Dodaj do ulubionych

WŁOSY WYPADAJĄ

IP: *.devs.futuro.pl 18.05.05, 19:18
Coś okropnego zrobiło mi się z włosami!!! Zaczęły potwornie wypadać,
nisamowicie szybko przetłuszczają się - rano umyję a wieczorem - rosół!!!
Lykałam h-pantoten i nic nie dał. Polećcie cos z kosmetyków, jakieś odżywki
itd.
Obserwuj wątek
    • villete Re: WŁOSY WYPADAJĄ 18.05.05, 19:40
      Z szamponów polecam:
      1) Nizoral-2 razy w tygodniu
      Catzy Healing-5razy w tygodniu
      2)Nizoral- 2 razy w tygodniu
      Dermena -5 razy w tygniu
      3)Nizoral-2 razy w tygodniu
      Tech Line + -5 razy w tyg.
      Wybierz sobie któryś, najskuteczniejszy jest punk 1-szy
      Poleca jest również maseczka do włosów Wax

Ps.Pozdrawiam
    • villete Re: WŁOSY WYPADAJĄ 18.05.05, 19:42
      Trzeba się również zastanowić dlaczego zaczęły wypadać, być może wynik stresu,
      który powoduje wypadanie włosów. Dobrze jest też masować podczas mycia
      opuszkami palców głowę.

Ps.Pozdrawiam
      • myladygoha Re: WŁOSY WYPADAJĄ 19.05.05, 10:39
        co to ten tech line ? i czy na recepte ? kupuje sie go w aptece ? drogi ?
        Pozdrawiam
        • Gość: Ela Re: WŁOSY WYPADAJĄ IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 19.05.05, 17:13
          Ja tez mam tluste wlosy i od jakiegos czasu stosuje szampon Vichy na tluste
          wlosy i pomaga Jesli chodzi o maseczki to przy tlustych wlosach raczej sa
          niewskazane, bo dodatkowo obciarzaja wlosy ( przynjamniej tak mi powiedziala
          moja fryzjerka)
    • Gość: ania Re: WŁOSY WYPADAJĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:53
      Ja stosuje ampulki Vichy Dercos AminexilSp94 hamuja wypadanie wlosow , jest
      jeszcze czerwony szampon
      i przez 3 miesiace lykalam Inneov gestosc wlosow
      wlosy przestaly wypadac tak jak wczesniej, i sa mocniejsze
      tylko jesli szukasz czegos na ich porost to raczej chyba nie znajdziesz:(
      moja tez rada, zebys wybrala sie do dermatologa , czasami wypadanie wlosow
      spowodowane jest stresem - ja tak mialam wiec tez mniej stresu:)!!!
    • jagna20 Może hormony? 19.05.05, 22:21
      Jak nagle zaczęły dużo bardziej wypadać i sie przetłuszczać, to może być to
      spowodowane podwyższonym poziomem męskich hormonów. Najprawdopodobniej nie masz
      aż tak poważnych problemów zdrowotnych, ale nigdy nic nie wiadomo. Jeśli te
      włosy naprawdę Cie martwią, to idź do dermatologa, który nie zbagatelizuje
      problemu (przepisująć witaminki i coś do wcierania), tylko wpierw wyśle Cię na
      badanie poziomu odpowiednich hormonów we krwi.
    • Gość: PPP Re: WŁOSY WYPADAJĄ IP: *.necik.pl / *.necik.pl 21.05.05, 08:26
      Przypuszczalnie masz problemy hormonalne, a wypadanie wlosow plus
      przetluszczanie wskazywaloby na typ meski wypadania wlosow. Po pierwsze -
      koniecznie do lekarza! Lykanie hpantotenu niewiele tu pomoze - szkoda czasu i
      nerwow.
      Po drugie - kuruj wlosy a raczej SKORE GLOWY, bo w niej sa mieszki wlosowe,
      domowymi sposobami. Aminexil lub minoxidil powinien pomoc, z tym ze nie polecam
      potwornie drogich kapsulek Dercos Vichy, ale polski preparat za jedyne 20 zl
      dostepny w aptekach pod nazwa Piloxidil (skutecznosc taka sama, cena 5 razy
      nizsza). Poza tym zwroc uwage na produkty Farmony - ma dobre szampony i kuracje
      w ampulkach i nie tylko przeciwko wypadaniu wlosow na tle hormonalnym wlasnie.
      • Gość: nitka Re: WŁOSY WYPADAJĄ IP: *.devs.futuro.pl 21.05.05, 10:41
        cóż... Może za długo łykam pigułki antykoncepcyjne - prawie dwa lata. Czy to
        może być prżyczyną? Poza tym teraz sesja się zbliża...
        • Gość: basiek Re: WŁOSY WYPADAJĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 10:53
          a ja polecam zapomniane juz chyba prze wszystkich DROŻDŻE!! nie tylko hamuja
          wypadanie wlosow, ale takze wplywaja znaczaca na poprawe skory i paznokci. pozdr.
    • Gość: S. Re: WŁOSY WYPADAJĄ IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.05.05, 10:59
      Jeżeli długo Ci już wypadają,nic nie pomaga to może zbadaj tarczycę.Jeżeli coś
      jest nie tak z hormonami to żeden kosmetyk nie pomoże.Pozdrawiam
    • mangos Re: WŁOSY WYPADAJĄ 21.05.05, 11:55
      Wypadały mi okropnie rok temu, jesienią. Myślałam,że łysieję i poważnie zastanawiałam się nad kupnem peruki. Aż w końcu stwierdziłam,że się poświęcę i wydam kasę na odpowiednie kosmetyki. Metodami prób i błędów wiem co MI pomaga: szampon DERMENA- co drugi dzień, profilaktycznie uzywam do teraz, odżywka WAX, skrzypowita- codziennie łykałam dwie tabletki. Włosy przestały wypadać.
      • sniegotka Re: WŁOSY WYPADAJĄ 21.05.05, 16:43
        Mnie tez okropnie zaczely wypadac wlosy, doslownie garsciami, nie wiem czy
        przeczekac (kiedys juz mi sie tak zdarzalo w okresach silnego stresu) czy moze
        wybrac sie do dermatologa, chociaz gdy mysle o arabskiej sluzbie zdrowia jestem
        w stanie zaakceptowac chyba lysienie ;) Ostatnio odstawilam pigulki wiec moze
        to efekt zmian hormonalnych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka