kaska964 16.07.05, 20:54 Cześć Chcaiłabym zrobić sobie płukanke w naparze z rumianka.Tylko nie wiem dokładnie co w jakiej kolejności powinnam robic.Czy ktoś mi może napisać jak prawidło się to robi, bo chciałam sobie troche rozjaśnić włosy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag-ia Re: płukanie w naparze 17.07.05, 14:43 Duzo informacji na temat wszelkich plukanek znajdziesz w sieci, wpisz to, co Cie interesuje w Google. A ze swojej strony moge polecic taki przepis: gotujesz litr wody w garnku, wsypujesz 2 lyzki suszu, trzymasz na malym ogniu 2 minuty. Po ostygnieciu mozesz dodac soku z cytryny (z polowki), rozjasnia wlosy. Tylko uzbroj sie w cierpliwosc, to zmudny sposob rozjasniania. Ale zdrowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaska964 Re: płukanie w naparze 23.07.05, 15:15 mag-ia a mozesz mi napisać czy po ugotowaniu tego wszystkiego i ostygnięciu, wylewam wszystko na włosy,tak żeby spłyneło, czy może mam to moczyć w jakimś garnku? I jeszcze jedno co to jest suszu? Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: płukanie w naparze 24.07.05, 13:51 zaparzasz susz- czyli zioła ususzone (w torebce papierowej), bo jest też wyciąg z rumianku (płyn Azulan), zaparasz gorącą wodą.Przelewasz przez gęste siteczko, żeby odcedzić zioła i po umyciu i spłukaniu wodą głowy, ostatni raz spłukujesz naparem. Odpowiedz Link Zgłoś