Dodaj do ulubionych

Ratunku!!! nagle mój dekolt pełen krostek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 23:56
Pomozcie mi jesli tylko mozecie z dnia na dzien moj dekolt zapelnia sie
krostkami!! a w sobote ide na wesele i mam sukienke z duzym dekoltem!! nigdy
tak wczesniej nie mialam, opalilam sie ostatnio podczas upalow i teraz takie
cos.. co robic??:(((((((((
Obserwuj wątek
    • greta.greta Ha! 02.06.05, 00:00
      Pewnie kochana się opalałaś na olejek albo na tłustawe mazidło...no to teraz
      wszystko bleee powyskakiwało...
      Peeling, peeling i jeszcze raz peeling (najlepiej antybakteryjny). Nie bój się,
      że opalenizna zejdzie. Najwyżej dosmarujesz się samoopalaczem.
      • Gość: :( Re: Ha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 00:02
        tak opalalam sie na olejek.. dziekuje za rade!! pozdrawiam :(
      • kasiunia62 Re: Ha! 02.06.05, 06:38
        ja mam to samo!!! ohydne, czerwone krosty!!! okorpnośc! wstydzę się założyć
        jakąkolowiek bluzkę z dekoltem....to samo mam na ramionach...pewnie po opalaniu.
        Help ;((((
    • bzzzk Re: Ratunku!!! nagle mój dekolt pełen krostek 02.06.05, 00:03
      może uczulenie na słońce? albo rzeczywiście używałaś zbyt tłustego jak na
      potrzeby skóry preparatu. jeśli pierwsze wykluczasz, to rzeczywiście peelingi,
      talk, żadnych tłustości, jeśli już lekki nawilżający specyfik bez tłuszczu.
      pzdr.
    • Gość: LA PARISIENNE Re: Ratunku!!! nagle mój dekolt pełen krostek IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 02.06.05, 00:03
      To jest wiosenne uczulenie na slonce. Po francusku nazywa sie to "crise
      d'urticaire", idz do apteki popros o prorade. Dadza Ci jakas pomade
      histaminiczna lub tabletki.
      Pozdr.
      • greta.greta Taaa...od razu uczulenie 02.06.05, 00:05
        • bzzzk Re: Taaa...od razu uczulenie 02.06.05, 00:09
          wiesz, no nie wiadomo jak to wygląda, może być uczulenie, w końcu to się
          zdarza, nawet jak wcześniej nie, może reakcja na jakieś leki itp.?
          niekoniecznie, ale istnieje możliwość.
          pzdr.
          • trawiasta Re: Taaa...od razu uczulenie 02.06.05, 00:17
            Może też być zapalenie gruczołów łojowych (nie życzę, ale wspominam o tym, bo
            sama jestem przeczulona na tym punkcie od czasu, kiedy kilka lat temu to miałam).
            • greta.greta No dobra dobra :))) 02.06.05, 00:25
              Uczulenie jest prawdopodobne...ale bardziej efekt słońca na olejek do
              opalania ;)))
              Tym bardziej, że były pierwsze upalne dni w tym roku, a znając nasze łapczywe
              korzystanie z promieni słonecznych to chcemy być jak najszybciej brązowe (z
              reguły). A słońce + olejek + zimowa warstewka ochronna skóry daje efekt
              pryszczyków :)), choć nie zawsze :))
              Pozdrawiam Koleżanki :)
              • bzzzk Re: No dobra dobra :))) 02.06.05, 00:38
                też mi się wydaje, że to pewnie ten olejek tak podziałał, a jeszcze taki upał i
                na ogół brak umiaru w korzystaniu ze słońca (co widać było na ulicach po
                weekendzie;) ale jakby nie schodziło długo, mimo tych różnych zabiegów, albo i
                było jeszcze gorzej, to może niech się koleżanką wybierze do dermatologa.
                szczególnie jak uroczystość niebawem:) no i na przyszłość może mniej tłuste
                preparaty, sama mam na dekolcie i plecach skórę normalną z tendencją do
                lekkiego przetłuszczania, olejki to makabryczny wybór;)
                pzdr.
                • mgielka83 Re: No dobra dobra :))) 02.06.05, 01:05
                  ja, z regułu nie-oparzająca się (zreszta smaruję sie zawsze) na spływie
                  kajakowym- calutki dzień -patelnia- czwartego dnia zaczęłam mieć czerwone PLAMY
                  nogach..jeszcze lekko wypukłe na dodatek. Byłam przerazona bo myślałam że opalę
                  się w kropki!
                  Ale widaćbyła to reakcja słońce+nie do końca czysta woda, w domu sie uspokoiło a
                  opalenizna była równa i śliczna:)
            • Gość: kasia Re: Taaa...od razu uczulenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:44
              czym to sie objawialo i jak wygladalo? czy mozesz cos wiecej napisac,bo czasmi
              mi sie ydaje,ze tez mam cos takiego:((
    • Gość: LA PARISIENNE l'ucite estivale bégigne IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 02.06.05, 01:03
      To sie nazywa dokladnie l'ucite estivale bégigne. Male korostki pojawiaja sie
      kilka godz po pierwszej ekspozycji na slonce do 3 dni, trawa 10 dni i ustepuje
      samo, ukazuje sie na wlasnie na dekolcie.
      www.tasante.com/sous_rubrique/soigner/maladies/Pages/lucite_maladie_soleil.php
      recherche.doctissimo.fr/soleil.html
    • Gość: LA PARISIENNE LUCITE ESTIVALE BENIGNE IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 02.06.05, 01:09
      dermatologie.free.fr/cas70rep.htm
      dermatologie.free.fr/cas66rep.htm
      www.medecine-et-sante.com/maladiesexplications/reactionspeausoleil.html
      • bzzzk Re: LUCITE ESTIVALE BENIGNE 02.06.05, 01:12
        no, :(, spójrz na zdjęcia i zobacz czy to nie to co masz. jak nie, to dawaj
        peeling.
        pzdr.
        • Gość: LA PARISIENNE Re: LUCITE ESTIVALE BENIGNE IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 02.06.05, 01:21
          Boze, tylko nie peeling na alergie, chore jestescie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Pracuje w najwiekszej francuskiej firmmie kosmetycznej i troche sie znam.
          Pzdr
          • Gość: LA PARISIENNE Re: LUCITE ESTIVALE BENIGNE IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 02.06.05, 01:23
            ALE CIEMNOGROD W POLSCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • bzzzk Re: LUCITE ESTIVALE BENIGNE 02.06.05, 01:33
              a tam to światłość taka panuje, ach, na wymianie pokazywali Francuzi jak
              komputer włączyć, co to sygnalizacja świetlna, jak nożyczek użyć. byłam pełna
              podziwu dla rozległej wiedzy na temat krajów europejskich... i ten takt. ach.
              nie przesadzaj z takimi uwagami. ale nie o tym wątek, przepraszam za dygresję.
              nie ma co popadać w psychozę, ja na ogół aż nadto ostrożna jestem, ale trzeba
              realnie spojrzeć- tłusty olejek, długotrwałe (zapewne) opalanie... może to
              uczulenie, jasne, ale przecież nie zdarza się tak często. niech dziewczyna
              przemyśli czy zdarzało jej się coś podobnego wczesniej, czy używa jakichś leków
              czy innych specyfików mogących spowodować taką reakcję itp. jak to jest bardzo
              niepokojące to dermatolog byłby wskazany, ale przecież zdarzają się takie
              zwykłe wypryski od słońca i tłustych preparatów.
              pzdr.
      • kasiunia62 Re: LUCITE ESTIVALE BENIGNE 02.06.05, 06:39
        nie no, aż tak to nie mam na szczescie...uf pocieszyłas mnie że są jeszcze
        gorsze przypadki ;)
    • Gość: LA PARISIENNE Re: Ratunku!!! nagle mój dekolt pełen krostek IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 02.06.05, 01:29
      Czytam czasami to forum, jestescie 10 lat do tylu min., rece opadaja. A krostki
      i obszar lucite estivale bénigne zalezy od osobnika, na zdjeciach sa pokazane
      przyklady ekstremalne.
      • greta.greta he he 02.06.05, 02:13
        Fajnie, że choć ty jesteś do przodu...
      • Gość: bliznowiec Do LA PARISIENNE IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 02.06.05, 03:19
        Skoro jestes tak doswiadczona, czy moglabys mi poradzic, jak pozbyc sie
        potradzikowych blizn z plecow? Bede wdzieczna za odpowiedz.
        • Gość: emi Re: Do LA PARISIENNE IP: 62.111.149.* 02.06.05, 08:44
          otóz to...
          co zrobic z krostkami i bliznami??
    • slunko Re: Ratunku!!! nagle mój dekolt pełen krostek 02.06.05, 12:31
      wiosenne uczulenie na slonce - za duzo ciepla jak na pierwszy raz... znam ten problem z autopsji, dekolt mam caly czerwony jak po zimie nie uwazam. ale to relatywnie szybko przechodzi. zapytaj pania w aptece, na pewno ci podpowie co z tym fantem zrobic...
      • kasiunia62 Re: Ratunku!!! nagle mój dekolt pełen krostek 08.06.05, 19:31
        no dobra, ale kiedy to zejdzie? i czy samo?
        mi już trwa chyba ze 2 tygodnie, juz dawno sie nie wystawiałam na słonce, a
        krosty jak były tak sa! a za tydzien mam wesele!!!!!
        • Gość: melek Re: Ratunku!!! nagle mój dekolt pełen krostek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:12
          Ja tak kiedys mialam po nowych perfumach, po prostu takie male czerwone krostki
          tylko na dekoldzie i przez tydzien pilam wapno na odczulenie myslac ze cos mnie
          uczulilo pewnie z jedzenia, ale nic nie mijalo. Na "szczescie" zachorowalam i
          gdy nie uzywalam perfum w 2 dni wszystko zniknelo no i zaczelam sie domyslac co
          moze byc przyczyna, potem psiknelam sie tylko jeszcze raz zeby sprawdzic i znowu
          krostki sie pojawily wiec perfumki wyladowaly u mamy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka