Dodaj do ulubionych

Buty + torebka ???

01.08.02, 07:46
Jak to jest z dopasowywaniem torebki do butów? Mają być dokładnie tego samego
koloru? Czy wystarczą jakieś akcenty kolorystyczne które są wspólne dla obu?
Eeech wiem już czemu mam prawie same czarne buty i torby :)
Obserwuj wątek
    • Gość: if Re: Buty + torebka ??? IP: *.com.pl / 10.16.25.* 01.08.02, 08:10
      Mi się wydaje że wcale nie muszą być w tym samym kolorze. Ja akurat podobnie
      jak ty mam czarne buty i czarne torebki. Ale ostatnio w związku z "beżową modą"
      kupiłam sobie takież sandały na wysokich korkowych koturnach i do tego mały
      plecaczek w tym kolorze. Nie udało mi się dobrać idealnie odcienia ale i tak
      prawie nie widać różnicy, a poza tym kto na to zwraca uwagę. A zresztą nawet
      jak zwróci to co z tego ? Moje buty i mój plecak :)
      • Gość: Mia Re: Buty + torebka ??? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 01.08.02, 09:41
        Gość portalu: if napisał(a):

> Mi się wydaje że wcale nie muszą być w tym samym kolorze. Ja akurat podobnie
        > jak ty mam czarne buty i czarne torebki. Ale ostatnio w związku z "beżową
        modą"
        >
        > kupiłam sobie takież sandały na wysokich korkowych koturnach i do tego mały
        > plecaczek w tym kolorze. Nie udało mi się dobrać idealnie odcienia ale i tak
        > prawie nie widać różnicy, a poza tym kto na to zwraca uwagę. A zresztą nawet
        > jak zwróci to co z tego ? Moje buty i mój plecak :)

Twoje nogi, więc można ich nie golić? Twoje brwi, więc wara innym od tego, że
        są niedoskubane? Jak ja nie znosze takiego pomysłu na życie... ale to moje
        zdanie, więc pewnie nikt mi tego nie ma za złe, prawda?
    • miriam_73 Re: Buty + torebka ??? 01.08.02, 08:48
      Eeee, różnie. Ja np. czasem mam torebkę dopasowana do butów (ostatni udało mi
      się to "zestawić" w odcieniu burgunda) a czase buty są inne a torebka
      dopasowana do ubrania (gdzie kupić błękitne pantofle z zakrytymi palcami w
      Warszawie????) lub odwrotnie, oczywiście tak by ten element "odmienny" nie
      gryzł się z całością. Generalnie, zwłaszcza latem nie przepadam za czernią.
      • Gość: Helena Re: Buty + torebka ??? IP: 213.134.140.* 01.08.02, 09:27
        Ja jestem torebkowo butowym-maniakiem i mam okolo 15 par butow i torebek o
        kilka wiecej (chyba kolo 17-18), bo niektore torebki mam do specyficznego
        ciucha np. do spodnicy w kratke Burberrys.
        Nie ma mowy, zeby torebka nie pasowala do butow i calej reszty. To taka moja
        zelazna zasada, ktora troszke lagodze w lecie, ale tylko troszke.
        Pozdrawiam
        H.
        • casper_ Re: Buty + torebka ??? 01.08.02, 09:34
          Helena, a chce Ci się przekładać wszystkie rzeczy z torebki do torebki? U mnie
          to owocuje tym, że połowy rzeczy zapominam :(
          • Gość: Nika Re: Buty + torebka ??? IP: *.waw.cdp.pl 01.08.02, 09:47
            Helena a torebki masz ze skóry? Bo ja podobnie jak ty mam zawsze dopasowaną
            torebke do butów, i muszą ze sobą współgrać w kolorze, to ważne. Nawet
            powiedziałabym ,że toprebka jest troche ważniejsza od butów...ale tylko troche.
            • Gość: Helena Re: Buty + torebka ??? IP: 213.134.140.* 01.08.02, 10:03
              Gość portalu: Nika napisał(a):

> Helena a torebki masz ze skóry? Bo ja podobnie jak ty mam zawsze dopasowaną
              > torebke do butów, i muszą ze sobą współgrać w kolorze, to ważne. Nawet
              > powiedziałabym ,że toprebka jest troche ważniejsza od butów...ale tylko
              troche.

Dla mnie torebka jest zdecydowanie mniej wazna niz buty. Torebki mam rozne -
              zelazny zestaw - duza klasyczna czarna i duza klasyczna bezowa - skorzane i
              dosc drogie. Cala reszta bardziej fikusna i trendowa do 100-200 PLN.
              Bo po pierwsze, nie bede na torebke czarna za stebnowanie dopasowana ideolo do
              jednych butow wydawala bog wie ile kasy, bo musi mi wystarczyc na 20-30 "uzyc".
              A po drugie, mam trzy koty i one lubia sobie czasem z nienacka pomamlac raczki
              od torebki i czasem musze powiedziec trudno i wywalic torbe do smieci.
              Pozdrawiam
              H.
          • Gość: wiwi Re: Buty + torebka ??? IP: *.awf.eduedu.pl 01.08.02, 09:54
            Moim zdaniem najwazniejsze jest to, zeby sie kolory ze soba nie gryzly, np.
            blekintna torebka i czerwone buty.
            Ale torebka i buty w identycznym kolorze, pewnie, ze dobrze to wyglada, np.
            jesli maja ten sam wzor, ale moim zdaniem nie jest to konieczne i odchodzi sie
            od tego. To tak samo jak szminka i lakier do paznokci w tym samym kolorze, lub
            lakier na paznokciach u rak i u nog.
            Pozdrawiam :)
          • Gość: Helena Re: Buty + torebka ??? IP: 213.134.140.* 01.08.02, 09:57
            casper_ napisała:

> Helena, a chce Ci się przekładać wszystkie rzeczy z torebki do torebki? U
            mnie
            > to owocuje tym, że połowy rzeczy zapominam :(

Mam zelazny zestaw, papiurki mam w malej plastikowej koszulce, kartownik,
            portfel, kosmetyczka, dokumentownik, wizytownik, papierosy, telefon i tak
            przekladam. Nawyklam i rzadko czegos zapominam :-)))
            Pozdrawiam
            H.
            • Gość: Nika Re: Buty + torebka ??? IP: *.waw.cdp.pl 01.08.02, 10:23
              Helena natchneła mnie pomysłem na nowy (pewnie niecałkiem) post. Dziewczyny
              napiszcie co nosicie w torebkach na codzień.
              Ja mam zawsze portmonetkę, dokumenty w specjalnej oprawce, husteczki
              higieniczne, mały kalendarz z adresami, coś do pisania (jakis długopis),
              kosmetyczkę (malutkie lusterko, mały grzebień, pilnik do paznokci, bezbarwaną
              ochronną pomadke do ust, husteczkę odswiezającą). Jeszcze jakaś reklamówka na
              wszelki wypadek oraz klucze do domu. to jest mój (jak to pisze Helena) żelazny
              zestaw. A wasze jakie są?
              • Gość: Helena Re: Buty + torebka ??? IP: 213.134.140.* 01.08.02, 10:26
                Gość portalu: Nika napisał(a):

> Helena natchneła mnie pomysłem na nowy (pewnie niecałkiem) post. Dziewczyny
                > napiszcie co nosicie w torebkach na codzień.

No tak, ja mam jeszcze klucze, gumy do zucia i no-spe :-)))
              • Gość: justy Re: Buty + torebka ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 10:26
                Niestety, taki wątek już był...
        • mia77 Re: Buty + torebka ??? 05.08.02, 18:41
          Gość portalu: Helena napisał(a):

> Ja jestem torebkowo butowym-maniakiem i mam okolo 15 par butow i torebek o
          > kilka wiecej (chyba kolo 17-18), bo niektore torebki mam do specyficznego
          > ciucha np. do spodnicy w kratke Burberrys.
          > Nie ma mowy, zeby torebka nie pasowala do butow i calej reszty. To taka moja
          > zelazna zasada, ktora troszke lagodze w lecie, ale tylko troszke.
          > Pozdrawiam
          > H.

Jako aniak pewnikiem znasz przyjemnośc poszukiwania np. skórzanych rękawiczek w
          odcieniu czerwonego wina? Spędziłam na tym pół zeszłej zimy, ubaw po pachy...
          :-/
    • Gość: Malgosia Re: Buty + torebka ??? IP: *.astercity.net 01.08.02, 10:38
      Ja właściwie to mam pięć torebek (skóra). Oczywiście czarną, brązowo-beżową,
      bordową, białą (ecru) z czerwonymi wypustkami i szarą. Buty ma w kolorze:
      czarne, brązowe, beżowe, wiśniowe, czerwone i szare. W zależności od ubrania i
      butów dopasowuję sobie torebkę. Niestety dla mnie te przekładanie rzeczy z
      torebki do torebki to też utrapienie....
    • Gość: Mar Re: Buty + torebka ??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 13:58
      U mnie to jest tak że zimą owszem trzymam się zasady czarne buty + czarna
      torebka (lub bordo, brąz zimą nie wchodzi w grę), natomiast latem ubieram sie
      na luzie nawet do pracy. Noszę wtedy klapki w różnych kolorach a torebki na
      lato to workotorba z plecionej skórki w naturalnym kolorze skory na który
      zachorowałam i wydałam w Venezii majatek. Mam też plócienną torbę z kwiatem ale
      raczej wakacyjną i torebkę Batyckiego, która nie chce sie zniszczyć ( a niech
      ją, kupiłabym sobie nową)
      • coralin Re: Buty + torebka ??? 01.08.02, 20:25
        Gość portalu: Mar napisał(a):

>
        torebkę Batyckiego, która nie chce sie zniszczyć

Mar, ale torebki ze świetnej skóry pięknie sie niszczą, wyglądają z czasem
        coraz ładniej.Jam mam taką niezniszczalną Batyckiego, ale już jej nie noszę, bo
        troche za duża.Ale piękna jest nadal.
    • anexxa Re: Buty + torebka ??? 01.08.02, 14:54
      roznie to bywa.

ja np. nie musze miec torby dopasowanej do butow, bo
      ubieram sie raczej niezbyt stanowczo elegancko. natomiast
      lubie miec wspolne akcenty kolorystyczne. np. wczoraj
      mialam czarny outfit, bluzka z wsciekle zielonymi
      ramiaczkami. do tego swietnie pasuje moja minitorebeczka
      ralpha laurena w takim wlasnie zieloniutkim kolorze.

przypadkiem dobralam zestaw - klapki-japonki w bezowa
      skore weza i torebeczka hilfigera w ten sam wzor.

do zadnych butow nie pasuje mi kolejna torebka tommyego z
      tej samej kolekcji, ale poniewaz jest granatowa w weza (z
      materialu, nie ze zwierzatka), gra z wiekszoscia ubran.

oczywiscie, mam tez klasyczna czarna, tez tommyego.
      czarnych butow tez troche mam, ale poluje na takie z
      czyms zrebrnym, najlepiej tommyego, zeby do torebki
      pasowalo (jest na niej inicjal th)

na zime mam fajna czarna bowling bag esprita, na dwoch
      uszach. czarne zimowe buty tez mam:)

jakis czas temu kupilam sobie pomaranczowa torbe reeboka,
      a la lata 70te. zaraz potem polecialam po jakas
      pomaranczowa bluzke, bo normalnie nie nosze tego koloru:)

a najsmieszniejsze jest to, ze za zadna z tych torebek
      nie zaplacilam wiecej niz 100 pln. uroki kupowania na
      aukcjach;)

xx.
    • Gość: Pia Re: Buty + torebka ??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.08.02, 16:13
      Ostatnio firma Kazar wyszła naprzeciw problemom buty a torebka. Za niewielką
      dopłatą ok 30 zł sprzedają buty z idealnie dopasowana torebką. Do butów w
      kolorach białym lub czarnym można dobrać torebki wśród różnych modeli (całe
      czarne lub białe, albo łączone czarno-białe). Niektóre torebeczki sa naprawdę
      prześliczne i wszystkie ze skóry.
      • Gość: Kim Re: Buty + torebka ??? IP: 213.77.91.* 01.08.02, 16:19
        Mi się udało ostatnio dobrać torebkę z 30 PLN w Geancie do butów Kazara...
        Suuuper wygląda.
    • Gość: LadyBlue Re: Buty + torebka ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.02, 21:13
      moja torebka (o ile nie latam z wielkim plecakiem) jest dopasowana raczej do
      całości niz do butów. zresztą konia z rzędem tej, co do moich ukochanych
      buciorów torebkę dobierze ;)
      • Gość: dusiak Re: Buty + torebka ??? IP: *.de.deuba.com 05.08.02, 16:54
        zobaczcie jak to wyglada na pokazach mody Fashion TV - odkad sa modne kolorowe buty - buty i torebka sa czesto
        w innym kolorze - calosc tj. buty, torebka i ubranie ma do siebie pasowac jako calosc, ale buty moga byc inne niz
        torebka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka