Dodaj do ulubionych

Oszukać głód

19.07.05, 08:14
jakie preparaty z dostępnych bez recepty (apteka, rossmann) mogą oszukać
głód, zmniejszyć apetyt?
Ostatnio mam wrażenie, że ile jedzenia by przede mną postawiono, to nie
odmówiłabym. Źle się z tym czuję, brzuch mi peka w szwach, a od jedzenia
powstrzymać się nie moge, gdyż mam wrażenie ssania w żołądku...
Czy może grejfruty, jakieś naturalne wyciągi z innych roślin, owoców...dadzą
poczucie sytości?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasik Re: Oszukać głód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:34
      Moja koleżanka jest na etapie ochudzania je jajka gotowane,grejfruty pije sok z
      cytryny, nie je pieczywa, zjada gotowane warzywa
    • umaa Re: Oszukać głód 19.07.05, 08:53
      zadne pastylki Ci nie poomoga, najwazniejsza jest Twoja motywacja, trzymam
      kciuki
    • Gość: LeeLu Re: Oszukać głód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.05, 12:31
      Schudłam 8 kg w ciągu 3 miesięcy, nie jadłam pieczywa (żadnego, nawet
      ciemnego), tylko pieczywo Wasa, gotowany kalafior, marchewkę, piłam mocno
      słodzoną kawę cappucino (gdy śliniałam sie na widok pączków) - taka dawka
      słodkości wystarczyła, by dać sobie spokój ze słodyczami. Jadłam jeszcze
      jogutry i piłam duzo wody niegazowanej, zwłaszcza po tym chrupkim pieczywie
      (skutecznie zamulało zołądek i nie czułam głodu), no i intensywnie ćwiczyłam.
      Po jakimś czasie przyzwyczaiłam się do tej diety i nawet nie wyobrażałam sobie,
      że mogłabym zjeść chipsy albo kotleta.Teraz ma rozmiar 36 i chciałbym trochę
      przytyc, ale jakoś mi się nie udaje... Pozdrawiam cieplutko i mocno trzymam
      kciuki.
    • cytrusowa Re: Oszukać głód 19.07.05, 12:34
      marghot, idz ty do lekarza - bo piszesz, ze wciaz masz ssanie w zoladku. to nie
      msui byc zwiazane z glodem - ja tak mialam przy problemach z zolądkiem. na
      szczesnie to nie wrzody, tlyko nerwica:-(
    • Gość: Nessie Re: Oszukać głód IP: *.acn.waw.pl 19.07.05, 12:46
      Jak już ci lekarz powie, że jesteś zdrowa (tarczyca, żołądek, hormony,
      depresja?), to spróbuj w chwilach wilczego głodu wypić szklankę niesłodzonej
      herbaty. Zwykłej, czarnej. U mnie to błyskawicznie likwiduje uczucie głodu.
      Podobnie działa kawa, ale nie potrafię wypić czarnej niesłodzonej :)
      • Gość: tea Re: Oszukać głód IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 19.07.05, 14:04
        słuchaj, moze jest to na tle nerwowym.Musisz skoczyć do lekarza upewnić się że
        wszystko jest ok.Zapomnij o tabletkach z wyciągu z ananasa i innych pierdołach,
        zainwestuj na początku w chrom i tyle.Tobie chodzi o ograniczenie jedzenia.A
        więc jedz połowę tego co zawsze, zwyczajnie staraj się jeść mniej, jedz co
        chcesz ale połowę, np kotleta, czy porcji ziemniakow.Nie mówię bys od razu
        zrezygnowała z ziemniakow i chleba, bo na to trzeba czasu ale stopniowo dasz
        rade.Poza tym częściej gdzieś wychodż, przebywaj poza domem, bo domyslam sie ze
        głownie dużo jesz jak jesteś w domu.Zobaczysz ze wszystko sie uda:)Zabija głod
        kawa, napar z rumianku, guma do zucia, surowe warzywa i owoce, a taże 2-3 jajka
        na twardo popie czarną kawą:)
        • Gość: wum Re: Oszukać głód IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.05, 15:42
          a czy ktoras z Was stosowala glodówke?i jak wam poszło z glodem,jak efekty?
        • marghot Re: Oszukać głód 19.07.05, 15:42
          To co piszecie o hormonach, może być prawdą. Kilka miesięcy temu odstawiłam
          tabletki antykoncepcyjne (po 10 latach), tak więc organizm się "wyregulowuje".
          Stres to zawsze był i pewnie będzie. No i tarczyca - będąc natsolatką maiłam
          pewne problemy.
          Faktycznie lekarz powinien znaleźć źródło problemu.
          A herbatki z rumianku, kawę i jajka na twardo i tak pewnie zastosuję. Dzięki
          serdeczne !
          • Gość: ewa Re: Oszukać głód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:08
            Jak koniecznie chcesz cos łykac to poczytaj bardzo uważnie stronę
            www.activelife.pl może wybierzesz coś dla siebie i pamiętaj również o
            uzupełnianiu witamin i związków mineralnych jak jesteś na ostrej diecie.
          • pompompom Re: Oszukać głód 19.07.05, 19:15
            Z tymi hormonami to coś musi być. Kilka miesięcy temu zaczęłam brać, pełna
            obaw, że przytyję, będę miała wilczy apetyt. Nic z tych rzeczy. No, może więcej
            wody się zatrzymywało. Chyba nawet w pierwszych dwóch miesiącach miałam
            miniejszy apetyt. Teraz odstawiłam (chłop sobie poszedł precz, drugiego na
            horyzoncie nie widać, co się będę faszerować na zapas :) i... mam wilczy
            apetyt. Ciągle coś podgryzam, żuję, chrupię. Na szczęście bardziej mam ochotę
            np. na czereśnie czy marchewkę ale i tak mnie to podjadanie wkurza.
            Pocieszam się, że nie minęły dwa miesiące. Może jak poprzednio - się
            wyreguluje.
            Trzymaj się ciepło
    • kasica84 Re: Oszukać głód 19.07.05, 22:09
      dobrze jest na 30 minutek przed posiłkiem skonsumować jakiś pyszny owoc:)) i
      oczywiście duzo wody mineralnej, korzystnie wpływa również na cere:) moja
      siostrzyczka schudła ślicznie 10 kilogramów w dość niedługim czasie, bez
      żadnego jojo, wygląda bardzo ładnie i przede wszystkim świetnie się czuje:D
      jeśli jesteś zainteresowana jakimiś radami czy wskazówkami, daj znać:)
      pozdrawiam i również życze powodzonka:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka