Dodaj do ulubionych

łysienie--leczenie

01.06.05, 10:17
szukam kliniki,, szpitala,, naprawdę dobrego lekarza który zajmuje się
leczeniem wypadania włosów..
pomóżcie.. proszę, bo boje się że niedługo skazana będę na noszenie
peruki,, ;(((( a mam dopiero ćwierć wieku życia za sobą..

i-v-k-a@wp.pl
Obserwuj wątek
    • donna211 Re: łysienie--leczenie 07.06.05, 12:25
      witam
      może zacznij od zwykłego, ale kompetentnego dermatologa, który przepisze coś
      np. do wcierania do włosów (polecam lekarstwa robione na zamówienie w aptekach,
      bo są niedrogie i indywidualnie dobrane), może też zaproponować zastrzyki z
      wit. B6. Ja łykam też obecnie Inneov na gęstość włosów, ale dopiero drugi
      miesiąc, więc na efekty muszę jeszcze poczekać! Jeśli nie pomoże to może
      problem hormonów, ja też mam obecnie ćwierć wieku za sobą i właśnie hormony
      sprawiają mi psikusy:-( Co do lekarzy, to niestety muszę jeździć pociągiem do
      poradni endokrynologicznej, bo w moim mieście nie ma takowej!
      • andrea10 Re: łysienie--leczenie 07.06.05, 12:47
        cześć
        dziękuję ci bardzo za odpis.. niestety juz dawno przeszłam wszystkie
        proponowane przez ciebie metody.. poprawa może i była ale bardzo krótko.. teraz
        też wcinam inneov,, zobaczymy co on jest dla mnie wart.. dermatolodzy z mojego
        miasta okazali się niezbyt dobrze.. dlatego szukam innych którym może się uda..
        mmmhhh... może i ja powinnam się wybrać do endokrynologa? jeśli to nie przez
        hormony tracę 'ozdobę główki', krąg poszukiwań problemu troszkę się zawęzi..
        jeśli mogę zapytać, to jakie hormony badałaś (nie wiem czy dobrze zadałam
        pytanie)..
        jeśli byś mogła - to odpisz,, dzięki
        • donna211 Re: łysienie--leczenie 07.06.05, 13:12
          Jeszcze nie badałam szczerze mówiąc, dopiero jestem na początku, pierwsze co to
          mam skierowanie na TSH i androstendion. W piątek wybieram się właśnie do
          Katowic, bardzo długo trwa, bo robię to państwowo. Najpierw czekałam 2 miesiące
          na wizytę, teraz badania hormonów, jak również badanie ginekologiczne i 5 lipca
          na następną wizytę.
          Co do dermatologów też zmieniałam, jak poszłam za pierwszym razem do pani
          dermatolog byłam już oczytana, miałam czerwone krostki na głowie dosyć
          swędzące, wiec domyślałam się, że to zapalenie mieszków włosowych. Niestety
          pani doktor nawet nie obejrzała mojej skóry głowy, jak jej o tym powiedziałam.
          A jak się zapytałam, czy to może być właśnie zapalenie mieszków włosowych, to
          odpowiedziała, że być może :-))) To jest profesjonalizm ??? Na szczęście
          zmieniłam dermatologa i z tej dolegliwości bardzo szybko się wyleczyłam jakimś
          płynem za kilka złotych. Niestety właśnie w tych miejscach jest duży ubytek
          włosów i nadal regularnie wychodzą, nie wiem ile nie liczę kilkadziesiąt, może
          więcej dziennie. Ta sama pani doktor poleciła szampon Polytar AF do skóry
          łojotokowej, bo mnie się jeszcze do tego cholernie te włosy przetłuszczają.
          Szampon jest całkiem dobry, włosy są po nim miękkie. Raz w tygodniu stosuję
          również maskę Dora, ale to na przetłuszczanie, a nie na wypadanie. Zobaczymy co
          będzie dalej...
    • novvva Re: łysienie--leczenie 10.06.05, 13:56
      Nie wiem czy udało ci się uzyskać odpowiedź na twoje pytanie. Jeśli tak to daj
      mi znać, bo mam od kilku lat ten sam problem. Jak dotąd nikt mi nie pomógł.
    • oksana.zarewicz Re: łysienie--leczenie 13.06.05, 08:47
      Witam
      Nie wiem gdzie mieszkasz, jeżeli w Warszawie to radzę wizytę u dr Anny
      Kozłowskiej, z Kliniki Dermatologicznej AM. Jeżeli nie to i tak udaj się do
      przychodni takiej kliniki i po rozmowie z dermatologiem, dowiesz się, jakiego
      typu masz łysienie i jak można ci pomóc. Jeżeli zajdzie konieczność, to
      dermatolog skieruje cię na pewne badania i/lub konsultacje innych specjalistów.
      Nie zwlekaj z wizytą.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka