Gość: ewa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 02:07 Co to w ogóle jest, jak często trzeba chodzić, żeby był jakiś efekt, gdzie i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Gdzie w Warszawie aquaaerobic? IP: *.future-net.pl 12.08.02, 08:14 Są to ćwiczenia przy muzyce podobne do "zwykłego" aerobiku, tyle, że w basenie. Niektóre wykonuje się (dla zwiększenia efektywności) z przyrządami z gumowej pianki, np. hantlami, rurkami, deskami. Plusy: woda czyni cię sześciokrotnie lżejszą, więc wszystko jest łatwe do wykonania nawet dla osoby niesprawnej/bardzo otyłej/starszej. Nie ma zakwasów. Nie pocisz się. Tam gdzie ja chodzę, ćwiczymy pół godziny, a kolejny kwadrans pływamy dla rozluźnienia mięsni i relaksu. Ja chadzam 3 razy w tygodniu - myślę, że dwa razy to minimum. Instruktorka skupia się na "babskich problemach", większośc ćwiczeń na pupę, biodra, nogi, brzuch i ramiona. Lista miejsc, gdzie można ćwiczyć aa w wawie była ze dwa miesiące temu podawana na forum fitness, musisz poszukać. Ja chodzę do rezydencji pod orłem, na bukowińskiej przy metrze wilanowska. gorąco polecam, to pierwszy spot, który mi daje taką frajdę, bardzo szybko widać efekty (1-2 miesiące), zmniejsza cellulitis, wysmukla i pięknie rzeźbi mięsnie. i naprawdę - bez wysiłku (podczas ćwiczeń widzimy przez szybę siłownię, gdzie się pocą panowie i baaardzo im współczujemy, zwłaszcza gdy na dworze +32 stopnie:)))). a jaka frajda!:))))) aha, nie trzeba umieć pływać - wystarczy nie bac się wody. głowy nie zanurzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Gdzie w Warszawie aquaaerobic? IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 12.08.02, 15:28 Aga, a ile płacisz za aqua? I czy trzeba wykupic karnet z wpisowym, czy mozna chodzic tylko na aqua? Mogłabys spytać przy kolejnej wizycie? Bo ja chodzę do gymnasionu, nie chcę zmieniać klubu, ale chętnie dorzuciłabym aerobik w wodzie. Z góry dzieki. I miłego fikania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Gdzie w Warszawie aquaaerobic? IP: *.future-net.pl 12.08.02, 17:30 Nie trzeba w ogóle wpisowego placić! Dwa razy w tygodniu 150 zł, trzy razy 200 zł. Do Gymnasionu chodziłam na siłownię, saunę itp., ale strasznie mi brakowała basenu i teraz się przeniosłam, bo na wszystko niestety brak czasu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damona Re: do Agi IP: 62.233.167.* 12.08.02, 22:25 czy jest moze gdzies w internecie jakas strona z oferta i rozpiskiem zajec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: do Agi IP: *.future-net.pl 12.08.02, 22:36 niestety nie, jutro mam pierwsze zajęcia po dwutygidniowej przerwie (remont basenu), to wezmę rozpiskę. o ile się nie mylę, to były codziennie na 17.30 i 18.15, ale jeszcze potwierdzę. podaje tez telefon: 847-49-80 i dokładny adres: bukowińska 24 a (rezydencja pod orłem, wielki niezbyt piekny nowy apartamentowiec przy stacji metro wilanowska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damona Re: do Agi IP: 62.233.167.* 12.08.02, 22:46 bede wdzieczna za info, budynek znam, i na aqua chetnie bym pochodzila, jeszcze pytanie: czy czepki kapielowe sa obowiazkowe? bo strasznie ich nielubie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: do Agi IP: *.ny325.east.verizon.net 13.08.02, 01:49 Gość portalu: damona napisał(a): > jeszcze pytanie: czy czepki kapielowe sa obowiazkowe? > prawdę powiedziwszy także mnie interesuje kwestia czepków.... dzięki za odpowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: do Agi IP: *.future-net.pl 13.08.02, 07:03 :))) czepkięnie są na szczescie obowiązkowe, jest jedynie zalecenie, by panie długowłose spinały czy wiązały włosieta. oczywiście są i takie, które dobrowolnie noszą czepki, ale to pojedyncze egzemplarze:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damona Re: do Agi IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 13.08.02, 10:09 Gość portalu: Aga napisał(a): > :))) czepkięnie są na szczescie obowiązkowe, jest jedynie zalecenie, by panie > długowłose spinały czy wiązały włosieta. oczywiście są i takie, które > dobrowolnie noszą czepki, ale to pojedyncze egzemplarze:)))) i pewnie czepki maja wielkie, gumowe roze, - taka namiastka lokow? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_marta Re: do Agi 13.08.02, 16:09 Gość portalu: Aga napisał(a): > :))) czepkięnie są na szczescie obowiązkowe, jest jedynie zalecenie, by panie > długowłose spinały czy wiązały włosieta. oczywiście są i takie, które > dobrowolnie noszą czepki, ale to pojedyncze egzemplarze:)))) to dobrze:-)) ja i tak mam króciutkie to mnie by się nikt nie czepiał:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: do Agi IP: *.future-net.pl 13.08.02, 19:10 no więc aqua jest codziennie na 17.30 i 18.15 (po 45 minut, w tym 15 minut pływanie-relax). basenik po remoncie, woda ozonowana, polecam:)))) Odpowiedz Link Zgłoś