Gość: kinia IP: *.68.74.115.debica74.tnp.pl 11.05.05, 10:25 Piłam bratka i figurę, bo mam problemy z przemianą materii i od dwóch tygodni ani jednej krostki. Może to rzeczywiście wszyskto bierze się z wewnątrz? Ale się cieszę!;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magi Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:45 a czy jak sie pije figure - to czesciej sie załatwia potrzeby fizjologiczne? jak to jest właściwie? bo u siebie tez zauwazyłam ostatnio słabą przemianę :) i moze cos takiego by mi pomoglo ? a bratek na co ??? i jaki ? napisz coś wiecej :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) IP: *.68.74.115.debica74.tnp.pl 11.05.05, 14:48 Bratek pół szklanki trzy razy dziennie. Z tą figurą to niestety prawda, organizm się przyzwyczaja, podobno wypłukuje wszysktkie minerały itd., ale zanim piłam figurę to biegalam do kibelka raz w tygodniu, a teraz codziennie i lepiej się czuję. Tylko nie wiem jeszcze co mam robić z moją szyją, plecami i dekoltem. Porażka;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) IP: *.acn.waw.pl 11.05.05, 10:49 A to szczere gratulacje :)) Ja mam trądzik na podłożu hormonalnym, więc się raczej nie pozbędę. Na szczęście to tylko na dekolcie. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) 11.05.05, 14:22 ja również szczerze gratuluję:) i również mam hormonalny trądzik;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reggie Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:34 Tylko chyba figury nie mozna pić za długi czas,bo organizm sie przyzwyczaja i uzaleznia od niej. A na tradzik hormonalny pomagaja pigułki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) IP: *.68.74.115.debica74.tnp.pl 11.05.05, 14:49 Napisz coś więcej o tych pigułkach, ile je stosujesz, czy tyjesz itd. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) 11.05.05, 14:58 nie zawsze pigułki to reguła, jeszcze zależy co z tymi hormonami jest nie tak:) lepiej się najpierw przebadać, niż brać w ciemno, jesli ma to leczyć trądzik. ja biorę Jeanine i poza tym jeszcze 2 leki hormonalne i poprawa jest znaczna, nic nie tyję, ale przez miesiąc się do nich przyzwyczjałam, a znosiłam to ciężko, ale potem już ok.:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) IP: *.68.74.115.debica74.tnp.pl 11.05.05, 15:10 a co będzie jak je odstawisz? Trzeba je brać do końca życia żeby znikł całkowicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) 11.05.05, 15:57 wiesz, u mnie to było tak- brałam przez pół roku bez przerwy, około 5 miesiąca nastąpila znaczna poprawa, zresztą tak jak mówiłam mi gienkolog, że właśnie po około pół roku najwcześniej coś "ruszy". było już naprawdę dobrze. potem zachorowałam na mononukleozę, który to wirus uszkadza wątrobę i musiałam odstawić hormony na ponad miesiąc. zaraz po odstawieniu "wysypało" mnie strasznie, nie bardziej niż przed kuracją, ale przeraziłam się, że znowu wszystko wraca do normy... zresztą to nie było zdziwienie, bo w końcu liczyłam się z tym, bo za krótko brałam, żeby efekt był trwały... ale po tygodniu wszsytko nagle samo zniknęło! nie wracałam do hormonów jeszcze przez ponad miesiąc i prawie nic nowego nie "wyskakiwało", no może jakiś jeden mały wyprysk w tygodniu, ale to naprawdę było nic. znowu wróciłam do hormonów, bo potrzeba około 2, 3 lat (w moim przypadku), żeby ta zaburzona gospodarka hormonalna się "wyprostowała" i potem już efekt będzie stały, bo hormony się uregulują. przynamjmniej ufam, że tak będzie;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Jak wyglada tradzik hormonalny? 11.05.05, 15:10 No wlasnie, jak to wyglada? Ma jakies charakterystyczne cechy? Ja bralam Diane i wciaz mialam tradzik. Po odstawieniu cera sie pogorszyla, ale juz ustapilo. W tej chwili mam lekki tradzik. Bratka tez pilam w okresie dojrzewania i jakies 1-2 tez. Teraz biore witaminy, bo kiedys duze dawki witamin mi pomogly na pryszcze na plecach i dekolcie wlasnie. Mam nadzieje, ze pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reggie Re: Jak wyglada tradzik hormonalny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:19 ja problemu akurat z cera nie miałam strasznych,ale od 3 lat biore pigułki i cera jest piękna,Biore Logest nie przytyłam,ale biust mi sie powiekszył:):):) Kolezanka brała Diane i podobno jak odrzuciła ja miała okropna cere:( Skontaktuj sie z dermatologiem,on powie Ci wiecej na ten tamat Ja z brania pigułek mam same dobre doświadczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: Jak wyglada tradzik hormonalny? 11.05.05, 15:53 Gość portalu: reggie napisał(a): > Skontaktuj sie z dermatologiem,on powie Ci wiecej na ten tamat > Ja z brania pigułek mam same dobre doświadczenia:) No ale przeciez napisala, ze po Dianie cera mi sie prawie nie poprawila. A do pigulek nie mam zamiaru na razie wracac. Bralam wczesniej tez Harmonet i w obydwy przypadkach odstawilam z powodu strasznych dolow. Odpowiedz Link Zgłoś
reggie85 Re: Jak wyglada tradzik hormonalny? 11.05.05, 15:55 A to akurat nie było do Ciebie:P Tez po harmonecie źle się czułam,tak samo po mercilonie,dopiero logest mi przypasował,miałam zaparcie i znalazla odpowiednie,ale troche się nameczyłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzk Re: Jak wyglada tradzik hormonalny? 11.05.05, 16:11 bo nieraz nie wystarczy Diane, to często lekarze przepisaują jako coś uniwersalnego, ale lepiej jest zrobić badania i dowiedzieć się z jakiej dokładnie przyczyny ten trądzik się pojawił, nie ma po co faszerować się czymś na zapas, bo być może coś da... ja odradzam taką metodę. zresztą tabletki antykoncepcyjne też trzeba dopasować indywidualnie, dobry lekarz o tym wie, nie wszystkie będą Ci służyć, ale to nie znaczy że żadnych nie możesz brać. a co do tego jak taki trądzik wygląda, to najczęściej objawia się tym, że atakuje strasznie policzki, szczególnie ten obszar po bokach, przy uszach, żychwie i przy szyi. to są takie bolesne czerwone gule, jeśli jest mocno nasilony, to robią się spore ubytki skórne, bardzo widoczne przebarwienia. wygląda trochę inaczej niż zwykły trądzik, miałam obydwa na raz więc mam porównanie:) ale pewnie to nie reguła, że jest akurat taki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: Jak wyglada tradzik hormonalny? 11.05.05, 17:27 Dzieki. To juz kojarze jaki to. Takiego na pewno nie mam bo policzki mam dosc ladne, tylko w okolicach nosa czasem cos wyskoczy. U mnie najgorzej wyglada broda. Mam na niej sporo wagrow, takich malych gulek podskornych oraz malych krostek. Czasem wyskoczy jakas duza gula podskorna. No i nad ustami i na czole tez robia sie wagry, ale mniej. U mnie to jest tak, ze jak tylko mam wieksza kroste to zawsze zostawia slad, ktory sie dlugo goi. Pojutrze kupie glinke, bede robic maseczki. Mam nadzieje ze pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) IP: 82.160.110.* 11.05.05, 15:18 to prawdaa,ze pryszcze i zanieszczyszczenia skóry biora sie od wenatrz:-?Trzab oczyścic organizm od wenatrz aby skutecznie leczyc tradzic i aby wszystkie kosmetyki stosowane zewnętrznie działaąły.Dlatego polecam picie tych herbatek o których wspomniałaś a takze picie drożdży-naprawde to pomaga!Polecam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) IP: *.68.74.63.debica74.tnp.pl 11.05.05, 16:33 a jak długo pijesz to wszystko? Bo ja jakieś dwa miesiące. Ostatnio bułam u lekarza i lekarka nakrzyczała na mnie,że to szkodliwe,że nabawię się anemii itd. Mi to służy, nie chodzi już nawet o trądzik,ale naprawdę lepiej się czuję. Tylko ile to musi trwać, zeby się całkowiecie wyleczyć? Drożdże zaczęłam dzisiaj, a jakie pijesz? Bo słyszałam że chodzi o piwne, ale ja kupiłam piekarskie. Napisz coś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) 11.05.05, 17:30 Po co Ci jednoczesnie bratek i figura? Tzn na co ma dzialac figura? Bo jesli tylko na szybsza przemiane materii to bratek robi dokladnie to samo. Jako nastolatka pilam bratka codziennie rano i jakies 1/2 godz pozniej lecialam do toalety. Dzialalo jak w zegarku. Zreszta na opakowaniu jest napisane, ze stosuje sie na zbytnie napelnienie zoladka. Aha, dobra przemiane materii mam do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) IP: *.68.74.63.debica74.tnp.pl 11.05.05, 20:17 Figure kupiłam na przemianę materii, a bratek jest pomocny przy trądziku. Jak pilam samą figurę, to efekty nie były takie widoczne, ale może to rzeczywiście przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A co to jest??? Re: Chyba pozbyłam się trądziku:-)))))))))))))))) IP: *.68.74.63.debica74.tnp.pl 11.05.05, 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś