Dodaj do ulubionych

Neutrogena kontra Effaclar k

IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 30.07.02, 15:10
Poniewaz wiem, ze wiele dziewczyn uzywa effaclaru k, wysylam info o nowych
kosmetykach neutrogeny,ktore wlasnie dostalam, ale jeszcze nie testowalam,
wiec wszystko, co napisze, jest tylko informacja od dystrybutora:)
Wiec tak: neutrogena wprowadzila nowa serie Visibly Refined, ktora ma dzialac
tak jak effaclar - nie tylko na powierzchni skory ale takze na pory. W
preparatach zawarto retinol i lagodne kwasy owocowe AHA. Podobno widocznosc
porow ma sie zmniejszyc o 58%. Redukcja nierownosci skory - 40%. W sklad
serii wchodza dwa kremy nawilzajace na dzien i na noc, emulsja do mycia
twarzy, tonik oraz mleczko oczyszczajace. Kremy - 39 zł, reszta po 24. Mysle
ze jak dla kogos effaclar byl za mocny to moze sprobowac tej neutrogeny.
Pozdrawiam:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mar Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 15:16
      Trochę późno bo one juz od miesiąca sa w sklepach.
      Polecam tonik - jest delikatny ale skuteczny poza tym ładnie pachnie. Kremów
      nie próbowałam, bo uskuteczniam Effaklar. Poza tym jednak gama Visibly jest
      szersza.
      • Gość: agul Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 30.07.02, 15:21
        Ale przeciez nie wszyscy o tym wiedza nie? Poza tym nie jestes zainteresowana
        bo uzywasz effaclaru a niektore dziewczyny nie moga bo maja jakies nasilenie
        krostek czy cos takiego:) Wiec moze info im sie przyda.
        A tak a propos, jak na ciebie dziala effaclar? bo ja nie widze specjalnych
        roznic, skora mi sie ani razu nie luszczyla ani nic..
        • Gość: Mar Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 11:42
          Mnie sie tez nie luszczy ale odnoszę wrażenie że pory naprawdę są mniejsze. Nie
          wiem czy to zasługa toniku Neutrogeny czy kremu Effaklar, ale działanie jest.
          • Gość: agul Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 31.07.02, 12:01
            Pory sa mniejsze, to fakt. Ale czytalam ze dziewczynom luszczy sie skora, tak
            im jakby zlazi, po tygodniu nastepuje straszne pogorszenie cery i dopiero potem
            jest ok a u mnie nie ma takich drastycznych zmian, wszystko w porzadku. Dlatego
            pytam, bo myslalam ze tak moze musi byc a na mnie ten krem nie dziala, ale
            widze ze wszystko ok. Dzieki:)
    • anexxa Re: Neutrogena kontra Effaclar k 30.07.02, 15:20
      uzywam zelu do twarzy i toniku z tej serii, trudno mi
      powiedziec, czy sa lepsze od effaclaru - bo go nigdy nie
      stosowalam. ale uwazam, ze neutrogena jest ok - skora
      jest mila w dotyku, syfy raczej sie nie pojawiaja
      (wyjawszy wyjazd na mazury, ale mi sie zawsze cos robi od
      zmiany wody). no i tonik faktycznie ladnie pachnie.

xx.
      • Gość: agul Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 30.07.02, 15:23
        xx, a ten zel nadaje sie do oczu, czy uzywasz tylko na twarz? bo ja to lubie
        takie specyfiki, ktorymi moge tez oczy zmyc bo inaczej to sie wkurzam bo za
        duzo czasu trace na demakijaz:)
        • anexxa Re: Neutrogena kontra Effaclar k 30.07.02, 15:30
          tylko twarz, bo to z jakimis drobinkami myjacymi, taki a
          la peeling.

xx.
          • Gość: agul Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 30.07.02, 15:33
            Eee.. to chala, nie dla mnie. A mam tez taka emulsje neutrogeny z serii deep
            clean i mozna nia myc tez oczy i jest bardzo fajna, przywiazalam sie do niej;-)
            • anexxa Re: Neutrogena kontra Effaclar k 30.07.02, 15:44
              a to nie wiem, nie uzywalam:)

do oczek uzywam roznych zeli do zmywania... ostatnio tego
              zielonego YR.

xx.
    • coralin Re: Neutrogena kontra Effaclar k 30.07.02, 17:17
      Zapewne jako entuzjastka preparatów z kwasami wypróbuje jesienią tę nową
      serię.Stosowałam Effaclar K,ale wcześniej poprzedni preparat Neutrogeny(też z
      BHA)Clear Pore(pisałam już pewnie o tym parę razy).Działanie przy regularnym
      stosowaniu jest spektakularne:zwężone pory, poprawa struktury skóry,
      piękna ,rozświetlona karnacja.Dla mnie jedyna różnica jest taka,że Effaclar K
      to krem i mojej mieszanej skórze wystarczył,a Clear Pore to leciutki żel więc
      raczej dobry do młodziutkich cer(albo ze specyfikiem nawilżającym).Ciężko kupić
      ten preparat a jest bardzo skuteczny(kosztuje ok 20 zł).
    • Gość: justy Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 20:01
      Skoro Neutrogena zawiera AHA a Effaclar BHA to trudno je nazwać odpowiednikami.
      Czekam na relacje osób, które mogą porównac oba kremy.
      • Gość: agul Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 31.07.02, 09:46
        Działają na podobnej zasadzie - delikatnego zluszczania naskorka i oczyszczania
        porów, wiec dają podobne efekty bezposrednie i wtorne: rozjasnienie i
        wygladzenie skory, zmniejszenie widocznosci porow, poprawa kolorytu i ogolnego
        wygladu skory; potem zmniejszenie przebarwien i przyspieszenie procesow odnowy
        i poprawa nawilzenia. Dlatego, moim zdaniem, wcale nie jest bezsensowne
        porownanie obydwu kremow. Pozdrawiam.
        • aga_malutka Re: Neutrogena kontra Effaclar k 31.07.02, 10:00
          róznica jest ogromna dla osób o wrażliwej cerze - ja BHA znoszę świetnie, a po
          AHA leczyłam skórę pół roku.
        • Gość: justy Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 10:08
          Tylko zasada działania jest podobna. AHA i BHA różnaią się między sobą dość
          wyraźnie. Polecam artykuły na wizażu.
          • Gość: agul Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 31.07.02, 10:12
            Ok:)
    • ewakam Re: Neutrogena kontra Effaclar k 01.08.02, 14:21
      dużo czytałam na Forum o Effaclar K - mam krótkie pytanko, mam cerę mieszaną,
      bez żadnych zmian trądzikowych itp. ale mam problem z zaskórnikami (broda, nos
      i policzki) - czy mogę stosować ten środek? czy są jakieś specjalne
      przeciwskazania jego używania? będę wdzięczna za Waszą odpowiedź
      • Gość: Mar Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 14:35
        Ja tez nie mam. Ale ponieważ wszędzie o nim piszą to i ja sie skusiłam. Na
        pewno skutecznie zwęża pory a podobno także likwiduje zaskórniki. Przeciwskazań
        chyba nie ma , no moze dla osób z wrażliwą cerą
        • Gość: Bea Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: 213.25.164.* 01.08.02, 14:38

Ja się skusiłam konkretnie wczoraj. Zakupiłam specyfik i na noc
          na buźkę:) Zobaczymy jakie będą efekty.
          Nie mam trądziku ale ostatnio nasiliły mi sie problemy z pojedynczymi
          wypryskami (prawdopodobnie w wyniku używania kremu nawilżająco-matującego
          Eris Forte 25+)
          O ile pomoże na rozszerzone pory, trochę zaskórników, nierówności i
          przebarwienia to będę zadowolona:).

Pozdrawiam,
          Bea
          • ewakam Re: Neutrogena kontra Effaclar k 01.08.02, 15:41
            ile kosztuje i jak pojemność ? tez go "wypróbuję" bo mam zaskórniki i
            rozszerzone pory ...
            • Gość: Bea Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: 213.25.164.* 01.08.02, 15:56
              Zapłaciłam za niego 38,50 zł.Pewnie można spotkać taniej
              ale wczoraj nadciągała we Wrocławiu burza a z 4 aptek, w których
              byłam tylko jedna miała u siebie w sprzedaży krem. Nie chciało
              mi sie dłużej biegać:)
              Pojemność...hm...nie sprawdziłam:) Tubka nie jest duża
              ale krem wydaje się wydajny i ślicznie pachnie cytrusami:)
              Prawdopodobnie to 30 ml.

Pozdrawiam,
              Beata
              • Gość: Mar Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 16:00
                Nie jestem pewna czy nie 40 ml. Jest bardzo wydajny, szczególnie że ja stosuje
                go wyłącznie na noc i to właściwie nie na całą twarz tylko tam gdzie uważam że
                jest potrzeba.
                • ewakam Re: Neutrogena kontra Effaclar k 02.08.02, 08:33
                  długo już używasz Effaclar'u K? czy masz jakieś objawy typy łuszczenie, czy
                  inne opisywane na forum? po jakim czasie idać jakiekolwiek efekty stosowania
                  tego specyfiku? cenia nie jest niska, więc wolę sie upewnić i zasięgnąć
                  opinii,pozdrawiam
                  • Gość: Mar Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 11:06
                    Uzywam od jakichs 2 tygodni i nie zauwazyłam żadnych efektów typu łuszczenie
                    się skóry itp. Aha, sprawdziłam pojemność - miałyscie rację: 30 ml.
                    • Gość: magro Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.stegny.2a.pl 02.08.02, 12:05
                      Gość portalu: Mar napisał(a):

> Uzywam od jakichs 2 tygodni i nie zauwazyłam żadnych efektów typu łuszczenie
                      > się skóry itp.
                      chciałabym spróbować effaklaru, ale zastanawiam się, gdyż na brodzie mam
                      czerwonawe blizny po trądziku i nie wiem czy te kwasy owoowe czy cuś nie
                      pogorszą tego? Moim marzeniem jest pozbycie się tych plam, a broń boże nie
                      chciałabym ich zaognić. Może mogłybyście mi coś poradzić?
                      pozdrawiam
                      • Gość: justy Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 22:44
                        Wręcz przeciwnie. Effaclar może zmniejszyć i rozjaśnić ślady po pryszczach
                        (przynajmniej tak działa na moje). Jeśli tylko nie masz super-hiper wrażliwej
                        skóry, to nie będzie żadnych zaczerwienień.
                    • ewakam Re: Neutrogena kontra Effaclar k 04.08.02, 14:16
                      gdzie moge kupić Effaclar K ? jak do tej pory moje wycieczki do aptek nie
                      przyniosły skutku, nie ma tego specyfiku !
    • od71 Re: Neutrogena kontra Effaclar k 04.08.02, 01:08
      Cze

mam do Was male pytanko, czy tonik Neutrogeny mozna stosowac na "odswiezenie"
      cery w ciagu dnia? A w ogole, to ktory tonik najlepiej do tego sie nadaje, dla
      cery mieszanej-tlustej oczywiscie.

Kupilem ostatnio tonik odzywczy (z linii podstawowej) Dermiki. Wydaje mi sie ze
      on jest jakos "za delikatny".
      • Gość: Kaśka Re: Neutrogena kontra Effaclar k IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 04.08.02, 09:12
        O, to ja też chcę wiedzieć jaki tonik nadaje się do odświeżania cery w ciągu
        dnia? Nie używam teraz żadnego, bo skutecznie mnie odstraszył TinTin Ziaji. Co
        polecacie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka