Dodaj do ulubionych

Gdzie w Warszawie aquaaerobic?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.02, 02:07
Co to w ogóle jest, jak często trzeba chodzić, żeby był jakiś efekt, gdzie i
ile kosztuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Gdzie w Warszawie aquaaerobic? IP: *.future-net.pl 12.08.02, 08:14
      Są to ćwiczenia przy muzyce podobne do "zwykłego" aerobiku, tyle, że w basenie.
      Niektóre wykonuje się (dla zwiększenia efektywności) z przyrządami z gumowej
      pianki, np. hantlami, rurkami, deskami. Plusy: woda czyni cię sześciokrotnie
      lżejszą, więc wszystko jest łatwe do wykonania nawet dla osoby
      niesprawnej/bardzo otyłej/starszej. Nie ma zakwasów. Nie pocisz się.

Tam gdzie ja chodzę, ćwiczymy pół godziny, a kolejny kwadrans pływamy dla
      rozluźnienia mięsni i relaksu. Ja chadzam 3 razy w tygodniu - myślę, że dwa
      razy to minimum. Instruktorka skupia się na "babskich problemach", większośc
      ćwiczeń na pupę, biodra, nogi, brzuch i ramiona.
      Lista miejsc, gdzie można ćwiczyć aa w wawie była ze dwa miesiące temu podawana
      na forum fitness, musisz poszukać. Ja chodzę do rezydencji pod orłem, na
      bukowińskiej przy metrze wilanowska.
      gorąco polecam, to pierwszy spot, który mi daje taką frajdę, bardzo szybko
      widać efekty (1-2 miesiące), zmniejsza cellulitis, wysmukla i pięknie rzeźbi
      mięsnie. i naprawdę - bez wysiłku (podczas ćwiczeń widzimy przez szybę
      siłownię, gdzie się pocą panowie i baaardzo im współczujemy, zwłaszcza gdy na
      dworze +32 stopnie:)))). a jaka frajda!:)))))

aha, nie trzeba umieć pływać - wystarczy nie bac się wody. głowy nie zanurzamy.
      • Gość: anna Re: Gdzie w Warszawie aquaaerobic? IP: *.supermedia.pl / *.mapster-net.com.pl 12.08.02, 15:28
        Aga, a ile płacisz za aqua? I czy trzeba wykupic karnet z wpisowym, czy mozna
        chodzic tylko na aqua? Mogłabys spytać przy kolejnej wizycie? Bo ja chodzę do
        gymnasionu, nie chcę zmieniać klubu, ale chętnie dorzuciłabym aerobik w wodzie.
        Z góry dzieki. I miłego fikania!
        • Gość: Aga Re: Gdzie w Warszawie aquaaerobic? IP: *.future-net.pl 12.08.02, 17:30
          Nie trzeba w ogóle wpisowego placić! Dwa razy w tygodniu 150 zł, trzy razy 200
          zł. Do Gymnasionu chodziłam na siłownię, saunę itp., ale strasznie mi brakowała
          basenu i teraz się przeniosłam, bo na wszystko niestety brak czasu:))))
          • Gość: damona Re: do Agi IP: 62.233.167.* 12.08.02, 22:25
            czy jest moze gdzies w internecie jakas strona z oferta
            i rozpiskiem zajec?
            • Gość: Aga Re: do Agi IP: *.future-net.pl 12.08.02, 22:36
              niestety nie, jutro mam pierwsze zajęcia po dwutygidniowej przerwie (remont
              basenu), to wezmę rozpiskę. o ile się nie mylę, to były codziennie na 17.30 i
              18.15, ale jeszcze potwierdzę. podaje tez telefon: 847-49-80 i dokładny adres:
              bukowińska 24 a (rezydencja pod orłem, wielki niezbyt piekny nowy
              apartamentowiec przy stacji metro wilanowska).
              • Gość: damona Re: do Agi IP: 62.233.167.* 12.08.02, 22:46
                bede wdzieczna za info, budynek znam,
                i na aqua chetnie bym pochodzila,
                jeszcze pytanie: czy czepki kapielowe sa obowiazkowe?
                bo strasznie ich nielubie:)
                • Gość: marta Re: do Agi IP: *.ny325.east.verizon.net 13.08.02, 01:49
                  Gość portalu: damona napisał(a):

> jeszcze pytanie: czy czepki kapielowe sa obowiazkowe?
                  >

prawdę powiedziwszy także mnie interesuje kwestia czepków....
                  dzięki za odpowiedź!
                  • Gość: Aga Re: do Agi IP: *.future-net.pl 13.08.02, 07:03
                    :))) czepkięnie są na szczescie obowiązkowe, jest jedynie zalecenie, by panie
                    długowłose spinały czy wiązały włosieta. oczywiście są i takie, które
                    dobrowolnie noszą czepki, ale to pojedyncze egzemplarze:))))
                    • Gość: damona Re: do Agi IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 13.08.02, 10:09
                      Gość portalu: Aga napisał(a):

> :))) czepkięnie są na szczescie obowiązkowe, jest jedynie zalecenie, by panie
                      > długowłose spinały czy wiązały włosieta. oczywiście są i takie, które
                      > dobrowolnie noszą czepki, ale to pojedyncze egzemplarze:))))

i pewnie czepki maja wielkie, gumowe roze,
                      - taka namiastka lokow? ;)
                    • to_ja_marta Re: do Agi 13.08.02, 16:09
                      Gość portalu: Aga napisał(a):

> :))) czepkięnie są na szczescie obowiązkowe, jest jedynie zalecenie, by
                      panie
                      > długowłose spinały czy wiązały włosieta. oczywiście są i takie, które
                      > dobrowolnie noszą czepki, ale to pojedyncze egzemplarze:))))

to dobrze:-)) ja i tak mam króciutkie to mnie by się nikt nie czepiał:))
                      • Gość: Aga Re: do Agi IP: *.future-net.pl 13.08.02, 19:10
                        no więc aqua jest codziennie na 17.30 i 18.15 (po 45 minut, w tym 15 minut
                        pływanie-relax). basenik po remoncie, woda ozonowana, polecam:))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka