Dodaj do ulubionych

Amortyzacja

15.03.11, 18:01
witam
potrzebna mi opinia uzytkownikow wszelakich wozkow z gondola i tych dwufunkcyjnych.
poniewaz z rynku powoli znikaja wozki na paskach a pelno tych ze skretnymi kolkami i wymyslnym stelazem, zastanawia mnie jak te nowe wozki radza sobie z bujaniem.
przy kazdym w opisie widnieje magiczne slowo amortyzacja ale co ono wlasciwie oznacza dla poszczegolnych wozkow?
zapraszam mamy i taty wink do dyskusji
M
Obserwuj wątek
    • izzyy6 Re: Amortyzacja 15.03.11, 18:42
      na pewno jedo fyn ma bardzo dobra amortyzacje i pobujac mozna , emmaljungi tez sa dobrze amortyzowane, bartatiny
    • pomilak1 Re: Amortyzacja 15.03.11, 18:47
      w każdym wózku wielofunkcyjnym jest amortyzacja, w jednym mniejsza w innym większa. Wózki na wahaczach czy ze "sprężynami" posiadają amortyzację "miękką" np wózki Jedo, Roan, Emmaljunga, Peg Perego (tu na klasycznym stelażu) Niektóre mają amortyzację regulowaną np Jane ale podobno (nie miałam żadnego z tej firmy) są dość twardymi wózkami tak jak np Xlandery czy Quinny. No i ważne jest żebyś sam/sama wiedział/a w jakich warunkach Ci jest wózek potrzebny, czy jest to miasto i chodniki/alejki parkowe czy raczej obrzeża miasta z bardzo nierównymi drogami. Jestem przeciwniczką bujania w wózku ale każdy ma swoje "metody",mój pierwszy syn jeździł w xlanderze xa i byłam zadowolona mimo nikłej amortyzacji, drugie też będzie jeździło w xlanderze tym razem w xq (mieszkam w mieście z dość równymi chodnikami w okolicy tongue_out )
    • mama1dawidka Re: Amortyzacja 15.03.11, 20:38
      a wiec mialam speedisx jane mutsy urban 4 rider transporter quinny buzz teutonia fun graco quatro mura i jeszcze pare
      wg mnie mura najlepsza amortyzacja!!!! oprocz daszku to wózek super jest smile a tak do amortyzajcji to mura ma najlesza smile w ogole chwale go sobie a i ponoc jeszcze teutonia mistrals pisze podobnobo go jeszcze nie mialam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka