kotmanka 13.07.02, 16:01 stwierdzilam ze to jest vichy thermal s uv filtr uvb 20, uva 10 (czyli maks) pompka, nawilza, dlugo po co placic jeszcze wiecej? oto jest pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 19:13 Czy aby na pewno kupiłaś go w Polsce? Thermal S UV ma tylko UVB8 i UVA7. Ale wersję z filtrami (o ile to nie pomyłka), które wymieniłaś, też nazwałabym najlepszym kremem na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po 14.07.02, 11:16 kupilam go nie-w-polsce, ale i tu do tej pory byly tylko w tej wersji z nizszymi filtrami. moze to cos nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po 14.07.02, 11:19 kupilam go nie-w-polsce, ale i tu do tej pory byly tylko w tej wersji z nizszymi filtrami. moze to cos nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karusia Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 14.07.02, 11:29 Kotmanka, ladnie sie wchlania ten krem na buzce? Mialam kiedys jakiegos Termala i sie po nim swiecilam? Ile kosztowal? Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po 14.07.02, 11:44 wchlania sie super bo to taki fluid z pompka. zaplacilam jakies 11 funciakow, to chyba okolo 60 zl. juz nie bede nawet myslec o zadnym clarinsie za dwa razy tyle, slowo daje Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po 14.07.02, 11:45 wchlania sie super bo to taki fluid z pompka. zaplacilam jakies 11 funciakow, to chyba okolo 60 zl. juz nie bede nawet myslec o zadnym clarinsie za dwa razy tyle, slowo daje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 14.07.02, 11:51 W polsce termal kosztuje ok 80 zl ale to faktycznie fajny i dobry krem wiec mozna ze spokojnym sumieniem tyle za niego dac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajka Re: Do Agul IP: *.datastar.pl 16.07.02, 12:11 Gość portalu: agul napisał(a): > W polsce termal kosztuje ok 80 zl ale to faktycznie fajny i dobry krem wiec > mozna ze spokojnym sumieniem tyle za niego dac. Agul a gdzie w Polsce można dostać tę nowość??? (np. w W-wie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Do Agul IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.02, 12:53 W Polsce póki co jest tylko thermal s UV z niskimi filtrami (UVB8 UVA7) w słoiczku za ok. 70zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy pytanie do Kotmanki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 12:22 Czy Vichy w Anglii też jest tylko w aptekch? Za parę tygodni mój młodszy brat się wybiera na wyspy, więc powierzę mu misję zdobycia przynajmniej jednego opakowania Thermala (o ile jest taksamo dobry jak ten z niższymi filtrami). I jeszcze jedno: jaka jest pojemność tego opakowania z pompką? Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: pytanie do Kotmanki 14.07.02, 12:57 czesc, pojemnosc vichy z pompka jest 50 ml kupic mozna w aptekach - pharmacies, ale takze w wiekszych drogeriach np sieci boots jesli twoj brat wybiera sie na zwiedzanie, to na przyklad jest taka drogeria tuz kolo stacji covent garden nazywa sie garden pharmacy (www.garden.co.uk) tam zawsze maja duzo vichy z mniej turystyczynych dzielnic to na przyklad w polnocnym londynie wielki boots samooobslugowy przy stacji Wood Green pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Dzięki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 13:18 Dzięki :-))) Braciszek nie będzie się mógł wykręcić, że nie mógł znaleść odpowiedniego sklepu, wszystko zaznaczę mu na mapie :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 14:20 Dzisiaj właśnie wypróbowałam ten krem i póki co jestem BARDZO zadowolona. Jest bardzo lekki, błyskawicznie się wchłania i nie pozostawia połysku na twarzy. Spodziewałam się kremu, a ten Thermal jest płynną emulsją, w dodatku beztłuszczową. Do tego to higeniczne opakowanie z pompką no i filtry- SUPER, szczególnie za taką cenę. Teraz żałuję, że nie sprowadziłam sobie dwóch opakowań, ale moze wkrótce bedzie można go kupić również u nas... Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po 11.08.02, 17:54 fajnie ze ci pasuje, tyle ze moze powinnam byla od razu napisac ze to fluid... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy najlepszy krem na dzień ze sredniej półki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 12:53 Kotmanko, napisałaś przecież, że to fluid, tylko ja tego nie zauważyłam. Chciałabym Ci jeszcze raz podziękować za informacje dot. zakupów w U.K- dzięki temu mam ten kremik. Uważam, że jesto to nie tylko najlepszy krem na alto, ale i na dzień- przez cały rok :)) Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elli Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po IP: *.proxy.aol.com 12.08.02, 02:35 Hej dziewczyny! Przeczytalam ze polecacie Thermal S a ja wlasnie chcialam kupic ten kremik z LRP Hydraphase XL i teraz nie wiem co robic!!!Czy ktoras z Was probowala obu? Ktory jast lepszy? Wlasnie jestem po kuracji Effeklarem (rewelwcja dla mojej cery,100%poprawy-skora jak u dziecka a mam 27 lat).Pomozcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: pytanie o Effaclar IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 12.08.02, 09:41 Elli, jak długo trwala Twoja kuracja Effaclarem? Czy miałaś pogorszenie cery po paru dniach? I kiedy było widać efekty? Bo ja zaczęłam się smarować 3 dni temu i nie mogę się już doczekać efektów :) Aha i na ile starczyła Ci 1 tubka? Pozdrawiam cieplutko (i sorry za deszcz pytań :)) K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: pytanie o Effaclar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 12:46 Mnie Effaclar wystarcza na ok. 1,5 miesiąca, nieco dłużej jeśli używam go raz dziennie, nieco krócej, jeśli 2 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 12:08 Hydraphase XL jest cięższy, bardziej kremowy niż Thermal 20. Jeśli ma skórę przesuszoną lub mieszaną/normalną to pewnie będzie lepszy niż Thermal. Jeśli natomiast masz cerę szybko przetłuszczającą się i nie wymagającą silnego nawilżenia- wtedy lepszy bedzie Thermal S spf20, który błyskawicznie się wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po 12.08.02, 23:46 Justy daj prosze znac czy sklad Thermal UV SPF 20 rozni sie od tego dostepnego w Polsce, wiem tyle ze takze opiera sie na Mexoryl SX!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elli Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po IP: *.proxy.aol.com 12.08.02, 19:02 Hej Kaska ! Efekty widzialam po tygodniu. NIe mialam zadnych skotkow ubocznych. Tubke mam juz dwa miesiace i jeszcze troszke w niej! Przyznaje ze uzywam tylko na dzien, bo na noc uzywam kremow odzywczych. Powodzenia! Justy! Dziekuje za opinie- Skorzystam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elli Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po IP: *.proxy.aol.com 12.08.02, 19:02 Hej Kaska ! Efekty widzialam po tygodniu. NIe mialam zadnych skotkow ubocznych. Tubke mam juz dwa miesiace i jeszcze troszke w niej! Przyznaje ze uzywam tylko na dzien, bo na noc uzywam kremow odzywczych. Powodzenia! Justy! Dziekuje za opinie- Skorzystam! Odpowiedz Link Zgłoś
brita1 Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po 16.08.02, 13:43 Też uwielbiam Thermal S, ale tylko ten z "1".Kiedyś chciałam użyć Thermal 2, ponieważ podobno powinien jeszcze bardziej nawilżać...i wyrzuciłam całe opakowanie. Niesamowicie się maślił i świeciłam się jak po użyciu tłustego kremu, a efekt nawilżenia był nijaki. Ciekawe jak to jest, że ten ulepszony skład okazał się dla mnie tym gorszym. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_kwiat Re: w sumie najlepszy krem na lato ze sredniej po 16.08.02, 16:55 Thermal S2 nie jest ulepszoną wersją jedynki, oba weszły jednocześnie, widocznie nie potrzebowałaś aż tak intensywnego nawilżenia i jedynka była dla ciebie wystarczająca. Odpowiedz Link Zgłoś