Dodaj do ulubionych

Najlepszy balsam do ciała

IP: *.pik / *.gliwice.pik-net.pl 19.07.02, 11:46
Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Dla mnie numer 1 jest oliwka
Johnson&Johnson - aloesowa. Po żadnym innym balsamie, kremie itp nie miałam
tak gładkiej skóry.
Obserwuj wątek
    • Gość: damona Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.07.02, 12:25
      jeszcze do niedawna bym napisala - nivea q10,
      ale dwa tygodnie temu kupilam sobie oliwke w zelu rumiankowa J&J
      i smaruje nia mokra skore i uwazam, ze bardzo dobrze nawilza. nie ma
      po kilku godzinach efektu wysuszenia skory, co zdarzalo sie po innych mazidlach.
      Drugim dobrym balsamem jaki posiadam jest NeoStrata z 10% kwasem glikolowym.
      (ale nie nadaje sie do stosowania na lato).
      Ma bardzo dobre dzialanie zluszczajace, nawilzajace, rozprasowujace skore i
      wygladzajace.
    • Gość: anna Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 19.07.02, 12:54
      oliwka J&J jest świetna, ale tłusta, trudno po niej cos zalozyć.
      ja uwielbiam lipodiose2 vichy i loreala body expertise do suchej skóry. kiedys
      lubiłam St.Ives swiss formula, ale... cześć ich pamięci :-(
      • Gość: damona Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.07.02, 12:56
        ja nakladam oliwke na mokra skore i potem wycieram recznikiem. Skora jest
        nawilzona ale nie jest tlusta. Polecam ten sposob...:)
        • Gość: Masia Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.dtcentrum.pl 19.07.02, 13:11
          Ja używałam w ten sposób (na mokra skórę i wycieranie ręcznikiem) oliwki w
          żelu J&J. Nakładałam naprawdę minimalną ilości oliwki, a ręcznik i tak robił
          się nieprzyjemnie tłusty i na moich ubraniach (m.in. ukochanej lnianej spódnicy
          Benettona) zostawały tłuste plamy. Skóra była dość dobrze nawilżona, to fakt,
          ale skutki uboczne zbyt przykre.
          Osobiście wolę używać Lipidiose 2 Vichy i balsam L'oreala do suchej skóry.
          • Gość: damona Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.07.02, 13:31
            nie to ze bronie oliwki, ale ja na szczescie nie mam takich skutkow ubocznych i
            nic mi sie nie tlusci. W kazdym razie jeszcze raz sie okazuje, ze kazdemu
            kosmetyk inaczej pasuje. Moze moja skora lepiej ja przyswaja? Nic innego nie
            przychodzi mi teraz do glowy.

• Gość: anna Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 19.07.02, 13:23
          ja tak właśnie robię i nadal uważam, że J&J nadaje sie tylko do łóżka - na
          intensywną kuracje podczas samotnej nocy :-)
    • Gość: Syrena Re: Najlepszy balsam do ciała IP: 157.25.128.* 19.07.02, 13:43
      Ja używam balsamów Avonu i jestem bardzo zadowolona. Poza tym od czasu do czau
      stosuję balsam Caroliny Herrery 212. Polecam najtańszy i najszybszy sposób
      nawilżenia wysuszonej skóry. Efekt jest murowany i długotrwały. Wykąpać się w
      krochmalu. Oto przepis: ok. 1 szklanki mąki ziemniaczanej rozrobić z wodą
      następnie tak przygotowaną miksturę należy wlać do dużego garnka z wrzącą wodą,
      a potem już tylko garnek do wanny pełnej wody i poleżeć tak ok 10-15 min.
      Pozdrawiam
      Syrena
    • Gość: elph Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.07.02, 13:59
      Bardzo dobry jest balsam ochronno-nawilżający CalVit ProA IF dla skóry suchej i
      odwodnionej; rzeczywiście dobrze nawilża, wygładza i szybko się wchłania. Nie
      lubię balsamów, które ciężko rozprowadzić, a pod tym względem CalVit jest na
      pięć:-)
    • Gość: fi Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 20:59
      A ja za to polecam oliwkę Nivea Baby, mam wrażenie, że wchłania się lepiej niż
      Johnsona.
      • Gość: Mrufka Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.abo.wanadoo.fr 19.07.02, 22:35
        Ostatnio wyprobowalam kilka nowosci Dove( seria BODY CARE i SHOWER CARE).
        Mleczko nawilzajace do ciala dla skory normalnej jest extra. Szybko sie
        wchlania i porzadnie nawilza. Juz po dwoch, trzech uzyciach widac roznice na
        skorze( jest gladka i elastyczna) Ten balsam zostal wybrany produktem roku 2001
        ( Grand Prix Marketing 2001)no i ja sie temu nie dziwie :)
        • Gość: dagusia Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.tpnet.pl / *.plock.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 23:11
          Polecam Dove Body Silk (ten w sloiczku), oliwke w zelu (cudowne nawilzenie) i
          balsam Fruttini (aldo vandini). Kosmicznie pachnie i dobrze nawilza. Pozdrawiam.
          daga
          • Gość: Mia Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.07.02, 08:31
            Dove body Silk - rewelacja, jak dla mnie!!!
            Natomiast pudło stulecia to Fenjal. Fuuuuuj! Uwielbiam dezodorant z tej linii,
            ale balsam nie dość, że pachnie jakoś dziwnie, to mam wrażenie, że wysusza
            skórę. Obrzydliwość!
            • Gość: wiwi Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.awf.eduedu.pl 21.07.02, 11:55
              A ja sobie wlasnie zakupilam balsam do ciala, z ktorego jestem bardzo
              zadowolona. To jest Fa Wellness Sea Extract Spa.ma tak delikatna konsystencje,
              ze jak sie nim smaruje to mam wrazenie jakbym sie woda smarowala, strasznie to
              przyjemne uczucie. zostawia na skrorze taki film i nablyszcza skore.Jednak
              pewnie niektorym ten film moze sie wydawac troche przyciezki lub tlustawy.
              Dla mojej wysuszonej skory w kazdym badz razie bomba.
              No i cena ok 9 zl z groszami.
              Pozdrawiam:)
    • Gość: if Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.com.pl / 10.16.25.* 22.07.02, 08:17
      A ja zakupiłam w piątek balsam Nivea Body wygładzający łagodzący. Po trzech
      dniach stosowania jestem zadowolona. Bardzo lubię zapach nivea. Ogólnie nie
      lubię balsamowania, wcierania i moja skóra jakoś za bardzo tego nie potrzebuje.
      Kupiłam go z przyzwoitości, latka lecą... Do tej pory stosowałam jedynie oliwkę
      j&j tą wspomnianą powyżej aloesową, ale tylko na noc i nie codziennie. Zbyt
      tłusto jak dla mnie nawet na noc, na dzień bym się nie odważyła. Traktowałam
      bardziej jako specjalną kurację. Aha. Polecam ją po opalaniu. Po usmażeniu na
      plaży, ani ze mnie ani z męża nie schodzi skóra, tak jak się wczesniej
      zapowiadało...
    • Gość: ania Re: Najlepszy balsam do ciała IP: 217.98.124.* 22.07.02, 08:50
      Aktualnie jestem pod wrażeniem balsamu Garniera do bardzo suchej skóry.Ja
      akurat wole troszkę cięższe balsamy bo skórę po połudnowym słońcu mam troche
      suchą, w dodatku teraz ją maltretuje samoopalaczem.Ten balsam ma pompke co
      uwielbam i pieknie pachnie,konsysytencja budyniu ,najważniejsze,że cudownie
      nawilża i natłuszcza skórę,kosztuje ok 14 zł.Gorąco polecam!papa
    • dziewczyna1 Re: Najlepszy balsam do ciała 22.07.02, 12:23
      A czy ktoras z Was moje drogie uzywala jakiegos balsamu COTY??zadowolone??
      • Gość: Kim Re: Najlepszy balsam do ciała IP: 213.77.91.* 22.07.02, 12:33
        Używam namiętnie, niezmiennie różnych balsamów Coty z linii Healing Garden,
        pachną cudnie i naprawdę ładnie nawilżają...
        • Gość: Margaret Re: Najlepszy balsam do ciała IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 22.07.02, 16:08
          Hmm, ja mam nieco inne zdanie na temat Coty'ego, nie to zeby nie nawilżał..ale.
          nie jest to to samo co przy stosowaniuinnych balsamów albo oliwek. Jak na razie
          tto mam wrażenie, że opłaca sie je kupować jedynie ze wgledu na miły zapach :(
          i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka