Dodaj do ulubionych

A ile kosztują perfumy ?

IP: *.clan.pl 23.07.02, 13:17
Rozpoczynam akcję zbierania kasy na jakieś odlotowe perfumy. Może
Pleasures... Ale jeszcze nie wiem. I stąd moja prośba: napiszcie jeśli
pamiętacie ile kosztuje flakonik Waszych ulubionych pachnideł (ale tylko wody
perfumowane - toaletowe nie). Ceny w Polsce i za granicą. Niech się dowiem
ile chudych lat mnie czeka :)
Obserwuj wątek
    • Gość: damona Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.07.02, 13:29
      a myslalas zeby kupic w jakims sklepie internetowym?
      np. w pedecie sa duuuze okazje i mozna naprawde duzo zaoszczedzic.
      Jesli chodzi o moje perfumy to widzialam w Sephorze za 170 zl/chyba 1000ml albo
      za 50ml. (wybacz nie pamietam w kazdym razie za drogo wychodzilo)
      a w internecie znalazlam za ok. 120 zl/1000ml.
      wiec doliczajac nawet koszty przesylki ok. 10 zl to nadal jest taniej.
      jeszcze jestem na etapie szukania i moze znajde jeszcze korzystniejsze ceny.
      :) d.
      • Gość: em Re: A ile kosztują perfumy ? IP: 62.148.83.* 23.07.02, 13:49
        www.pedet.pl/70?NX=4
        powyżej chyba mowa o 100ml, a nie o 1000
    • Gość: Pia Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 14:33
      Właśnie odwiedziałam aukcje na Allegro i za 5-6 godzin kończą się aukcje np:
      Kenzo Flower by Kenzo (50 ml EDP) - w tym momencie cena to 102,50 zł,
      Lancome Miracle Woman (50 ml EDP) - teraz 102,50 zł, Laura Biagotti Emotion
      (tester 90 ml, EDP) - teraz 105 zł.
      • Gość: katrina Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 14:43
        Może kupisz ode mnie? Mnie sie totalnie znudziły a sprzedając je kupiłabym z
        czystym sumieniem YR które mi się strasznie podobają. Mam flakonik 30ml kupiony
        na wiosnę (jak była ta promocja z kosmetyczką) oryginalnie od "poziomu płynu"
        do góry była przerwa ok 1cm, teraz jest 2cm, nie wiem jak to "przeliczyć" na
        mililitry :-)
        jeśli byłabyś zainteresowana to może dziewczyny doświadczone z Allegro
        zasugerowałyby odpowiednią cenę.
        • Gość: CASPER Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.clan.pl 23.07.02, 14:51
          1. Nie chcę na razie wchodzić na Allegro itp bo nie znam się zupełnie na
          cenach, więc mogłabym licytować za długo i przepłacić :)
          2. Nie bardzo wiem jakie perfumy chcę kupić
          3. Katrina a ile byś chciała za te perfumy? Nie wiem czy leżą w moim zasięgu w
          tej chwili...
          • Gość: katrina Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 14:56
            No sama nie wiem jak to wycenić, dlatego myślę że może dziewczyny które kupują
            na allegro wiedzą? kosztowały z tego co pamiętam 145zł no to nie wiem, 100? 90?
            Jakieś sugestie?
          • Gość: Pia Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 15:17
            Gość portalu: CASPER napisał(a):

> 1. Nie chcę na razie wchodzić na Allegro itp bo nie znam się zupełnie na
            > cenach, więc mogłabym licytować za długo i przepłacić :)
            > 2. Nie bardzo wiem jakie perfumy chcę kupić

ad 1. Zorientowanie się w cenach perfum jest bardzo proste, wchodzisz do
            internetowej perfumerii www.pedet.pl i widzisz cenę, która jest niższa od ceny
            sklepowej, na aukcji licytujesz poniżej ceny w pedecie i to Ci się opłaca.
            Oprócz tego w niektórych aukcjach jest opcja: "kup teraz" i przeważnie jest to
            zawsze dobra cena.
            ad 2. Niestety, ale podstawą udanych zakupów jest jasne sprecyzowanie, co się
            chce kupić i kupowanie perfum bez ich uprzedniego testowania = straconym
            pieniądzom. Jeżeli pomimo tego nie masz się dokąd wybrać, aby potestować, to
            spróbuj określić jakie zapachy Ci się podobają: lekkie, kwiatowe, owocowe,
            ozonowe, egzotyczne itp? Może w miarę możliwości będę mogła Ci doradzić, choć
            jest to trudne.
          • coralin Re: A ile kosztują perfumy ? 23.07.02, 19:50
            Gość portalu: CASPER napisał(a):

> 2. Nie bardzo wiem jakie perfumy chcę kupić

Wiesz troche Cię nie rozumiem.Chcesz luksusowych perfum.To napisałaś.Nie
            sugeruj się naszymi radami .Każda napisze coś innego.Idz do perfumerii i
            testuj.To nic nie kosztuje.Wybierz zapach który Ci się spodoba i wtedy
            dopiero "poluj na niego" (kup w strefie bezcłowej, na allegro, od kogoś...czy
            po prostu odkładaj pieniądze).Napisz jakich zapachów używałaś do tej pory albo
            jakie Ci sie podobają i my możemy doradzić Ci co TESTOWAĆ, a nie co ostatecznie
            kupić.
            • coralin Re: A ile kosztują perfumy ? 23.07.02, 20:16
              Na dobry poczatek warto zainteresować się wspomnianym Pleasures.Nawet woda
              toaletowa jest bardzo trwała.I zapach pasuje na każda okazję.W ogóle zapachy
              amerykańskie są bardziej trwałe, a sadzę,że wyrażając chęć zakupu wody
              perfumowanej miałaś to na myśli.Powąchaj perfumy C.Kleina.Polkom podoba sie
              bardzo 5 Avenue E.Arden(w Pedet 30 ml w.perfumowanej 100zł,ale pamiętaj,ze
              kupując małą pojemność przepłacasz:)), 1881 Cerrutti.Casper, przetestuj i
              wybierz SWÓJ zapach i potem my Ci doradzimy jak go korzystnie kupić:))
              • Gość: katrina Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 23.07.02, 21:53
                Aha, Casper, te pleasures które Ci proponuję, to woda własnie perfumowana, nie
                toaletowa. Jak dziewczyny sądzicie, 90złotych za to co opisałam wyżej to dużo
                czy w sam raz?
    • Gość: CASPER Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.clan.pl 24.07.02, 09:17
      Zaszło małe nieporozumienie... Ja nie pytam co mam kupić tylko co ile kosztuje.
      Mam małe dziecko i dużo pracy dlatego nie mam czasu na chodzenie do drogich
      perfumerii (co równa się temu że musiałabym pojechać np. do empiku, który jest
      dość daleko od mojego domku i zabrałoby mi to kupę czasu) żeby tylko sprawdzić
      próbki. Więc plan wygląda tak: dowiem się ile powinnam mieć pieniędzy na ten
      cel, odłożę, wsadzę do kieszeni, pójdę do perfumerii, nawącham się ile wlezie i
      kupię. Wiem że nie powinno się tak kupowac perfum (nie wąchać tylu zapachów)
      ale wolę raz wybrać się na parogodzinne zakupy niż kilka razy na krótsze. I
      tyle. A ceny interesują mnie w tym sensie, że jeśli coś będzie leżało poza moim
      zasięgiem to po co wąchać :( Pewne granice jednak muszę sobie wyznaczyć.
      Tak czy owak dziękuję i cały czas zastanawiam się zresztą nad tymi Pleasures...
      Hmm 90 PLN to rozsądna cena myslę. Tylko jak załatwiłybysmy wymianę? Z Krakowa
      do Rudy Śląskiej kawałek drogi...
      • Gość: Xena Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.acn.waw.pl 24.07.02, 11:15
        1/ Co do transakcji z katriną - wymieńcie się na privie adresami, Katrina może
        Ci przesłać paczkę za zaliczeniem pocztowym - to koszt ok. 8 zł.

2/ Trcohę nie rozumiem Twojej strategii kupna perfum. W Empiku i innych
        sieciowych perfumeriach jest naprawdę drogo i baaaardzo dużo możesz
        zaoszczędzić, kupując na Allegro itp. Zwłaszcza testery sa sporo tańsze.
        Przykłady - użytkownik wielebnyx: testery sprzedaje w zryczałtowanej cenia 145
        zł (flakony standardowo 100 ml), jarekmiki - od 130 do 160 zł; poziomka30 -
        podobnie; balconik - j.w. (polecany zresztą na pl.rec.uroda jako bardzo solidny
        kontrahent). Większość sprzedających deklaruje, że można zwrócić się do nich z
        prośbą o sprowadzenie konkrentego zapachu - nie obiecują, że uda się załatwić,
        ale przecież mozna spróbować.

Zarejestrwoanie się i korzystanie z allegro jest bezpłatne, a założenie konta
        trwa kilka minut. Jedyny wysiłek, jeśli wygrasz aukcję, to konieczność
        pofatygowania sie na pocztę - pewnie i tak mniej czasochłonne niz całodniowa
        wyprawa do Empiku. Nie chcę Cie pouczać, bo to Twoja sprawa, jak kupujesz
        perfumy, ale skoro żalisz się na brak funduszy, to ludzie starają Ci sie
        doradzić, jak kupic je najtaniej i nie przepłacić. Byc może dzieki skorzystaniu
        z allegro uda Ci sie kupic perfumy, na które w normalnym sklepie nie byłoby Cię
        stać. To wszystko.
        • Gość: CASPER Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.clan.pl 24.07.02, 11:22
          OK dzieki za wszystkie rady. Teraz musze to przetrawic. Może sie skusze na
          allegro. wlasnie o to powinnam byla w pierwszej kolejnosci zapytac - od kogo
          kupowac zeby nie zostac nabita w butelke. Teraz juz wiem.

zamyslona CASPER
          • Gość: katrina Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 25.07.02, 21:46
            Casper, ja Cię nie nabiję w butelkę, przyrzekam! jestem skłonna opuścić cenę ew.
            marsz do empiku i wąchaj pleasures! wszyscy się nimi zachwycają przecież, mnie
            się znudziły bo to nie pierwsza butelka.
            • dziewczyna1 Re: A ile kosztują perfumy ? 26.07.02, 00:01
              a przepraszam czy YR ma swoja strone internetowa(polska)??dziekuje!pozdrawiam!
              chce cos nabyc a nie mam jak w moich okolicznosciach:)
              • Gość: katrina Re: A ile kosztują perfumy ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 07:08
                polskiej niestety nie ma ale ja niedawno zaczęłam kupowac wysyłkowo i myślę że
                to dobry sposób.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka