Dodaj do ulubionych

czy wypada chodzic do pracy w klapkach?

IP: 195.8.101.* 23.05.05, 08:32
Dziewczyny, czy wypada latem chodzic do pracy z gołymi nogami i w klapkach?
Jak sie na to zapatrujecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: goldi Re: czy wypada chodzic do pracy w klapkach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:38
      zalezy gdzie.Ja np. bede chodzic w klapkach, ale tylko z pieta odkryta:)Zreszta
      u mnie w pracy jest chlodno.I tak sie po powrocie przebieram.
      • Gość: kathy Re: czy wypada chodzic do pracy w klapkach? IP: 195.8.101.* 23.05.05, 11:37
        a ja zamierzam chodzic w klapkach bez piety i placow, w sandalach.
        • asica33 Re: czy wypada chodzic do pracy w klapkach? 23.05.05, 11:52
          hm... chyba do mało której pracy wypada chodzić w klapkach.zależy, czy masz
          kontakt z ludźmi z zewnątrz i jakie są wewnętrzne obyczaje w firmie.
        • elf Re: czy wypada chodzic do pracy w klapkach? 23.05.05, 11:54
          Absolutnie zależy od pracy. Do biura w którym się chodzi w żakiecie i obsługuje
          klientów chyba nie bardzo:) Choć mówiąc szczerze teraz juz są takie buty, że są
          np. supeleganckie a jednoćżeśnie są klapkami, np. na małym obcasiku. Myslę że
          mozna coś znaleźć. Może nie takie plażowe plastikowe klapki:) ale typu
          elegankie z odkrytą pietą - czemu nie?
    • Gość: Nessie Re: czy wypada chodzic do pracy w klapkach? IP: *.acn.waw.pl 23.05.05, 12:09
      Dokładnie, zależy od pracy. Jeśli siedzisz np. na infolinii i odbierasz
      telefony, to czemu nie, zimą kuzynka moja przebierała się wręcz w ciepłe puchate
      kapciuszki :))

Ale do żakietu, eleganckich spodni czy spódnicy moim zdaniem klapki nie pasują,
      nawet takie bardzo eleganckie. Wszystko jest dobrze, dopóki kobieta nie zacznie
      w nich iść, wtedy kłapiąca pięta robi powalające wrażenie w zderzeniu z
      elegancją całości :D
    • kragmel Re: czy wypada chodzic do pracy w klapkach? 23.05.05, 12:27
      oczywiście zależy to od charakteru pracy. w dużych międzynarodowych
      korporacjach, kancelariach prawniczych etc nie ma takiej możliwości, żeby
      pantofle miały odkryte palce bądź piętę - określa to tzw. dress code. podobnie
      z pończochami, należy je nosić, nie wypada mieć gołych nóg do kostiumu.
    • mikams75 Re: czy wypada chodzic do pracy w klapkach? 23.05.05, 13:20
      popieram co pisaly dziewczyny - zalezy jaka masz prace i jak inni chodza ubrani.
      Jesli masz kontakt z klientami i nosisz cos eleganckiego to wowczas nie polecam
      klapek (no ewentualnie tylko odkryta pieta, cos elegantszegi, na obcasie). Jesli
      natomiast siedzisz jak ja przed kompem i poza monitorem i paroma takimi samymi
      jak ja osobkami nikt z zewnatrz cie nie oglada a szef sam lazi na co dzien byle
      jak ubrany to klapki sa jak najbardziej dozwolone - nawet takie w plazowym stylu
      :-))
      Musisz sie wczuc w sytuacje panujaca u was w firmie.
      • Gość: mada Re: czy wypada chodzic do pracy w klapkach? IP: 195.8.101.* 23.05.05, 13:27
        dzieki za wszystkie rady.
    • Gość: AgaU Re: czy wypada chodzic do pracy w klapkach? IP: *.acn.waw.pl 23.05.05, 16:03
      to przeciez oczywiste, ze ZALEZY od pracy,
      jesli ma byc 'elegancko' to nie. jesli nie jestes pewna, lepiej nos zakryte
      pantofle.

a niezalenie od sytuacji, w klapkach do pracy chodzi.. kon!
      :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka