsze sa dla mnie pierwsze dwa dni, no horror, mam trudnosci
      z rzuceniem kawy i od niej zaczynam swoj dzien. Ale wiem, ze potrafie, ze stac
      mnie na to... Poza tym, zoladek sie zmniejsza, czlowiek je o polowe mnie po
      takiej glodowce i smak jest zupelnie inny, mniej sie soli i uzywa cukru. Zalezy
      mi aby zaczac jak najszybciej, ale dwa dni przed glodowka, trzeba byc tylko na
      warzywach i nie jesc kolacji, tylko stopniowo przygotowywac organizm do
      dzialania. Ja pamietam, ze podczas glodowek niesamowicie wyostrzala mi sie
      uwaga, mialam super duzo energii, no i to cialo, skora... eh....
      Miumiu, jak chcesz mozemy razem sprobowac, ja bym byla zainteresowana dwoma
      tygodniami: pierwszy na wodzie drugi na sokach warzywnych. Z doswiadczenia
      wiem, ze soki warzywne syca jak zupa, a sa niesamowicie odzywcze i zdrowe. Jak
      bedziesz chciala, mozemy tak samo wymienic sie gadu-gadu i wspierac sie w
      dzialaniach. No to jak? Pozdrawiam!!
      • Gość: morela Re: .....GLODOWKA...... IP: *.chello.pl 09.05.05, 09:54
        Przyłączam się, dziewczyny. Mam za sobą kilka głodówek i mam ochote na taką
        majową. Chciałaby, aby trwała tydzień. najgorsze są dwa pierwsze dni, dla mnie,
        a potem to sam frajda. NO to trzymajmy się. A jak sobie pomyślę o efektach to
        od razu mam motywację!
    • jazza.nova Re: .....GLODOWKA...... 09.05.05, 17:20
      No to jest nas trzy :-) Kiedy zaczynamy? Moze w najblizszy poniedzialek? Nie
      wiem jak Wy, ale lubie miec termin, do ktorego mam czas sie przygotowac, w tym
      tygodniu postanowilam jest wylacznie do 18, i naprawde zwracac uwage na to, co
      jem, aby glodowka przebiegla jak najlepiej. Jak Wam pasuje babeczki?
      • joisana Re: .....GLODOWKA...... 09.05.05, 19:02
        Tylko pamiętajcie o prawidłowym wstępie do głodówki powinno być go tyle ile ma
        trwać głodówka i tak samo wyjście. A w praktyce to jest tak: tydzień warzywno-
        owocowej diety pod koniec 1,2 dni samego ryżu, potem tydzień głodówki-sama woda
        2 litry dziennie (w razie zasłabnięcia-woda z miodem) a po głodówce-tydzień
        wyjścia-początkowo ryż, kleiki, warzywka, owoce początkowo gotowane, później
        lekkostrawna dietka. Bezpośrednio przed każdą głodówką trzeba oczyścić jelita
        lewatywami, bo złogi zalegające w jelitach mogą przy spadku ich ruchliwości
        wytworzyć toksyny i zatruć organizm. Niby banalna rzecz-nic nie jeść, a stwarza
        pewne zagrożenia których trzeba uniknąć-ten przepis (choć w wydaniu 2-2-2
        tygodnie) mam z kliniki leczenia głodem . Ja wytrzymuję max. tydzień głodu, ale
        będę próbowała 2 tyg. ;-), oczywiście trzeba sie dużo ruszać, żeby podwyższyć
        metabolizm, inaczej bardzo się marznie.
      • Gość: miumiu Re: .....GLODOWKA...... moj GG IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.05, 20:02
        Super dziewczyny, w grupie razniej! Podaje od razu moj GG: 9364504
        Od razu uprzedzam, ze w trakcie glodowki bede marudzic i pisac o tym co bym
        zjadla itp :))
        Termin rozpoczecia mi w sumie bez wiekszego znaczenia, aczkolwiek wolalabym
        zaczac w ktoras niedziele. Byloby super, jakby nam pogoda sprzyjala. Ja rok
        temu robilam w dosc cieple dni a wciaz trzeslam sie z zimna. No i aby przezyc
        te 3 pierwsze doby. Pozniej jest naprawde fantastycznie. A uroda az sie prosi o
        glodowki! Ja sie specjalnie nie przygotowuje, jestem wegetarianka, palic nie
        pale, alkoholu nie pije, wiec chyba tak zatruta nie jestem. po prostu 2-3 dni
        dni przed nie jem rzeczy smazonych i nie pije kawy. Czekam na Wasz kontakt
        dziewczyny!
        ps. mozemy tez pisac na forum, bo jesli jestesmy trzy, byloby fajnie aby kazda
        z nas miala jednakowy wzglad w wymiane mysli ;)
    • Gość: kinga Re: .....GLODOWKA...... IP: 195.47.201.* 09.05.05, 20:08
      po cholere ci dziewczyno ta głodowka
    • Gość: asia Re: .....GLODOWKA...... IP: *.aster.pl 09.05.05, 21:39
      A może zamiast głodówki nie lepsze byłaby siłownia, rower i "mż"?
      Ja w ten sposób w ciągu 3 tygodni schudłam 8 kilo.Oczywiście zero ziemniaków,
      pieczywa i słodyczy
    • chwojka Re: .....GLODOWKA...... 09.05.05, 22:59
      popieram Asię - głodówka prowadzi tylko do efektu jojo, rozregulowuje przemianę
      materii ( organizm "zapamiętuje" głodzenie i później w dwójnasób będzie
      magazynował jedzonko ). Wiem bo sprawdziłam niestety na sobie.
      Jedyna skuteczna dieta ( tylko trudna do przeprowadzenia): sport, sport, sport
      i "żreć połowę". Pzdr.
      • migotka28 Re: .....GLODOWKA...... 09.05.05, 23:12
        Jestem chętna na głodówkę(:
        • anmanika Re: .....GLODOWKA...... 10.05.05, 09:24
          "popieram Asię - głodówka prowadzi tylko do efektu jojo, rozregulowuje
          przemianę
          materii ( organizm "zapamiętuje" głodzenie i później w dwójnasób będzie
          magazynował jedzonko ). Wiem bo sprawdziłam niestety na sobie.
          Jedyna skuteczna dieta ( tylko trudna do przeprowadzenia): sport, sport, sport
          i "żreć połowę"."

Mow za siebie, ja po glodowkach nie mam efektu jojo, chociazby dlatego, ze
          organizm "zapomina" o slodyczach ktore w innym przypadku moglabym jesc i tone
          dziennie. Duzo trudniejsze dla mnie jest przeprowadzenie diety polegajacej na
          zmiejszeniu ilosci jedzenia niz niejedzenie. Pozatym organizm sie oczyszcza,
          cera pieknieje, same korzysci z takiej glodowki.
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: .....GLODOWKA...... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 09:29
            Rozumiem dzień, ale tydzień...? Lekarze nawet jednodniową głodówkę krytykuja, a
            co dopiero tydzień! Nie można tak kazać skakać organizmowi, żeby raz jadł, a
            raz nie - przecież wszystkie procesy zachodzą regularnie, a od takiej głodówki
            organizm głupieje. Poza tym jak to widzicie? Zapasy tłuszczu mamy, ale
            witaminy, składniki mineralne itd...? Jak ma się pusty brzuch, to soki
            trawienne zżerają żołądek. I nie wyobrażam sobie przez tydzień wysłuchiwać i
            zmuszać innych do wysłuchiowania mojego burczącego brzucha. Dla mnie ta metoda
            ma więcej minusów niż plusów.
          • jazza.nova Re: .....GLODOWKA...... 10.05.05, 09:33
            Zgadzam sie, poza tym dziewczyny, jedno wyjasnienie: glodowka nie jest sposobem
            na odchudzanie! Celem glodowki jest oczyszczanie organizmu (jasne, zawsze
            troche tluszczyku ubywa) ale glodowka ma na celu oczyszczenie organizmu z
            toksyn i zlogow, i znika dokladnie tyle ile sam organizm uzna za zbedne. Wiec
            prosze nie wypowiadajcie sie, jezeli z Waszych wypowiedzi wynika, ze nigdy
            takowej glodowki nie przeprowadzilyscie, a jezeli ktoras z Was miala efekt jojo
            czy temu podobne, to znaczy, ze zrobila cos nie fachowo. Glodowka jest pewna
            filozofia zywienia, bardzo madra zreszta, ma swoja wiekowa tradycje i radze
            najpierw poczytac, zanim sie cos powie. Pozdrawiam.
            • jazza.nova Re: .....GLODOWKA...... 10.05.05, 09:42
              A, i jeszcze jedno, w nawiazaniu do Aska Asiekowatego: oczywiscie, sa lekarze,
              ktorzy krytykuja glodowki, ale sa tacy, co je z pelna odpowiedzialnoscia
              polecaja: patrz wczasy lecznicze glodowkowe, trwajace po dwa tygodnie. Co nie
              znaczy, ze ta metoda jest odpowiednia dla kazdego i kazdy musi ja stosowac! Na
              przyklad jest zupenie nie wskazana dla cukrzykow. Naprawde, poczytajcie
              dziewczyny, nawet dla wlasnej ciekawosci, dla zaspokojenia wszelkich obaw czy
              niepokojow. Aha, i jescze jedno: zolodek nie trawi samego siebie, jak nie
              dostaje pozywienia, tylko siega do wszelkich zlogow i zapasow, ktorych wlasnie
              chcemy sie pozbyc. Mineralow i skladnikow dostarczasz organizmowi w wodzie i
              herbatach ziolowych, ktore pomagaja w procesie oczyszczania. A w brzuchu
              przestaje burczec po 1-2 dniach. Pozdr
              • anmanika Re: .....GLODOWKA...... 10.05.05, 09:51
                Apropo lekarzy krytykujacych glodowki. W Niemczech kasy chorych refunduja
                koszty pobytu w klinikach ktore lecza schorzenia glodowka wlasnie. Tak, tak
                lecza to wlasciwe slowo. Niektore schorzenia glownie przemiany materii bardzo
                ladnie sie leczy glodowka.
                Ja glodowalam 2 tygodnie i wszystkie wyniki badan mam wrecz wzorcowe.
                • Gość: G Re: .....GLODOWKA...... IP: *.dami.pl 10.05.05, 09:59
                  anmaniko a jakie efekty były tej Twojej głoedówki? poprawila się cera, włosy? a
                  jak ze spadkiem kg, ile zgubilas ?
                  • anmanika Re: .....GLODOWKA...... 10.05.05, 10:26
                    Cere coprawda mam dobra, ale jakbym odmlodniala, spadek wagi jest rozny, teraz
                    przez 10 dni schudlam 8 kg. Ja regularnie glodowkuje wiec rezultaty nie sa az
                    tak spektakularne.
                    • anne20 Re: .....GLODOWKA...... 10.05.05, 11:45
                      Ponoc po 7-10 dniowej glodowce,pczywiscie z odp przygotowaniem,cialo jest nie
                      do poznania a i samopoczucie wspaNIALE,cera robi sie zdrowa i czysta,prawda to
                      dziewczyny ? Bo jesli tak to szykuje sie juz dzis do niej
                      • Gość: G Re: .....GLODOWKA...... IP: *.dami.pl 10.05.05, 12:09
                        a jakieś skutki uboczne, typu np. zanik miesiączki nie wystepują?
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: .....GLODOWKA...... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 13:23
      Może po prostu napiszcie dokładnie, jakie są zasady, może akurat ktoś będzie
      chciał spróbować. Ja wątpię, żebym dała radę i boję się, że mnie to akurat może
      zaszkodzić. Myślę, że ważne jst nastawienie - jak ktos ma psychę na nie, to nie
      ma się za co nawet zabierać. Nie wyobrażam sobie, żeby rodzina mi pozwoliła sie
      tydzień głodzić, nie wyobrażam sobie, żebym nie myślała non-stop o jedzeniu, a
      juz szczególnie czując zapach jedzenia czy widząc jak inni jedzą. Koszmar! Mogę
      zrozumieć dzień, mogę zrozumieć picie wtedy gęstych soków - ale 7 dni na
      wodzie...? A jak ktoś bierze tabletki - skąd wiecie, czy to nie wpłynie na ich
      skutecznośc? a już szczególnie oczyszczające herbatki. I ponawiam pytanie - co
      ze skłandikamimineralnymi i witaminami, które trzeba dostarczać organizmowi
      codziennie?
      • Gość: Głodomór Re: .....GLODOWKA...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:46
        W czasie glodowki LECZNICZEJ nie mozna brac tabletek anty,pic kawy,herbaty
        alkoholu,nic nie wolno procz wody,to nie dlada wyczyn,1 glodowka w zyciu
        powinna trwac 3-5 dni a pozniej dopiero 10
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: .....GLODOWKA...... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 14:04
          Można zrobić głodówę podczas 7-dniowej rpzerwy brania anty?
          • reggie85 Re: .....GLODOWKA...... 10.05.05, 14:13
            Chętnie bym tez oczyściła sobie organizm:) Powiedzcie mi dokładnie na czym to
            polega? Jak sie przygotowac i co mozna pić i zazywac podczas tego tygodnia? Co z
            napojami wyskokowymi?:) papierosami itp.? W zyciu nie byłam na diecie,więc nie
            mam pojęcia o tym.Dzieki za informacje,jesli stwreidze,ze wytrzymam to od
            poniedziałku moge zacząc:)
    • Gość: miumiu jeszcze raz... IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.05, 23:32
      Jest nas dwie na razie. Umowilysmy sie, ze zaczynamy w niedziele. Jesli ktos
      jest jeszcze chetny, by dolaczyc sie do grupy wsparcia - moj nr gg podany pare
      postow wyzej. ;)
      • Gość: Głodomór Re: jeszcze raz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 00:09
        Dziewczyny jesli chodzi o naprawde glodowke z prawdziwego zdarzenia to pije sie
        na niej wylacznie wode,zero papierochow(przeciez masz sie oczyscic)
        kawy,herbaty,czasami dopuszczalne sa ziola-pokrzywa,mieta itp czy zielona
        herbata

www.glodowka.pl

Jesli bierzesz tabletki to w tej przerwie 7 dniowej bedzie najodp czas,ale
        rowniez 7 dni powinno poprzedzac glodowanie,czyli na 7 dni przed glodowka
        rezygnujesz z chleba,miesa,slodyczy itp Jesz warzywa gotowane,owoce,ciemny
        ryz,1-2 dni przed- same warzywa-owoce,jakos tak to bylo :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka