Dodaj do ulubionych

jak zlikwidowac pojedyncze pryszcze?

IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 00:12
Jakie macie sposoby na jak najszybsze załagodzenie objawów (glownie
zaczerwienienia) wyskakujących pryszczy. Po wyciskaniu zawsze to miejsce
czerwieni sie - jak to uspokoic? Probowalam roznych sztyftow itp, ale nic nie
pomaga (zaczerwienienie znika dopiero po jakims czasie).Pomozcie - moze macie
jakies domowe sposoby, a moze leki, kosmetyki?
Obserwuj wątek
    • Gość: mari23 Re: jak zlikwidowac pojedyncze pryszcze? IP: 62.233.135.* 19.07.02, 08:30
      Przede wszystkim nie wyciskaj :) Na pojedyńcze (nie tylko) krostki sprawdza się
      świetnie maść Benzacne 5 lub 10%. Na początek zaleca sie stosowac 5%. Do
      dezynfekcji takich krostek bardzo skuteczny okazał sie w moim przypadku płyn
      Acnosan. Oba preparaty do kupienia w aptece po bardzo przystępnych cenach.
      • Gość: agul Re: jak zlikwidowac pojedyncze pryszcze? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 19.07.02, 09:33
        Dośc dobry jest zel eris na pojedyncze krostki - ladnie zasusza juz w ciagu
        jednego dnia. Jak masz tych krostek wiecej, to swietnie dziala dalacin do
        smarowania - jest plyn i zel - tylko ze to juz antybiotyk. I przede wszytkim -
        nie wyciskaj sama!!! Jak musisz, to idz na czyszczenie do kosmetyczki.
        • Gość: Karusia Re: jak zlikwidowac pojedyncze pryszcze? IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 19.07.02, 09:51
          Skuteczna jest tez masc ichtiolowa, kosztuje 2zl, jedyna wada, ze brudzi
          ubrania. Radzilabym nie wyciskac tylko nia posmarowac, mi pomogla na wielkiego
          pryszcza na czole. Aha i wszystko zalezy od rodzaju pryszcza, bo jesli jest
          taki jakby guzek podskorny, bolacy to jest ona idealna i wowczas nic wiecej
          nie robic, a jezeli jest ropny (tzn widac rope przez skor fuj :( ) to ja
          wowczas przekluwam cieniutka igielka i wyciskam i wowczas jakas masc. Ale
          wyciskanie to tylko w szczegolnych przypadkach.
        • Gość: Mysza Re: jak zlikwidowac pojedyncze pryszcze? IP: *.pl 19.07.02, 19:35
          Agul, a czy ten punktowy preparat Erisu nadaje sie na podskorne wypryski?
          • Gość: dagusia Re: jak zlikwidowac pojedyncze pryszcze? IP: *.tpnet.pl / *.plock.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 23:42
            Mi osobiscie pomaga Davercin 2,5%. Ale on chyba jest na recepte (antybiotyk?).
            W kazdym razie jest niedrogi (9zl) i najskuteczniejszy ze wszytskich preparatow
            na pryszcze jakie do tej pory przetestowalam. pozdrawiam.
            daga
            • Gość: agul do Myszy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 22.07.02, 10:23
              Mysle, ze nie ma do niego zadnych przeciwwskazan, bo to jest taki zwykly zelik
              bez zadnego antybiotyku w sobie ani jakichs mocnych skladnikow, po prostu
              wysusza krostki tak ze po jednym dniu juz w zasadzie ich prawie nie widac. JA
              go lubie bo jak dopiero mi wylazi jakas krosta i nim posmaruje to ona sie juz
              nie rozwija, tylko zostaje taka jaka jest i na drugi dzien juz jej prawie nie
              ma. Zel ma tylko jedna wade - jak chcesz faktycznie zobaczyc efekty to musisz z
              5 razy dziennie posmarowac, przynajmniej pierwszego dnia, inaczej nic z tego.
              • Gość: Helena Re: do Myszy IP: *.waw.cdp.pl 22.07.02, 15:55
                Ja tam kocham na wszelkie zadrapania, syfki, ugryzienia - KIT PSZCZELI.
                Genialnie goi, dezynfekuje i zalecza. Mozna kupic gotowy w kropelkach na
                alkoholu, ale moja mama kupuje od pszczelarza kit, zalewa spirytem; ten domowy
                jest bardzej esencjonalny i ma wiecej kitu w kicie :-)))
                Pozdrawiam
                H.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka