Dodaj do ulubionych

podkłady YSL - pomocy! :-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 18:23
Dziewczyny, prosze pomóżcie mi rozwikłać zagadkę podkładów YSL. Otóż nie mam
pojęcia jak oznaczona jest ich kolorystyka. Używam różnych podkładów i tak
np. Diora 100 to ivory i bez wzgledu na to jaki wybiorę rodzaj (podkład
rozświetlający, matujący czy jakikolwiek inny) wiem, że kolor będzie taki sam
lub bardzo zbliżony. A w przypadku YSL mam problem. Nie dość, że nie stosuje
on okresleń, a same liczby to co rodzaj to inny kolor! Mam nr 2 Tinted matt
moinsturizer i jest OK, więc kupiłam również nr 2 Tein Mat i co? I porażka!
Jest za ciemny. Proszę powiedzcie jaki numer np podkładu Teint Eclat De Soie
jest najjasniejszy? Testowałam ostatnio je w Douglasie i wydaje mi się, że nr
6 był najjasniejszy, ale czy to możliwe???? Wydawało mi sie, że im większa
liczba tym podkład ciemniejszy :-) JAK TO JEST Z PODKŁADAMI YSL???? :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: LISSE Re: podkłady YSL - pomocy! :-) IP: *.bremultibank.com.pl 23.06.05, 18:54
      generalnie tro ja bym odradzała ci podkłady YSL...bardzo dobre są Lancome, tam
      zawsze jest ok kolor i konsystencja. Naciełam się na YSL i na Chanel strasznie,
      160 zł x 2 poszło w śmieci. A najlepiej weź poproś babki w sklepie zeby zrobiły
      ci próbki wszystkiego i już, bo w sklepie to zawsze są inne kolory , a
      przychodzisz do domu a tam...zonk :-)))i znowu oddajesz ubogiej krewnej kolejny
      podkład :-))
      • Gość: Justyna Re: podkłady YSL - pomocy! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:10
        Zdecydowalam się na YSL po opiniach na Wizażu. Podobno to ideał! :-) Testuję go
        poł dnia i jest OK, tylko kolor nie ten :-))))
        LISSE, a masz dośiwadczenia z podkładami Lancome dla cery mieszanej? Jeśli tak,
        to który polecasz? :-)
        • Gość: tralala Re: podkłady YSL - pomocy! :-) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.06.05, 00:23
          numerki nic nie znacz, czasami nr 6 jest jasniejszy niz 2, i tak jest u wielu
          firm, co wiecej rozne rodzaje podkladow tej samej firmy, maja rozne odcienie o
          tym samym numerze, wiec raczej nie sugeruj sie numeracja, trzeba testowac. ja
          zawsze testuje na sobie i wychodze na swiatlo dzienne zanim kupie, w sklepie
          jest sztuczne swiatlo.
          • Gość: Justyna Re: podkłady YSL - pomocy! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 09:46
            To nie jest w porządku że ta sama firma ma różne oznaczenia. Jeśli używam
            danego numeru danego podkładu danej firmy (ufff! :-) ) i chce zmienić np latem
            na podkład lżeszy tej samej firmy to mam testosować kolory aż znajdze
            właściwy? :-) Denerwuje mnie, że w przypadku YSL nie tylko numerki nic nie
            znaczą, ale nie ma okresleń kolorów. Rozumiem, że numerki mogą być różne, ale
            wówczas szukałabym po określeniach kolroów. Jeśli używam Ivory to szukam Ivory
            a nie biegam po wszyskich buteleczkach, maluję się próbkami przez tydzień aby
            wybrac kolor. Ech, zdenerwował mnie ten YSL i tyle :-)

Tak czy tak, czy któraś z Was dziewczyny wie, używa, najjaśniejszego podkładu
            YSL i może powiedziec mi jaki ów podkład ma numer??? Myslę o podkładach Teint
            Mat Purete i Teint Eclat De Soie.
          • Gość: Justyna Re: podkłady YSL - pomocy! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 09:48
            Aha, szczerze powiem, że pierwszy raz spotkałam się z taką szaloną numeracją
            podkładów. Używałam podkładów Diora, Shiseido, Clarins i Chanel i tam są i
            numery i okreslenia kolorów. Numery zaś mają prawidlowośc taka, że im większy
            numer tym podkład ciemniejszy. L'Oreal czy inne popularne też tak mają :-)
            • Gość: ann Re: podkłady YSL - pomocy! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:04
              uzywałam lancoma adaptiv do mieszanej i na ciepłe dni był ok ale w
              upały "ważył sie" ale na wiosne moim zdaniem suuper

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka