annika19 28.07.02, 12:36 Chciałabym znać waszą opinie na temat trwałych lakierów. Ostatnio miałam Margaret Astor i Maybellin niestety nie jestem z nich zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mimi Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 28.07.02, 13:20 JA też miałam Maybellin i też nie byłam zadowolona.TEram mam Sally Hansen i jest lepiej.Potem zamierzam wypróbować Loreala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.02, 18:16 to zależy podobno od paznokci - u mnie "cudowny" sally hansen z teflonem odpadał już po 15 minutach od pomalowania, maybeliine też źle, najgorszy był bourjois z wapniem. jak na razie to najlepiej sprawdzają sie na mnie najtańsze lakierki wibo, ados, joko czy constance carrol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 28.07.02, 21:18 zgadzam sie z LadyBlue że to musi mieć zwiazek z "indywidualnością" paznokci. Dla mnie dobre są Sally Hansen z teflonem, Joko, Lumene. NAJgorszym badziewiem jakie mam nieprzyjemność posiadać jest Estee Lauder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.supermedia.pl 29.07.02, 20:21 kupilam nowy, ulepszony lakier Avonu. Dla mnie rewelacja! Przez tydzien prawie nie zszedł z paznokci, a zmywałam, prałam i sprzatałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 29.07.02, 22:07 a używałyście lakier sephora artist (nie te małe, tylko te duże, butelka jest jeszcze opakowana w pudełko)? fajne kolory mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 31.07.02, 23:18 nie wytrzymałam i mimo braku odzewu kupiłam odcień 689, ciemny "brudny" fiolet. na razie mam go na stopach, wygląda super, zobaczymy jak z trwałością. jutro albo na weekend wypróbuję na dłoniach. ale kolorek super! Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 10.08.02, 12:41 powiedz, jak sie trzyma ten kolor? super wyglada na stronie www, nie wiem czy ryzykowac z przesylka (tu nie ma sklepu i nie moge sprawdzic) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.csk.pl 01.08.02, 09:15 Lakiery applause- trwałe, dość rozsądna cena (ok.7 zł) i duża gama kolorów. Ostatnio nabyłam zestaw do french manicure i jestem zadowolona. A poza tym to Polska firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivia Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: HUPROXY* / 193.178.168.* 01.08.02, 09:47 Czesc Wam Dzieki temu Forum kupilam lakier Yoko za 8PLN. Trzeci dzien mam go na rekach, stopach i nic. Ani odpryskow ani obiawow "zmycia". Nie siedze w rekawiczkach tylko sprzatam, zmywam i robie mase innych czynnosci wiec chyba test wypadl OK. A zapomnialam dodac iz specjalinie dla eksperymentu posmarowalam sie grubo bo wtedy (przynajmniej u mnie) lakier spada szybciej. Nic trzyma sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: 213.134.140.* 01.08.02, 09:50 Mirewelacyjni pasuje Bourjois: 1. odzywka z mikrogabeczkami - 1 warstwa 2. lakier - 2 warstwy 3. nablyszczacz - 1 warstwa 4-5 dni bez zarzutu, pozniej trzeba domalowac koniuszki, bo sie cieraja. Pozdrawiam H. Odpowiedz Link Zgłoś
brita1 Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 09.08.02, 11:29 Wypróbowałam tysiace. Według mnie najtrwalszy jest Revlon.Nie odpryskuje, tylko się ściera. Musisz wziąć też pod uwagę, że inne są rezultaty przy używaniu ciemnych kolorów, a inne przy pastelowych. Ja używam bordo, więc mam wysokie wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 09.08.02, 11:46 Z moich doświadczen wynika tyle, że wszystko (większość) zalezy od rodzaju paznokcia..Malujemy z Mamą w niedzielę identycznym lekierem pazury; ona nosi go do niedzieli bez odprysków i ścierania-piorąc i zmywając. Ja muszę we wtorek nakładac lakier od nowa, a nie robiłam rękami nic drastycznego.W dodatku mam porozdwajane paznokcie i w uszkodzonych miejscach lakier odpryskuje nastepnego dnia rano;((( Pomaga utrzymać paznokcie we względnym stanie utwardzacz z Bell. W przypadku paznokci mocnych, twardych i zdrowych po uzyciu Bell lakier na pewno trzymać się będzie cały tydzień. pzdr, s. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 09.08.02, 23:20 Bourjois z wapniem u mnie sprawdzal sie rewelacyjnie (niestety, w Niemczech nie ma Bourjois wcale, musze wpisac na liste zakupow), podobnie swietnie pasowaly mi Jet Sety L'Oreala. Natomiast Sally Hansen (Hally Skansen he he:))) Teflon Tuff jest do niczego, odpada bardzo szybko zamiast trzymac sie do 10 dni! Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 10.08.02, 17:43 Ja jestem bardzo zadowolona z nowych lakierów AVONu. Są naprawdę trwałe i nie odpryskują przez tydzień (w moim przypadku), nawet pod wpływem słonej wody i słonca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 10:55 jestem śmiertelnie zdumiona, ale lakier oriflame visions: bardzo łatwo się nakładał, dosć szybko i naprawdę (nie tak, że wydaje się suchy, ale jak czegos dotknę, robią się ślady) wysechł i trzyma sie trzeci dzień. kosztował 8,90 w promocji. juz widzę że nie będzie odpryskiwał, tylko ścierał się na koncach, a ze względu na kolor (silwer diva, to właściwie sam srebrny brokat, ale bardzo drobny i po dwóch warstwach na pazurach jest jednolity srebrzysty skrzący się kolorek) nie będzie tego widać. Juz go kocham, biore więcej tych lakierów, zwłaszcza że mają małe pojemności (dla mnie plus). a tej konkretnie srebrny jest moim zdaniem lepszy od srebrnego Sally Hansen Pure Chrome, który wkurzona jaego jakością wywaliłam w zeszłym tygodniu. Kupiłam go w USA, jak wejdą do nas (oczywiście jako "nowość", he he) to się nie napalajcie, bo jakkolwiek Tefflon Tuff jest najlepszym lakierem jaki posiadam, to ten Pure Chrome do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 11.08.02, 13:20 Qrcze! Znowu skrajne opinie...W/g Ciebie Tefflon T. jest doskonały, a w/g innych to nic nie warty szajs za tyle kasy... I już nie wiem czy kupować...Trzydzieści kilkaz ł za lakier, to trochę dużo ,jak dla mnie. s. Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 11.08.02, 13:30 zgadzam sie ze ten sally h pure chrome do wyrzucenia. jest az smiesznie nietrwaly, tez mnie "zdenerwowal", lezy gdzies na dnie teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 11.08.02, 19:43 silie napisała: > Qrcze! Znowu skrajne opinie...W/g Ciebie Tefflon T. jest doskonały, a w/g > innych to nic nie warty szajs za tyle kasy... > I już nie wiem czy kupować...Trzydzieści kilkaz ł za lakier, to trochę > dużo ,jak dla mnie. > s. Sillie, zaznaczam, że ja kupiłam Tefflon Tuff w USA, może tam lepszy? A w ogóle to jest naprawde kwestia paznokci, u mnie praktycznie wszystko trzyma się dość długo. Zgadzam się że trzydzieści pare złotych za lakier to dużo, tez bym tyle nie dała tutaj, jestem całkiem zadowolona z joko za 5zł i oriflame za 9zł i sephora artist za 12zł. Odpowiedz Link Zgłoś