Dodaj do ulubionych

Jaki podkład na lato?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:22
Jaki jest najlepszy podkład na lato.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lilu Re: Jaki podkład na lato? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:58
      Na lato to delikatne kremy brązujące i filtry. Nawet najlepszy podkład "gotuje
      się" w słońcu :)
    • Gość: Miya Re: Jaki podkład na lato? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:05
      Dobre sa kremy tonujace
      • Gość: aishaa Re: Jaki podkład na lato? IP: *.ciup.fr 23.05.05, 14:57
        najlepiej zaden. Kazdy pod wplywem ciepla robi sie nieciekawy, a skora pod
        spodem nie oddycha. U mnie podklad + lato= problemy z cera. Tak wiec kremy
        matujace i ewentualnie odrobina pudru.
    • Gość: Midi Re: Jaki podkład na lato? IP: *.magistral.by / 213.255.202.* 23.05.05, 12:01
      Kremy tonujące. Są też z filtrami - dla blondynek Bioderma SPF 50 na przykład.
      Podobno tez jakiś Anthelios jest tonujący.
    • Gość: axys Re: Jaki podkład na lato? IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 23.05.05, 12:54
      no ja nakladam nattural sensation rimella, ale to tak bez kremu pod spodem...
      zamiast niego uzywam zelu po opalaniu od kolastyny - z tym ze ja mam skore
      raczej nie ymagajaca extra nawilzania w miedzy czasie
    • aldonap22 Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 13:01
      Ja będę teraz uzywać podkładu nawilzajacego rozświetlajacego Avonu(ok 19.90
      zl). Fajnie brązuje i nawilża, a ja mam bardzo sucha skorę nawet latem, więc
      myslę ze sie sprawdzi
    • sitc Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 13:39
      Ja miesiąc temu kupiłam sobie właśnie taki lekki "letni podkład" Diorskin Pure
      Light- fajny, lekko kryjący, rozświetlający, jest beztłuszczowy więc nawet jak
      jest bardzo ciepło to nie spływa z twarzy.
    • marghot Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 13:40
      proponuje lato przeżyć BEZ podkładu :)
      • mgielka83 Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 13:41
        własnie..:) ciekawa jestem wobec tego, czy da się jeszcze gdzies dostać krem
        tonujący Miraculum Young? fajny był, chć krył słabo..
        • marghot Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 13:46
          oj, tej serii np. żel do mycia twarzy już daaawno nie widziałam i chyab
          zniknęła ta seria ze stronki miraculum :(
          • mgielka83 Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 13:48
            poszukam w jakis małych sklepach, moze się coś ostało:)
      • orissa Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 13:42
        Żadnego podkładu, no, chyba, że jakieś wyjście w chłodny wieczór :) ew. krem
        tonujący od czasu do czasu :)
    • Gość: aga Re: Jaki podkład na lato? IP: *.chello.pl 23.05.05, 16:18
      mam cienie pod oczami i od czasu do czasu wypryski, trudno sie opalam, więc nie
      wyobrazam sobie lata w Polsce bez podkładu. Odstawiam fluid dopiero po powrocie
      z zagranicznych wakacji gdy jestem opalona. Zwykle uzywałam róznych lekkich
      bourjois i rozswietlajacego AA ale w tym roku chyba przetestuje cos nowego,
      moze Isa dore?
      PS BZDURĄ jest twierdzic ze pod podkładem cera "nie oddycha", Średniowiecze...
      • mgielka83 Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 16:24
        ale ze zatyka pory to juz niestety nie średniowiecze..
        • sitc Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 16:29
          Zgadzam się z poprzedniczką i nie rozumiem czemu to w lecie nie powinno uzywac
          się podkładu.
          Co do zatykania porów, dobry podkład no i oczywiście dobrze dobrany do potrzeb
          skóry NIGDY nie będzie zatykał porów!
          • cytrusowa Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 16:50
            sluchajcie, szkola jest taka, ze na lato powinno siee uzywac lekkiego podkladu
            lub kremu koloryzujacego. a jesli kobitka ma ladna cere, bez przebarwien,
            naczynek popekanych czy sincow pod oczami, to nie musi nic uzywac poiza kremem
            z filtrem.
            a ja sie pytam co ma zrobic babka z delikatna cera z popekanymi naczynkami na
            policzkach, czerwonymi policzkami i sincami pod oczami???
            • Gość: Lilu Re: Jaki podkład na lato? IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.05, 18:35
              Ma się przestac przejmować takimi szczegółami i normalnie cieszyć się z
              ciepłych dni. Gdzie jest napisane, że popękane naczynka i sińce pod oczami
              czynią z nas potwory? Podkład na wieczorne Wielkie Wyjścia i wystarczy. W dzień
              na twarz kremik i uśmiech.
              • sitc Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 18:50
                To w ciepłe dni nie należy ładnie wyglądać?
                Ciekawe...
              • Gość: cytrusowa Re: Jaki podkład na lato? IP: *.h.pppool.de 23.05.05, 18:51
                Lilu, trafna i inteligentna odpowiedz:-)

ja sie tym nie prejmuje za bardzo, natomiast nie wyglada to zbyt ladnie, mam
                czerwone policzki jakby po jakims wysiłku. a pod wplywem slonca to juz tragedia
                niestety.
                • Gość: Nessie Re: Jaki podkład na lato? IP: *.acn.waw.pl 23.05.05, 20:22
                  > ja sie tym nie prejmuje za bardzo, natomiast nie wyglada to zbyt ladnie, mam
                  > czerwone policzki jakby po jakims wysiłku. a pod wplywem slonca to juz tragedia

No niestety, mnie też to dotyka, mam bardzo jasną karnację, trądzik już dawno
                  znikł, ale co z tego, skoro cera zamiast alabastrowej bieli prezentuje sinawe i
                  czerwonawe plamki. A już nos to niestety stale sinoczerwony, jakbym nie powiem
                  ile piła :)) A opalać się nie chcę!

Latem ograniczam się do leciutko kryjącego pudru, który trochę wyrównuje te
                  niedoskonałości i matowi krem z filtrem. Jeżeli natomiast jest bardzo gorąco, to
                  odpuszczam sobie piękny wygląd... :))
                  • cytrusowa Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 22:53
                    Lancom Tient Idole.
                    Tez jest srednio kryjący ale wbrew pozorom jakos mi sluzy. przede wszystkim nie
                    wysusza mojej skory, a to dosc rzadkie (ostatnio probowalam nowego
                    nawilzajacego Shiseido ale to byla porazka, tak mnie sciągneło i szczypało).

no i tak to wyglada.

w gorace dni ja tez odpuszczam piekny wyglad, ale teraz chce zainwestowac w
                    jakis krem z filtrami, cos tu czytalam o tonizujacych kremach...
                    bo sobie mysle, ze to taki krem z filtrami, jednoczesnie lekko nadajacy kolor
                    skorze
          • justa_79 Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 16:59
            ja mam wrażenie, że podkład pod wpływem upału po prostu się waży...
    • aga_ww Re: Jaki podkład na lato? 23.05.05, 19:08
      Zgadzam sie z Cytrusowa w 100% i doskonale rozumiem problem czerwonych
      policzkow- w takich przypadkach WSZYSTKO inne przestaje miec znaczenie, wole po
      stokroc ukryc czerwona policzki i nos niz dbac o zapychanie porow, zszarzala
      twarz czy jakie wazenie podkladu, to dla mnie sprawa drugorzedna niestety.Rady
      w stylu- im mniej tym lepiej popieram jak najbardziej, ale pod warunkeim,ze ma
      sie idealna buzke,i nikt mnie nie przekona ze nie mam racji, bo zyje na tym
      swiecie juz troche latek i wiem jak sie czuje z czerwona buzia i
      bez "zbednych " kosmetykow, a jak z tona korektorow, podkladow i pudrow na
      twarzy, ktorych moze nie byc widac az tak bardzo.Wiem tez, kiedy na facetow
      dzialam bardziej pociagajaco,hehe.
      Pytanie moje- czym sie charakteryzuja kremy tonujace-czy one faktycznie maja
      jakies dzialanie?Czy to tylko taki kolejny chwyt reklamowy?
      • Gość: cytrusowa Re: Jaki podkład na lato? IP: *.h.pppool.de 23.05.05, 19:46
        no wlasnie mnie te kremy tonujące tez zainteresowly. moze jakas dziewczyna jest
        w tym biegla i nam wyjasni???

na pewno te kremy nie pokyrują calkowicie naszych czerwonych policzkow, ale ja
        juz machnelam na to reką - ostantio uslyszalam komplement od koleżanki z
        Japonii - otoz zachwycily ja moje policzki, myslala, ze mam nalozony roz!
        A ja tylko mialam na "sobie" podklad w kompakcie Lancoma, nie tak mocno kryjący.

jak sie niczego tu nie dowiemy, przejde sie do Douglasa i moze uda mi sie
        czegos dowiedziec, jak dorwe babke mowiaca po polsku
    • Gość: aga_ww Re: Jaki podkład na lato? IP: *.zin.lublin.pl 23.05.05, 20:16
      A jakiego podkladu uzywasz?Ja ostatnio przymierzam sie do kupna jakiegos
      podkladu Lancome, mam probke Adaptiva, fajny, leciutki ale slabo kryje, moze
      jest jakis inny lepszy?Slyszlam troszke dobrego o Photogenicu, ale nie
      probowalam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka