Dodaj do ulubionych

krem z filtrem do buźki z problemami trądzikowymi

IP: *.datastar.pl 24.07.02, 09:51
heja dziewczyny,
proszę o pomoc. wybieram sie za pare dni nad morze.
nie mam zielonego pojęcia jaki krem kupić z filtrem do twarzy.
moja cera jest tradzikowa, tłusta, ostatnio stosowalam antybiotyk na noc
(Diffrein i Dalacin T), a wiec zdaje sobie sprawe ze nie moge opalac twarzy,
i ze bede siedziala na plarzy w kapeluszu. jednak sam kapelusz nie pomoze,
by ochronic twarz przed promieniami słonecznymi.
prosze o rade co polecacie.troche slyszalam o kremach vichy-ale jak sie
dokładnie nazywa, jaki filtr itp.
z góry dziękuje za pomoc.
pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: em Re: krem z filtrem do buźki z problemami trądziko IP: 62.148.83.* 24.07.02, 10:14
      ekran słoneczny SVR 50 do kupienia waptece
      ma postać kremu/fluidu tonującego, jeden odcień
      blokuje promienie i poprawia wygląd skóry
      • Gość: monias1 Re: krem z filtrem do buźki z problemami trądziko IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 24.07.02, 10:23
        nie wiem czy na twarz sklonna do tradziku powinnas stosowac krem SVR z filtrem
        50, poniewaz dowiedzialam sie ze cala seria sloneczna firmy SVR zawiera w
        skladzie filtry mineralne, ktore nie sa dobre dla cer sklonnych do wypryskow.
        Polecam artykul na stronach www.wizaz.pl tak sa wszystkie preparaty sloneczne
        szczegolowo omowione.
        Pozdrawiam
    • Gość: M Re: krem z filtrem do buźki z problemami trądziko IP: 217.96.91.* 24.07.02, 10:26
      Avene, 20, krem żel, oil free. Ja też czasem używam 60 La Roche Posay oil free.
      Po SVR tez mi sie jakies dziwne rzeczy robiły na twarzy, wiec nie polecam.
      M
      • Gość: Kajka Do M IP: *.datastar.pl 24.07.02, 11:02
        Gość portalu: M napisał(a):

> Avene, 20, krem żel, oil free. Ja też czasem używam 60 La Roche Posay oil
        free.
        >
        > Po SVR tez mi sie jakies dziwne rzeczy robiły na twarzy, wiec nie polecam.
        > M

A a jak wygląda ta 60-tka LRP oil free i gdzie w W-wie można ją dostac??? Ja
        stosuję na twarz krem 60+ LRP (ten w tubce) ale jest dla mnie zbyt tłusty:-(
      • Gość: kiki7 Re: krem z filtrem do buźki z problemami trądziko IP: *.waw.cdp.pl 24.07.02, 12:27
        dziewczyny, bardzo dziekuje za odzew i bardzo cenne dla mnie rady.
        poazdrawiam :-)
        • Gość: aga Re: krem z filtrem do buźki z problemami trądziko IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 17:50
          Droga Kiki mnie dermatolog poleciła krem z filtrem 20 Aven (w aptece) jest
          dosyć drogi ale idealny nie spływa z twarzy, nawet przy tłustej skórze i nie
          robią się syfki jak po innych kremach do opalania. Wypróbowałam przy 50-cio
          stopniowym upale.
    • Gość: Tinka Re: krem z filtrem do buźki z problemami trądziko IP: *.acn.pl / 10.128.138.* 04.08.02, 18:18
      używam dokładnie tych samych środków do twarzy a moja kosmetyczka i
      dermatolog radzą mi: przed wyjściem na słońce zmyj dokładnie preparat, używaj
      go raczej na noc , stosuj kremy do opalania do skóry wrażliwej --dość wysoki
      filtr--Vichy, Avene , w aptece Ci doradzą---żeby zminimalizować ryzyko
      przebarwień skóry, jeśli bierzesz antybiotyki doustne to wogóle nie wolno Ci
      się opalać--dopiero 7 dni po skończeniu kuracji,wiesz mi te preparaty sporo
      namieszały kiedyś, jak jeszcze tak dobrze się nie orientowałam w tym temacie,
      nakładałam te wszystkie acnemyciny, zineryty i acnefugi i szłam na pół dnia na
      plażę--i mam teraz trochę trudnych do zlikwidowania przebarwień.wiesz najlepiej
      by było używać blocku na twarz--no ale wiadomo...
      • Gość: izzza Re: krem z filtrem do buźki z problemami trądziko IP: *.uoks.uj.edu.pl 04.08.02, 23:24
        ja używam na mordkę właśnie Antheliosa SPF 60+ i jak dotąd nie zauważyłam
        pogorszenia zmian trądzikowych, a nawet wręcz przeciwnie...to prawda, że
        potwornie buzia się świeci, ale na plaży to ma niewielkie znaczenie (ja stosuję
        go również w mieście, wychodząc z założenia, że lepiej teraz się świecić niż
        później świecić zmarszczkami) - najważniejsze by kremik zmyć od razu po
        powrocie do domu, wtedy minimalizuje się ryzyko, że coś niespodziewanego na
        pyszczku wyskoczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka