Dodaj do ulubionych

ile macie kremow?;)

11.07.02, 21:52
tak sie wlasnie zastanawiam, czy ja przypadkiem nie mam za duzo....;)
na razie 4 rozne, chociaz tego czwartego chyba nie bede liczyc, bo juz dno w
sloiczku dawno widac;), a mam zamiar kupic jeszcze dwa....
ogolne mam wrazenie, ze to ciut za duzo szczescia na raz:) a moze nie?;)
Obserwuj wątek
    • Gość: marta Re: ile macie kremow?;) IP: *.ny325.east.verizon.net 11.07.02, 21:59
      ja wcale nie tak dużo, wprowadzilam sobie ścisłą samodyscyplinę, obecnie
      dysponuję:
      -kremem pod oczy, sztuk1
      -na noc, sztuk1
      -koloryzującym z filtrem na dzień, sztuk1
      i koniec z krememi!
      oprócz tego dysponuję sporą ilością maseczek i używam na zmianę, w sumie i tak
      wychodzi z tego niezły worek tubek:)
      • lylith Re: ile macie kremow?;) 11.07.02, 22:12
        ja tez chcialabym miec jeden krem i juz, ale mam jakas taka dziwna twarz, ze cera
        mi sie za bardzo i za szybko przezwyczaja do jednego kosmetyku i malo, ze nie
        dziala, (bo nie wymagam jakiegos nieziemskiego dzialania od kremu nawilzajacego),
        to jaki krem by nie byl, uzywany za dlugo powoduje przetluszczanie sie twarzy i
        syfy;) wiec uzywam wymiennie. ale chyba pozostane na razie przy tych trzech.
        (sprawdzilam. czwartego starczy na raz;)
    • Gość: LadyBlue Re: ile macie kremow?;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 22:00
      wsyzstkie kremiki do twarzy ? - bo jak tak to chyba trochę dużo. ja mam 2, używam
      1 bo ten drugi niedobry i przesusza buzię, no i jeszcze nivea, ale ten to sie nie
      liczy.
    • damona Re: ile macie kremow?;) 11.07.02, 22:04
      oj, stanowczo za duzo
      dzisiaj D. sie zdenerwowal, ze po calym mieszkaniu walaja sie moje
      maseczki, kremy i balsamy, nie wspominajac juz
      o lodowce, w ktorej zamiast jedzenia tez sa...moje kosmetyki:)

• damona Re: ile macie kremow?;) 11.07.02, 22:14
        aktualnie uzywane zamiennie:
        kremy na dzien - 3 szt. z kwasami rozne stezenia,
        1szt. krem wybielajacy
        1szt. matujacy na dzien
        1szt. koloryzujacy na dzien
        1szt. balsam z kwasami do twarzy i do ciala
        (nie licze niewypalow kurzacych sie gdzies po mieszkaniu)

itd...do ciala, do stóp, do rak.

oj, chyba poki co basta z kupowaniem kremikow:(

• Gość: marta Re: ile macie kremow?;) IP: *.ny325.east.verizon.net 11.07.02, 22:27
          po powrocie do kraju na pewno się zaopatrzę w EfeclarK i może jaieś serum jako
          kurację po lecie, więc dojdzie parę słoiczków:)
    • Gość: Mar Re: ile macie kremow?;) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 22:48
      Oh fuck!
      Właśnie je policzyłam i wyszło mi ...10 słoików. Ale tego z Dermiki nie używam
      bo jest do niczego, więc w sumie 9 kremów na noc lub na dzień. I 4 pod oczy.
      Maseczki tylko 4 tubki, 4 toniki i jeden żel pod oczy. Koniec zakupów!!
      • Gość: Karusia Re: ile macie kremow?;) IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 11.07.02, 23:27
        Mar, a jaki masz ten kremik Dermiki?
        • Gość: Mar Re: ile macie kremow?;) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 12:50
          Taki zwykły ochronny na zimę z filtrem. ALe jest tak ciężki że za cieżki nawet na
          zimę. Może zużyję go do stop.
      • Gość: marta Re: ile macie kremow?;) IP: *.ny325.east.verizon.net 11.07.02, 23:30
        chyba wydrukuję to Michałowi, bo on cały czas kwęka że za dużo wklepuję w
        twarz i to przez to sobie psuję cerę:)
        oczywiście krzywi się także na ilość kosmetyków jakie rozsiewam dookoła
        siebie:)
        ale ostatnio razem używamy tego samego kremu pod oczy:)) lepiej działa na nim,
        niż na mnie już zupełnie zostały zlikwidowane jego cienie pod oczami:)
        pozdr,
        • Gość: anna Re: ile macie kremow?;) IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 12.07.02, 00:29
          mój też sie krzywi, że tyle czasu spedzam w łazience, bo ja nie dość, że na
          różen pory doby różne kremy, to jeszcze inny na policzki, inny na czoło, inny
          na szyję, itd. ale słuchajcie, możemy się pocieszać, że im więcej teraz
          wklepiemy, tym piękniejsze będziemy za lat 20! :-)
    • Gość: zuzanna Re: ile macie kremow?;) IP: 212.160.137.* 12.07.02, 11:30

- 2 kremy pod oczy, bo jeden lekki na dzień z filtrami, a drugi solidniejszy na
      noc,
      - 1 krem na dzień,
      - 1 krem na noc,
      - 1 preparat z kwasem salicylowym (uzywam co drugi dzień na noc),
      - 1 krem nawilżający - na preparat z kwasem salicylowym,
      - 2 peelingi,
      - 2 maseczki,
      i jeszcze 2 mleczka do demkijażu, woda termalna, peeling do ciała, balsam do
      ciała, krem do biustu, krem na cellulitis, krem do rąk, 2 kremy do stóp.
      Tylko tyle i jestem z siebie dumna, bo jakiś czas temu wszystko trzeba było
      mnozyć x 3.
      • reniaszka Re: ile macie kremow?;) 12.07.02, 14:43
        A jaki masz pod oczy z filtrami? Bo własśnie jestem w fazie poszukiwań czegoś
        lekkiego i milutkiego...
        • Gość: zuzanna Re: ile macie kremow?;) IP: 212.160.137.* 12.07.02, 14:53
          reniaszka napisała:

> A jaki masz pod oczy z filtrami? Bo własśnie jestem w fazie poszukiwań czegoś
          > lekkiego i milutkiego...

krem-żel Eris dla skóry wrażliwej, swego czasu Basia na wizażu dobrze o nim pisała
          • Gość: Kajka Re: ile macie kremow?;) IP: *.datastar.pl 12.07.02, 15:05
            Gość portalu: zuzanna napisał(a):

> reniaszka napisała:
            >
            > > A jaki masz pod oczy z filtrami? Bo własśnie jestem w fazie poszukiwań cze
            > goś
            > > lekkiego i milutkiego...
            >
            Też go stosuję i polecam :-)
            > krem-żel Eris dla skóry wrażliwej, swego czasu Basia na wizażu dobrze o nim pis
            > ała

• Gość: reniaczek Re: ile macie kremow?;) IP: 213.76.144.* 12.07.02, 12:01
      Hej, oj kremow u mnie dostatek. Po pierwsze i najdrozsze Bioterm Aquasource. Ale
      wpadka i nie nadaje sie dla mnie. Pachnie jakby bagienkiem (to pewnie ten
      plankton albo co inne z wody), i nic sie po nim nie dzieje (chyba ze mam mordke
      jakosci idealnej ;-). oczywiscie uleglam promocji. W sephorze w Geancie na
      pilsudkskiego w Lodzi dawali przy zakupie czegos z botermu maxa probek ale nie w
      saszetkach a w tubkach. Faktycznie dostalam mnostwo i najlepsza okazala sie
      maseczka nawilzajaca z Aquasource.
      Dalej juz taniej: Eris na naczynka nawilzajacy i poltlysty (mial byc na nic ale
      jak sie okazalo ze nawilzajacy jakis jest dziwny, ciezko go nabrac na palec (wiem
      nie powinno sie babrac w sloiczku paluchami ale taki jeste papraczek i juz) i
      zaczelam poltlusty stosowac na dzien. I okazal sie strzalem w 10. Nawet moj Mis
      smaruje swoj zarczewieniony ryjek).
      Nastepnie Ponds koloryzujacy bronze, revelka, ale juz wycofany z rynku. W zeszlym
      roku upolowalam 2 szt w malej drogerii i bye bye kremiku. Kolorek bardzo cacy.
      Dalej: Oceanik? Perly Mlodosci - czyli zel i drobinakmi witamin. Uzywam go od
      kilku lat (oczywiscie nie ten sam sloiczek) i musze potwierdzic ze dzisla
      bardziej niz ok. Mam 33 latka i nikt (przysiegam) nie daje mi tyle. Ten zel
      stosuje i na noc i na dzien pod kazdy krem. POLECAM!
      Jest jeszcze pare resztek ale nie bede zanudzac.
      pozdrawiam reniaczek
      • lylith sephora w lodzi 12.07.02, 12:09
        jestes z Lodzi? ja kiedys do szalu doprowadzilam panienke z sephory wlasnie w
        geancie. z uporem maniaka szukalam czerwonej pomadki, ale takiej czerwonej, bez
        domieszki brazu czy pomaranczu, ale nie bordowa;))) taka w stylu dawnej
        Madonny;) pokazala mi chyba wszystko, a ja wredna baba wybrzydzalam bo nic mi
        nie pasowalo i w koncu nic nie kupilam, a dziewczyna odetchnela z ulga, ze sie
        mnie pozbyla
    • Gość: magamaga Re: ile macie kremow?;) IP: *.ost-poland.com.pl 12.07.02, 15:34
      Ja mam za duzo, a wszystko przez dawne SK. Do czasu jak je odkrylam, mialam
      jeden krem do twarzy na dzien i na noc, krem pod oczy, jedna maseczke
      oczyszczajaca, jedna nawilzajaca, wszystko po jednym, a nastepny kosmetyk
      kupowalam dopiero, jak w opakowaniu juz prawie nic nie bylo. Obecnie posiadam:
      - na dzien: krem+fluid ochronny przed sloncem i zanieczyszczeniami
      - na noc: juz sama nie wiem wieczorem, czym sie wybazaiac, mam Effaklara, serum
      przeciw starzeniu (trzydziestka tuz tuz) i krem na noc
      - 2 kremy pod oczy, na dzien i na noc
      - 2 maski nawilzajace
      - 2 maski oczyszczajace
      - 2 toniki.
    • annika_vik Re: ile macie kremow?;) 12.07.02, 15:40
      Mogłabym przekląć jak Mar. Ile mam kremów? Za dużo! Za to same tanie...

Pod oczy: żel Dermiki (ale dostany za darmo, więc się nie liczy... mam
      nadzieję) do chrzanu, chyba go wywalę; AA z nowej serii bdb!, Hydrafresh
      L'Oreala super, Avonu żel pod oczy, nowy, nieużywany. Tylko 4 sztuki.

Na dzień: Hydrafresh emulsja (rewelacja!), Synergie Fresh (straszny kit, mam
      nadzieję go zmęczyć, ale obawiam się, że to on mnie zmęczy), AA serum z
      witaminą C (używane przed latem, ale dużo zostało, czy w lecie też to można
      kłaść na pysk?), Avon Poranny Blask (na tę pogodę za bardzo kremowy, wolę
      wodniste emulsje, czeka więc lepszych czasów), Vichy Termal S Mat (sam alkohol,
      wysusza i ściaga, ale czasem używam), Avon emulsja matująca (najlepsza!),
      Szybki Nawilżacz IF, Krem matująco-tonujący Aromaterapia Mirraculum (bardzo
      polecam, szczególnie, że kosztuje 10 zł i ma jasny kolor), i jeszcze jakiś żel.
      Razem: 8 szutuk, z czego na co dzień używam 3

Na noc: Effeclar K oraz Avon Hydrofirming, ledwie zaczęty (efekty rano są
      fajne, ale mazanie się tego kremu mnie drażni, chyba oddam mamie). Tylko 2
      sztuki!

Maseczek - od cholery, chyba z 6 sztuk, ale każda na wykończeniu, AA i Avon i
      Vichy (tylko 1).

Poza tym mam też ze 2 - 3 rzeczy do oddania, np. tradycyjny krem tonujący,
      który ze mnie robi latarnię, wolę ten matujący Mirraculum.

No i przez to, że jestem fanką Avonu. Doceńcie tu moją odwagę czywilną, bo na
      tym forum przyznać się do lubienia produktów Avonu, to jak gdzie indziej
      przyznać się do męczenia zwierząt! To nawet nie faux pas, tylko zgroza.

Balsamów się nie doliczę, nie ma mowy.

A pomyśleć, że kiedyś miałam jeden jedyny krem - Vichy Termal S1, na dzień i na
      noc, a ani maseczki, ani inne czary-mary w ogóle mnie nie ruszały!

TO WSZYSTKO PRZEZ WAS!!!!
      • lylith Re: ile macie kremow?;) 12.07.02, 15:46

> No i przez to, że jestem fanką Avonu. Doceńcie tu moją odwagę czywilną, bo na
        > tym forum przyznać się do lubienia produktów Avonu, to jak gdzie indziej
        > przyznać się do męczenia zwierząt! To nawet nie faux pas, tylko zgroza.

:))))) doceniamy!:)
        po cichu sie przyznam, ze tez lubie avon i wiele ich kosmetykow mi po prostu
        pasuje:)
        • Gość: Klawesyn Re: ile macie kremow?;) IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 16:50
          Buuu, to ja jestem do du....Ja mam tylko kilka kremów z Biothermu D-Stress na
          dzień i noc i pod oczy, reszt to Vichy - toniki i wode termalna, jakaś jedna
          maseczka i piling i jeszcze żel po oczy i jeden krem na noc z Dermiki seria na
          stres.ALe to wszystko jest takie drogie...A mój też narzeka, że nie mam
          miejsca na półce, bo mam tyle kosmetyków. Chyba go wyślę na to forum...
          • Gość: Ewa Re: ile macie kremow?;) IP: *.proxy.aol.com 14.07.02, 17:29
            Hej!
            ja tez mam raczej duzo:((
            krem na dzien,na noc i pod oczy z YR pro-retinol (czyli juz3)
            witamina C w kapsulkach (Avon-seria Anev),raz na tydzien
            odzywczy krem na szyje tez z YR
            krem pod oczy redukujacy cienie z Avonu i zabezpieczajacy przez
            zanieczyszczeniami (czyli 2 rozne)
            maszeczka relaksujaca Yr
            maseczka odzywcza Clarinsa
            + balsamy do ciala ,przynajmniej z 5
            teraz uzywam samoopalacza YR
            wiecej nie pamietam :))
            Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka