Dodaj do ulubionych

TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI

28.07.02, 12:36
Chciałabym znać waszą opinie na temat trwałych lakierów. Ostatnio miałam
Margaret Astor i Maybellin niestety nie jestem z nich zadowolona.
Obserwuj wątek
    • Gość: mimi Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 28.07.02, 13:20
      JA też miałam Maybellin i też nie byłam zadowolona.TEram mam Sally Hansen i
      jest lepiej.Potem zamierzam wypróbować Loreala
    • Gość: LadyBlue Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.02, 18:16
      to zależy podobno od paznokci - u mnie "cudowny" sally hansen z teflonem
      odpadał już po 15 minutach od pomalowania, maybeliine też źle, najgorszy był
      bourjois z wapniem. jak na razie to najlepiej sprawdzają sie na mnie najtańsze
      lakierki wibo, ados, joko czy constance carrol.
      • Gość: katrina Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 28.07.02, 21:18
        zgadzam sie z LadyBlue że to musi mieć zwiazek z "indywidualnością" paznokci.
        Dla mnie dobre są Sally Hansen z teflonem, Joko, Lumene.
        NAJgorszym badziewiem jakie mam nieprzyjemność posiadać jest Estee Lauder.
    • Gość: Borys Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.supermedia.pl 29.07.02, 20:21
      kupilam nowy, ulepszony lakier Avonu. Dla mnie rewelacja! Przez tydzien prawie nie zszedł z paznokci, a zmywałam, prałam i sprzatałam.
      • Gość: katrina Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 29.07.02, 22:07
        a używałyście lakier sephora artist (nie te małe, tylko te duże, butelka jest
        jeszcze opakowana w pudełko)? fajne kolory mają.
        • Gość: katrina Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 31.07.02, 23:18
          nie wytrzymałam i mimo braku odzewu kupiłam odcień 689, ciemny "brudny" fiolet.
          na razie mam go na stopach, wygląda super, zobaczymy jak z trwałością. jutro
          albo na weekend wypróbuję na dłoniach. ale kolorek super!
          • kotmanka Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 10.08.02, 12:41
            powiedz, jak sie trzyma ten kolor? super wyglada na stronie www, nie wiem czy
            ryzykowac z przesylka (tu nie ma sklepu i nie moge sprawdzic)
            dzieki
    • Gość: ewa Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.csk.pl 01.08.02, 09:15
      Lakiery applause- trwałe, dość rozsądna cena (ok.7 zł) i duża gama kolorów.
      Ostatnio nabyłam zestaw do french manicure i jestem zadowolona. A poza tym to
      Polska firma.
      • Gość: olivia Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: HUPROXY* / 193.178.168.* 01.08.02, 09:47
        Czesc Wam
        Dzieki temu Forum kupilam lakier Yoko za 8PLN. Trzeci dzien mam go na rekach,
        stopach i nic. Ani odpryskow ani obiawow "zmycia". Nie siedze w rekawiczkach
        tylko sprzatam, zmywam i robie mase innych czynnosci wiec chyba test wypadl OK.
        A zapomnialam dodac iz specjalinie dla eksperymentu posmarowalam sie grubo bo
        wtedy (przynajmniej u mnie) lakier spada szybciej. Nic trzyma sie.
        • Gość: Helena Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: 213.134.140.* 01.08.02, 09:50
          Mirewelacyjni pasuje Bourjois:
          1. odzywka z mikrogabeczkami - 1 warstwa
          2. lakier - 2 warstwy
          3. nablyszczacz - 1 warstwa
          4-5 dni bez zarzutu, pozniej trzeba domalowac koniuszki, bo sie cieraja.
          Pozdrawiam
          H.
    • brita1 Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 09.08.02, 11:29
      Wypróbowałam tysiace. Według mnie najtrwalszy jest Revlon.Nie odpryskuje, tylko
      się ściera. Musisz wziąć też pod uwagę, że inne są rezultaty przy używaniu
      ciemnych kolorów, a inne przy pastelowych. Ja używam bordo, więc mam wysokie
      wymagania.
      • silie Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 09.08.02, 11:46
        Z moich doświadczen wynika tyle, że wszystko (większość) zalezy od rodzaju
        paznokcia..Malujemy z Mamą w niedzielę identycznym lekierem pazury; ona nosi go
        do niedzieli bez odprysków i ścierania-piorąc i zmywając.
        Ja muszę we wtorek nakładac lakier od nowa, a nie robiłam rękami nic
        drastycznego.W dodatku mam porozdwajane paznokcie i w uszkodzonych miejscach
        lakier odpryskuje nastepnego dnia rano;(((
        Pomaga utrzymać paznokcie we względnym stanie utwardzacz z Bell.
        W przypadku paznokci mocnych, twardych i zdrowych po uzyciu Bell lakier na
        pewno trzymać się będzie cały tydzień.
        pzdr, s.
        • kasiulek Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 09.08.02, 23:20
          Bourjois z wapniem u mnie sprawdzal sie rewelacyjnie (niestety, w Niemczech nie
          ma Bourjois wcale, musze wpisac na liste zakupow), podobnie swietnie pasowaly
          mi Jet Sety L'Oreala. Natomiast Sally Hansen (Hally Skansen he he:))) Teflon
          Tuff jest do niczego, odpada bardzo szybko zamiast trzymac sie do 10 dni!
    • miriam_73 Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 10.08.02, 17:43
      Ja jestem bardzo zadowolona z nowych lakierów AVONu. Są naprawdę trwałe i nie
      odpryskują przez tydzień (w moim przypadku), nawet pod wpływem słonej wody i
      słonca.
      • Gość: katrina Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.02, 10:55
        jestem śmiertelnie zdumiona, ale lakier oriflame visions: bardzo łatwo się
        nakładał, dosć szybko i naprawdę (nie tak, że wydaje się suchy, ale jak czegos
        dotknę, robią się ślady) wysechł i trzyma sie trzeci dzień. kosztował 8,90 w
        promocji. juz widzę że nie będzie odpryskiwał, tylko ścierał się na koncach, a
        ze względu na kolor (silwer diva, to właściwie sam srebrny brokat, ale bardzo
        drobny i po dwóch warstwach na pazurach jest jednolity srebrzysty skrzący się
        kolorek) nie będzie tego widać. Juz go kocham, biore więcej tych lakierów,
        zwłaszcza że mają małe pojemności (dla mnie plus). a tej konkretnie srebrny
        jest moim zdaniem lepszy od srebrnego Sally Hansen Pure Chrome, który wkurzona
        jaego jakością wywaliłam w zeszłym tygodniu. Kupiłam go w USA, jak wejdą do nas
        (oczywiście jako "nowość", he he) to się nie napalajcie, bo jakkolwiek Tefflon
        Tuff jest najlepszym lakierem jaki posiadam, to ten Pure Chrome do niczego.
        • silie Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 11.08.02, 13:20
          Qrcze! Znowu skrajne opinie...W/g Ciebie Tefflon T. jest doskonały, a w/g
          innych to nic nie warty szajs za tyle kasy...
          I już nie wiem czy kupować...Trzydzieści kilkaz ł za lakier, to trochę
          dużo ,jak dla mnie.
          s.
          • kotmanka Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI 11.08.02, 13:30
            zgadzam sie ze ten sally h pure chrome do wyrzucenia. jest az smiesznie
            nietrwaly, tez mnie "zdenerwowal", lezy gdzies na dnie teraz
          • Gość: katrina Re: TRWŁY LAKIER DO PAZNOKCI IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 11.08.02, 19:43
            silie napisała:

> Qrcze! Znowu skrajne opinie...W/g Ciebie Tefflon T. jest doskonały, a w/g
            > innych to nic nie warty szajs za tyle kasy...
            > I już nie wiem czy kupować...Trzydzieści kilkaz ł za lakier, to trochę
            > dużo ,jak dla mnie.
            > s.

Sillie, zaznaczam, że ja kupiłam Tefflon Tuff w USA, może tam lepszy? A w ogóle
            to jest naprawde kwestia paznokci, u mnie praktycznie wszystko trzyma się dość
            długo. Zgadzam się że trzydzieści pare złotych za lakier to dużo, tez bym tyle
            nie dała tutaj, jestem całkiem zadowolona z joko za 5zł i oriflame za 9zł i
            sephora artist za 12zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka