Dodaj do ulubionych

Opalanie a faktory

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.07.05, 17:35
Wszędzie mówi się o tym, ze trzeba chronic skóre przed słońcem, stosowac
wysokie filtry itp. Tylko jak to ma sie do tego, ze po zastosowaniu kremu z
faktorem 20 UVA/UVB z Avene w ogóle nie mogę sie opalic? Po kilku godz na
słońcu jestem dalej blada. Zaznaczam że jestem naturalną blondynką z b.jasną
karnacją. W dodatku mam na myśli nie tylko nasze słabe polskie słoneczko, ale
taka sytuacja miała miejsce w Tunezji??
Czy Wy też tak macie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • donata72 Re: Opalanie a faktory 04.07.05, 17:58
      ja teraz uzywalam 60 lrp i mam czekoladowa mordke ale bylam w afryce wiec moze
      dlatego????!!!!!!a ty tez bylas w afryce niedoczytalam wiec nierozumiem na
      cialko mialam 30 a ze wzgledu na plamy po poprzednich wakacjach wzielam tak
      duzy faktor i naprawde twarz jest czarna a bylismy tylko tydzien
      • Gość: basala Re: Opalanie a faktory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 16:37
        Tak byłam w Tunezji, która leży Afryce :) Nie wiem, czemu tak sie dzieje, chyba
        jestem jakaś inna...;) Oczywiście nie wróciłam biała, ponieważ po kilku dniach
        zrezygnowała z bezpieczeństwa i zaczęłam używac 12 Kolastyny. Pirwszego dnia
        tak się spaliłam, ze na kilka następnych musiałam powrócic do 20 Avene.
    • landrynka8 Re: Opalanie a faktory 06.07.05, 16:50
      przecież na faktory nie mozna sie opalić. To jest chwyt marketingowy.
      • Gość: basala Re: Opalanie a faktory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.05, 21:24
        > przecież na faktory nie mozna sie opalić. To jest chwyt marketingowy.

??
        Sorry, ale nie rozumiem ;/
        • Gość: moli Re: Opalanie a faktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:36
          ja w tamtym roku bylam w Chorwacji i za nic w swiecie nie moglam sie ladnie
          opalic choc temperatura siegala 40 stopni. Wszystkie emulsje z faktorami nic
          nie dawaly a wrecz blokowaly calkowicie opalanie. bylam tak zdesperowana ze
          postanowilam sie opalac na zwykla oliwke dla dzieci i bylam naprawde czarna. W
          sierpniu wybieram sie do Egiptu i teraz zastanawiam sie jaki faktor zakupic bo
          powiem szczerze ze boje sie opalac na oliwke.
          • Gość: justy Re: Opalanie a faktory IP: 213.241.34.* 07.07.05, 09:24
            tak. wysokie faktory blokują opalanie. i poparzenie. (jesli są prawidłowo
            używane.) to normalne.
            niskie faktory chronia przed oparzeniem, ale niekoniecznie skutecznie.
    • Gość: moli Re: Opalanie a faktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:21
      w takim razie jaki faktor wybrac, aby pieknie sie opalic?? moze podacie jakies
      konkretne marki i numery? dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka