Dodaj do ulubionych

w p a d k a

18.07.05, 17:17
niech mnie ktos olsni;p
Obserwuj wątek
    • Gość: pusiaczkowa1 Re: w p a d k a IP: *.chello.pl 18.07.05, 17:49
      o jaką wpadkę chodzi??? Bo ja znam tylko jedną.
    • Gość: :) Re: w p a d k a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:54
      w czym dokładnie mam cie olsniś precyzyjniej prosze
      • Gość: dfd Re: w p a d k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:00
        może chodzi o tą reklamę?
        • shojo4 Re: w p a d k a 18.07.05, 18:17
          www.wpadka.pl

72 godziny;p

na tej stronce nic nie pisze o tym o czym jest w reklamie...
          • Gość: heh Re: w p a d k a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:19
            to o tabletakch, które mozesz wziąć w niekontrolowanym przypadku, np. kiedy
            pękła Wam prezerwatywa... Przez 72 godziny od wspomnainej 'wpadki' tabletka
            zadziała i mamą nie będziesz

TO NIE JEST ANTYKONCEPCJA !!!!!
            tylko w szczególnych przypadkach
            • Gość: Cagaleu Re: w p a d k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:55
              Zgadza się.Postinor duo.
              • Gość: Anna Re: w p a d k a IP: 157.25.152.* 18.07.05, 20:43
                To nie jest antykoncepcja, to środek wczesnoporonny.
                • orissa Re: w p a d k a 18.07.05, 21:09
                  Gość portalu: Anna napisał(a):

> To nie jest antykoncepcja, to środek wczesnoporonny.

Ani jedno, ani drugie.
                • Gość: Lidka Re: w p a d k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:21
                  Anna napisał(a):

> To nie jest antykoncepcja, to środek wczesnoporonny

Dziecko to jest tabletka, która uniemożliwia zapłodnienie!
                  • terwase Re: w p a d k a 20.07.05, 22:47
                    dokladnie, uniemozliwia zaplodnienie, jesli do niego jeszcze nie doszło.
                    Jesli doszło do zapłodnienia nie powoduje uszodzenia płodu, czyli jesli nie
                    zadziała dziecko sie powinno urodzic zdrowe.
              • Gość: ja BTW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:44
                Taki skrót, co to znaczy?
                • Gość: Anavrin Re: BTW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:48
                  by the way... :) z angielska tak :D ;)
                  • Gość: migotka Re: BTW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:38
                    To zalezy-jesli stosunek odbyl sie w dniu owulacji to jest to wczesnoporonna
                    tabletka.Cholernie inwazyjna.
                    • Gość: ciekawska Re: BTW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:41
                      masz dowody na to,że w takim przypadku następuje poronienie?
                    • lidkaa2 Re: BTW 18.07.05, 21:58
                      Chyba nie wiesz o czym mówisz. Ta tabletka TYLKO I WYŁĄCZNIE UNIEMOŻLIWIA
                      zapłodnienie!!!
    • Gość: ad Re: w p a d k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:54
      tabletki przepisuje tylko ginekolog?
      • Gość: mysza19 Re: w p a d k a IP: 83.17.225.* 18.07.05, 22:04
        tak, tylko ginekolog

Pzdr, Julia
        • agusia101 Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) 18.07.05, 23:14
          ehh ta tabletka przezyłam kosmzar dzieki niej::

Był piekny zimowy wczesny wieczór dokładnie piatek mikołajki razem z moim
          chlopakiem baraszkowalism,y w dobre az pekla gumka.... i co robic szybko w
          autobus i po lekarzach ,ale kto pracuje w p[iatek wieczor.Ja płacz moj chlopak
          zimna krew..dzwonienie po lekarzach az znalazla sie pani ktora przyjmowala uff
          pomyslalam wtedy.zbadala przepisala postinor i 50 zl wzieła:P nastepnie my
          szybko do apteki nastepne 58 zl nie zeby nas bylo stac b gdzie znowu.. i
          spokojna glowa wzielam tabletke po 12 godzinach w nocy nastepna i mijaly dni
          tygodnie 2 swieta okresuy brak.29 przed sylwkiem nie wytrzymam wciaz brak
          okresu poszlam do lekarza powiedzial madry doktorek niech pani zrobi test.wiec
          zrobilam wynik pozytywny SZOOKKK placz zgrzytanie zebow chlopak polecial po 2
          wynik ++++ ehhh... sylwek nudny ponury... po sylwku do lekarza bo co ciaza
          mysle.na usg nic nie ma pan proponuje nastepny test i co +++.Skierowanie do
          szpitala ginekologicznego na badania beta HCG wynik lekko dodatni wskazujacy na
          ciaze...podejrzenie ciaza pozamaciczna.....szokkk czekanie w polowie stycznie
          budze sie z wielkim bolem brzucha krwawie.Wyglada to na okres wielka radosc...
          na nastepny dzien sucho.Płacz.Lekarz usg nic nie widac,test pozytywny..za
          tydzien USG domaciczne nic nie widac lekko powiekszony jajnik ktory wsazuje na
          okres.Po tygodniu okres i tabletka anty anty zdane prawko i najszczesliwszy
          dzien w zyciu:)) Prze****bane z tymi tabletkami ale dobrze ze sa.Laseczki
          przezywalam koszmar bylam w 4 klasie LO młoda glupiutka.Gdyby nie moj chlopak
          załamałabym sie.wiem ze on tez to przezywal ale zachowywal zimna krew.Kasa na
          testy wtedy jeszcze byly akcje ze sluzba zdrowia za wizyte u specjalisty sie
          placilo ehhh uwzajacie na siebie dziewuszki
          • Gość: Anna Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 07:28
            O ile mi wiadomo, zapłodnienie to połączenie plemnika z komórką jajową. W tym
            miejscu zaczyna się nowe życie, choc do jego zagnieżdzenia upływa kilka dni. To
            nie jest osąd religijny, tylko naukowy początek życia. Postinor je przerywa, do
            72 godzin po zapłodnieniu, ale je przerwya. I nie życzę sobie (lidka) żebyś
            mnie nazywała "dziecko". G...wno o mnie wiesz, "babciu".
            • Gość: Ania Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 07:31
              Wychodzi, że traktujecie Postinor jako środek antykoncepcyjny
              który "uniemożliwia zapłodnienie". To jedna wielka bzdura. Antykoncepcję
              stosuje się prze stosunkiem, nie po.
              • shojo4 Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) 19.07.05, 09:32
                kurde... sory, ale dalej nic nie czaje, ale olejcie mnie...
              • kotekkk Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) 19.07.05, 11:34
                przed albo w w TRAKCIE(prezerwatywy :))
                jesteś lekarzem? skąd wiesz, że bzdura?
                To środek prawnie dopuszczalny w Polsce gdzie aborcja jest zakazana.
              • Gość: Lo Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:50
                Ania ma rację!!!!!!!!!!!!!!!!!! A tak w ogóle to chyba mozna pomyslec przed stosunkiem o ewentualnych konsekwencjach!!!
                • lidkaa2 Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) 19.07.05, 11:59
                  A w czym niby ma racje? Czy ktoś tu napisał, że traktuje to jako metodę
                  antykoncepcji? Jak to można pomyśleć o ewentualnych konsekwencjach? Myśleć to
                  możesz o tym długo i namiętnie, ale to nie pomoże jak Ci pęknie prezerwatywa.
                  • Gość: Lo Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:10
                    Super! Radzę wszystkim seksić się do woli, na imprezach, w parku itd, bo i tak jedna mała tabletka pomoże nam załatwic problem;)
                    • Gość: Ivre Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 19.07.05, 17:21
                      Tia.. wobec tego ja radze kochac sie tyko wtedy, gdy planuje sie ciaze, bo
                      inaczej zawsze istnieje ryzyko przykladowego pekniecia prezerwatywy.
            • lidkaa2 Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) 19.07.05, 11:45
              A ja nie życze sobie, żebyś wypisywała takie bzdury i wprowadzała innych w
              błąd. Ta tabletka "wywiera wpływ na czynność ruchową jajowodu i hamuje proces
              przygotowania plemników do zapłodnienia komórki jajowej"-tekst z ulotki
              dołączonej do opakowania Postinor duo.
              Gość portalu: Anna napisał(a):
              Postinor je przerywa, do
              >
              > 72 godzin po zapłodnieniu, ale je przerwya.
              NIE dochodzi do zapłodnienia!
              • Gość: Ania Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:34
                I wierzysz tak w to, co pisze producent tabletki? Poczytaj, co na ten temat
                uważają lekarze, a nie firma chcąca sprzedać swój produkt.
                • miss_dronio Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) 19.07.05, 14:03
                  > I wierzysz tak w to, co pisze producent tabletki? Poczytaj, co na ten temat
                  > uważają lekarze, a nie firma chcąca sprzedać swój produkt.
                  Te ulotki piszą lekarze. Tylko, że obiektywni a nie ideolodzy na usługach
                  kościoła.

• Gość: Ania Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:08
                    Ciekawe więc, że żaden lekarz nie podpisuje się na tych ulotkach pod tym, co-
                    jak twierdzisz-tam pisze.
                    • miss_dronio Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) 19.07.05, 14:25
                      > Ciekawe więc, że żaden lekarz nie podpisuje się na tych ulotkach pod tym, co-
                      > jak twierdzisz-tam pisze.
                      Wszystkie badania i ekspertyzy niezbędne do wykonania ulotki załączanej do
                      leków zostały przeprowadzone w odpowiednich laboratoriach, klinikach, przez
                      konkretnych lekarzy i naukowców. Pełną dokumentacją dysponuje firma
                      farmaceutyczna, które je zleciła. Jesli interesują Cie szczegóły to napisz do
                      konkretnej firmy i zapytaj ich o to. Tylko, że konkretne nazwisko
                      lekarza/naukowca nic Tobie prawdopodobnie nie powie.
                      • Gość: kamelia Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:35
                        Postinor duo- oczywiście nie jest SUPER! rozwiązaniem, bo:
                        1) wpływa negatywnie na gospodarkę hormonalną kobiety
                        2) wpływana negatywny odbiór własnej decyzji
                        ale: nie jest to środek wczesnoporonny, bo działa na zasadzie izolacji jajeczka
                        od plemników ERGo: nie dochodzi do zapłodnienia, nie może to być również
                        tabletka antykoncepcyjna, bo jeżeli kobieta po każdym niezabezpieczonym
                        stosunku wzięła tego typu tabletkę, jej hormony by OSZALAŁY.
                        Zażywanie Postinoru nie może być traktowane jako aborcja, ani jako
                        antykoncepcja. Fakt faktem, że chyba każdy stosunek nie zabezpieczony ( lub
                        taki, którytak się kończy) musi się łączyć ze świadomościa poczęcia życia.
                        Jeżeli nie jest się na to przygotowany to może szklanka wody?
                        • lidkaa2 Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) 19.07.05, 21:44
                          Gość portalu: kamelia napisał(a):
                          > 2) wpływana negatywny odbiór własnej decyzji
                          Możesz wytłumaczyć o co chodzi? Bo nie zrozumiałam.
          • Gość: Nisior Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.05, 12:22
            Też brałam Postinor Duo, na szczęście tylko raz. I całe szczęście, że jest taki
            srodek, bo wtedy chyba bym zwariowała. Pękla nam prezerwatywa. Niby bez finału,
            ale niestety w tym przypadku prawdopodobieństwo zajcia w ciąże jak przy
            stoswaniu stosunku przerywanego. A więc nieciekawie. Dobrze, ze moj chłopak
            zachował względny spokój, razem poszliśmy do lekarza, (niebył to ginekolog, po
            prostu lekarz pierwszego kontaktu w przychodni) bardzo tolerancyjna p. doktor
            przepisała środek bez problemu, na pocieszenie opowiedziała swoją historie. Ja
            nareszcie miałam psychiczną ulge, a okres tez wystapił w terminie.
            Współczuję paniom, które uważaja ten środek za wczesnoporonny. Trąci to
            fanatyczno - katolicka myszką. Zawarta w nim duza dawka hormonów zagęszcza sluz
            w szyjce macicy, tak by był nieprzepuszczalny dla plemników, oraz hamuje ruchy
            jajowodów.
            • kamilka101 Re: w p a d k a dlugie ale czytajcie:) 21.07.05, 12:42
              albo jeśli jest to początek cyklu hamuje owulację.Tak było w moim
              przypadku;wzięłam Postinor w 10 dc i ten cykl był bezowulacyjny.Trudno w tym
              przypadku mówić o wczesnoporonnym działaniu Postinoru.
    • Gość: grrr Re: w p a d k a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:41
      do shojo4: jesli ty nadal nie czaisz, co oznacza "wpadka" pod katem tej reklamy (pomen i inne bzduru), t ja juznie wiem, jak moza ci tlumaczyc.
      a co do innych, tak sie zaciekle klocacych (postinor jest fee czy raczej super, wrzuccie na luz. niech kazdy stosuje sie do swoich wlasnych przekonan, nie narzucajac jednoczesnie swojego swiatopogladu innym. ci, ktorzy uwazaja za uzycie postionoru na grzech smiertelny, niech go nie uzywaja (tabletek anty tez nie, bo tez grzech), niech uprawwiaja seks po boezmu po slubie i czekaja na dzieci, ktore pan bog da. a ci, ktorzy uwazaja, ze hormony to dobrodziejstwo, niech kozystaja z nich - takze wtedy, kiedy zdazy sie tak, ze postinor bedzie niezbedny. proste?
      • shojo4 Re: w p a d k a 20.07.05, 13:14
        i po co te nerwy? zlosc pieknosci szkodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka