Dodaj do ulubionych

lekki balsam na lato

02.06.05, 20:35
szukam jakiegoś balsamu do ciała o lekkiej, nietłustej konsystencji, mam
skórę normalną i nie potrzebuję mocnego nawilżania, ale czegoś jednak używać
bym chciała. może coś w rodzaju żółtego mleczka ujędrniającego Graniera (taka
lekka, żelowa konsystencja)? miło gdyby zapach też był przyjemny i świeży:)
znacie jakieś kosmetyki tego typu?
pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: francuzeczka Re: lekki balsam na lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:47
      Bielenda z zielona herbata, bardzo ladnie pachnie i jest lekki. bardzo przyjemny
      w uzyciu jest tez Dove w pudelku, nie ma zelowej konsystencji ale skora po nim
      jest aksamitna:)
      probowalas moze balsamy w piance 4 Pory?jezeli nier to polecam, piekny zapach-
      mi najbardziej przypadl do gustu ten niebieski, z bawelna. konsystencja pianki,
      wchlania sie blyskawicznie, w sam raz na lato:)
      pozdrawiam.
      • bzzzk Re: lekki balsam na lato 02.06.05, 23:14
        o, nie próbowałam tych w piance, ale może rzeczywiście to dobre rozwiązanie:)
        poszukam takich. i tej zielonej herbaty, lubie na lato tego typu zapachy.
        pzdr.
      • mikams75 Re: lekki balsam na lato 02.06.05, 23:43
        wlasnie! 4 pory roku w piance sa swietne - idealne na lato na dzien.
        YR ma sprey nawilzajacy w takiej bialo-niebieskiej butelce - tez jest bardzo
        dobry i lepiej odzywia niz 4 pory roku w piance.
        Swietny ale i drozszy za to cudownie pachnie balsam E.Arden zielona herbata.
      • justa_79 Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 12:32
        ja odradzam te w piance, miałam z białą herbatą, pianka szybko się topiła na
        skórze, ale nie miało to nic wspólnego z dobrych wchłanianiem :( skóra była
        tłusta i lepiąca.
        • evil7 Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 13:09
          wedlug mnie jako lekki na lato bedzie dobry zolty garnier, a oprocz tego
          avonowskie z linii senses (chociaz nie jestm fanka tej firmy),ale konsystencja
          jest delikatna,a zapach trwaly - zwlaszcza nadarynkowy.no i jest jeszcze nowy
          eris w baardzo ladnych, owocowych zapachach - taka nowa seria. kupilam z niej
          zel pod prysznic i pachnie fantastycznie, ale balsamow nie probowalam-czy ktos
          juz moze testowal i zechce sie podzielic?
          • bzzzk Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 13:22
            no właśnie żółty Garnier byłby na pewno moim faworytem gdyby się tak nie lepił
            jednak... bardzo, bardzo lubię jego zapach, konsystencję i to że przesadnie nie
            nawilża, ale jednak to lepienie troszkę mi przeszkadza jak się "pomacam".
            podoba mi się, że skóra po nim jest jakby bardziej napięta, pewnie dlatego
            zostawia taką dziwną warstwę... w sumie jeszcze będę nad nim myśleć, bo jest
            bliski ideału:)
            miałam mandarynkowy z Avonu, ale mi jakoś ten zapach nie podpasował, choć
            ogólnie lubię cytrusowe zapachy i np. mandarynka The Healing Garden Coty bardzo
            mi się podobała (widziałyście gdzieś jeszcze ten balsam? bo ja jakoś
            nigdzie...), ale Avon lubiłam melonowy, tylko kurczę już go nie ma:( a na lato
            był świetny, moim zdaniem. też mnie zaciekawiła ta nowa seria Erisu, a który
            żel pod prysznic masz, bo tam są chyba ze 3? jeszcze nic z niej nie testowałam,
            miał ktoś może balsam?
            pzdr.
            • Gość: sunny Re: lekki balsam na lato IP: *.elsat.net.pl 03.06.05, 14:28
              Może ktoś wrzucić link do tej serii Erisu, żebym mogła zobaczyć opakowania? Nie
              kojarzę tego...
    • nighthrill Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 00:20
      A próbowałaś Cztery pory roku jogurtowy o zapchu grejfrutowym? Kupiłam dziś,
      zapach piękny i orzeźwiający, konsystencja dość lekka, nawilża poprawnie. cena
      10 zł, a pojemność duża.
      Przy okazji, bo pamiętam, że interesujesz się "jadalnymi" błyszczykami do
      ust...Kupiłam dziś Perfecta Smile firmy Dax Cosmectics - smak czekoladowy. Był
      też o smaku...ptasiego mleczka. Kosztuje około 7 zł, efekt ok, no i piękny zapach.
      • Gość: francuzeczka Re: lekki balsam na lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:23
        wow! a gdzie sie takie fajne blyszczyki kupuje?? i czy one choc troche blyszcza
        czy ich jedynym atutem jest zapach i smak?
        • nighthrill Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 00:28
          W Bytomiu w drogerii Vega :-) Dziś miałam dzień kupowania kosmetyków, zeszłam
          dwa Rossmanny i tam nie było na pewno...popytaj o Perfectę w mniejszych
          sklepach. Ale może się pojawi, bo to chyba nowość, pierwszy raz na oczy
          widziałam. Nie miałam pojęcia, że Dax Cosmetics produkuje błyszczyki.
          Z innych polecam Ci Lovely ( dostępne w Rossmanie) i Nivea Lip Care. Też
          przyjemne smaki i zapachy.
          Ale po to ptasie mleczko chyba wrócę :-)

Błyszczeć błyszczą, choć na razie użyłam tylko raz, więc nie jestem autorytetem.
          Poza tym na opakowaniu jest napisane, że błyszczyk ten ma właściwości
          powiększające usta, uwalnia naturalny kolagen czy coś...ma też wygładzać
          zmarszczki wokół ust. Ten kolagen wcale mnie nie cieszy, bo mam bardzo duże usta
          i zbyt podkreślone wyglądają wulgarnie.
          • Gość: francuzeczka Re: lekki balsam na lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:41
            no tak ale taka smakowita czekoladka czy ptasie i do tego blysk.. fiu fiu :)
            mialam smakowita wanilie z Manhatannu ale to byl tylko balsam do ust bez
            blyszczenia. Lovley mialam ale dla mnie za bardzo klejacy, Nivea jest ok:)
          • bzzzk Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 00:41
            ojej, nie wiedzialam, że takie są:) jak spotkam to na pewno sobie nie
            odmówię:)) jak na razie niestety nie widziałam nigdzie... i jeszcze taka cena
            sympatyczna, brzmi bardzo interesująco:) też lubię Lovely, gęsty tak, jak lubię
            i piękny zapach, mam ten jasnoróżowy, pachnie jak guma do żucia.
            pzdr.
          • bzzzk Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 00:43
            a ten balsam jogurtowy, to nie zostawia tłustej warstwy? nawilżać może nawet
            słabo, bo nie mam wysuszonej skóry, a od zbyt ciężkich wiosną i latem robią mi
            się wypryski...
            pzdr.
            • nighthrill Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 00:48
              Właśnie sprawdzam na udach...:-), nie zostawia, skóra jest gładsza i miła w
              dotyku, nadal pachnie, choć niezbyt mocno. A zaaplikowałam sobie dużo, można
              oczywiście mniej. Nie powinno być efektu tłustości.
              Błyszczyk Lovely też mam, ale jakoś nie mogę go w tej chwili znaleźć, nie
              pamiętam, jaki smak, chyba winogronowy.
              Co do błyszczyków, to moim zdaniem najbardziej nędzne są Manhattan...mam gumę do
              żucia - kolor zbyt różowy, nie nabłyszcza tylko zupełnie kryje, nie wiem czemu
              go kupiłam...kiedyś mi się chyba podobał :-)
            • Gość: martek Re: lekki balsam na lato IP: 217.153.198.* 03.06.05, 00:50
              Ja tez uzywalam tych kremow jogurtowych- nie sa tluste,wchlaniaja sie
              szybko,pachna pieknie- i nawilzaja dobrze. Ja mialam wersje wisniowa, dosc
              slodki zapach, mysle, ze na lato lepszy bedzie grejfrut :)
              • nighthrill Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 00:56
                Właśnie dziś w sklepie się wahałam, były trzy do wyboru - wiśnia, poziomka i
                grejfrut. Czytałam tu na forum, że wiśnia jest aż zbyt intensywna, i
                zdecydowałam się na grejfrut ( w poziomce nie lubię ani smaku, ani zapachu).
                Dobry wybór i lżejszy od balsamu z małem kakowym Ziai, którego używałam do tej pory.

Bzzzk, a masz coś Miss Milkie, tzn. jakiś balsam? W innym wątku o tym mówiłyśmy
                i któraś z dziewczyn podała link do strony, gdzie można kupić te kosmetyki...są
                świetne zapachy, np. cukier kandyzowany.
                • bzzzk Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 01:07
                  o, to dobrze, zimą używam Ziaji kakaowej i właśnie chciałabym coś lżejszego:)
                  nic nie mam Miss Milkie, bo jakoś nie mogę na nie uzbierać;) też mi się
                  podobają, najbardziej własnie ten cukier, poza tym też mnie kuszą tego typu
                  zapachy z firmy Aquolina. ale poczekam z nimi wszystkimi chyba do jesieni, bo
                  jak jest gorąco to przestawiam się na zapachy bardziej rześkie, świeże, kiedyś
                  był w Avonie balsam melonowy, zapach idealny na lato dla mnie, a i Avon zanadto
                  nie nawilża i nie natłuszcza, ale już go nie ma:/
                  pzdr.
              • bzzzk Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 01:02
                no to w przypływie gotówki kupię chyba parę różnych, bo nie wiem czy się
                zdecyduję;) faktycznie grejfrutowy moze być fajny na lato, myślałam też o takim
                nowym musie do ciała Dermiki, ale nie wiem czy chcę wydawać 25zł na jeden
                balsam... może lepiej kupić parę innych:)
                też miałam kiedyś Manhattan, nie pamiętam jaki bo to bylo parę lat temu, rozowy
                byl na pewno, chyba to byl zapach takich cukierków piankowych... nie pamiętam
                jak wyglądał na ustach, ale od zapachu mnie mdliło, mimo, że lubię słodkie, coś
                z nim było nie tak, chyba właśnie bardziej wyglądał jak balsam niż jak
                błyszczyk. też więcej nie kupiłam. żadna rewelacja za taką cenę. a ostatnio
                dostałam od koleżanki błyszczyk w tubce Inglota, są takie nowe, o owocowych
                zapachach, w wersji z drobinkami lub bez, ja mam ananas, z drobinkami. tubka
                jest duża, 15ml, a błyszczyk ladnie wygląda na ustach, w konsystencji
                przypomina mi Lovely.
                pzdr.
                • nighthrill Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 09:41
                  Zainteresuję się tym Inglotem :-)

Co do balsamów, to faktycznie też wolę kupić kilka do wypróbowania, niż jeden
                  drogi...Wczoraj kupiłam ten grejfrutowy, nowy Johnson&Johnson z drobinkami
                  złota, a potem zobaczyłam jeszcze waniliowy Bielendy. Pachniał cudownie i nie
                  był drogi, ale gdybym wróciła do domu z trzema balsamami ( a na półce mam
                  jeszcze kilka nieskończonych) to mój facet popukał by się w czoło...Kupiłam więc
                  żel do mycia twarzy :-)
                  Chyba coś jest w tych balsamach i błyszczykach, że chce się więcej i więcej. W
                  ogóle mnie nie pociągają kosmetyki kolorowe, nie mam np. żadnej szminki, a cieni
                  tylko dwa kolory...ale na pielęgnacyjne mogę wydać fortunę.
                  Pozdrawiam
                • Gość: Lenka Re: lekki balsam na lato IP: *.chello.pl 03.06.05, 14:09
                  Ja polecam Mus Dermiki-Różany.Lekki,szybko się wchłania,w sam raz na lato.
                  Sama przyjemność smarowania się takim mazidłem.Zapach może niezbyt przypomina
                  róże,ale jest bardzo ładny,delikatny i niechemiczny.I choć nie muszę używać
                  balsamów od tego jestem wręcz uzależniona odkąd go nabyłam.Cena faktycznie
                  niezbyt niska,ale warto.
    • Gość: Anika Re: lekki balsam na lato IP: 81.219.113.* 03.06.05, 14:58
      Dziewczyny napiszcie prosze ile kosztuje ten blyszczek Inglota w tubce.Czy
      chodzi o te, ktore sa na gorze ich strony???
      www.inglot.pl/index.php
      • bzzzk Re: lekki balsam na lato 03.06.05, 15:15
        tak, chodzi właśnie o te. kosztują po 10zł.
        pzdr.
    • Gość: discrepantia Re: lekki balsam na lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:42
      polecam Ci balsam The healing garden Green Tea - śliecznie pachnie, jest lekki,
      zapach utrzymuje się dośc długo.
      • Gość: micek Re: lekki balsam na lato IP: *.cap.east.verizon.net 03.06.05, 20:18
        Na lato odradzam żółtego Garniera, zapach przepiękny,konsystencja teoretycznie
        lekka,ale klei się niemiłosiernie, zostawia lepką warstwę na cały dzień! Na
        lato świetne są balsamy w sprayu, mają je w ofercie m.in. Lumene i L'Oreal, są
        naprawdę leciutkie, pachną bardzo świeżo i dobrze nawilżają. Zgadzam się też co
        do balsamu jogurtowego o zapachu grejfruta, konsystencja niby cięższa, jednak
        wchłania się znakomicie,jest śmiesznie tani i w dużym opakowaniu.
        Kurde, dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę tego biegania po sklepach i polowania
        na nowości...eeeech...:)

• Gość: vikaa Re: lekki balsam na lato IP: *.tychy.msk.pl 03.06.05, 20:52
      A ja polecam krem nawilżajacy NIVEA BABY DO TWARZY I CIAŁA w takim dużym
      okrągłym niebieskim opakowaniu. Zawsze jak zdradze go na inny balsam to potem i
      tak do niego wracm bo nie znalzałam mu równego! Ciało jest nawilzone w 100%,
      gładkie, no i przede wszystkim nie pozostawia tłustej warstwy na skorze tylko
      szybko sie wchłania.
      Spróbójcie a nie pozałujecie, cena 8-9zł/200ml.

Ja ma juz 4 opakowanie:-)
      • evil7 nowe erisy 03.06.05, 21:13
        bzzzk,ja mam ten czerwony energizujaco-cos tam, o nazwie red joy,w butelce do
        zawieszania,ale przyznam,ze mialam problemy z podjeciem decyzji,ktory
        wziac.jesli chodzi o avonowskie senses, to teraz wyszla nowa linia zapachowa na
        lato,taka zolta i niezle sie zapowiada,taki troche cytrusowy zapaszek,moze to
        by ci podpasowalo?
        nowa linie erisu mozna zobaczyc pod tym adresem:
        www.eris.pl/kosmetyki_lista.php?id=36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka