Dodaj do ulubionych

pryszcze...

IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:00
ta,to mój problem.sytuacja nie wygląda tragicznie.są małe,średnio
widoczne,ale jest ich dość dużo(zwłaszcza broda i nos:/).od czasu do czasu
wyskoczy jakiś większy,którego trudno zamaskować.próbowałam już wielu
żeli,toników i takich pierdół,ale moją skórę wiele rzeczy wysusza,co jest
kolejnym utrapieniem.na pigułki antykoncepcyjne chyba nie mam szans,bo jestem
jeszcze za młoda.poradźcie mi jakiś dobry,w miarę niedrogi specyfik albo może
jakąś domową metode???:/tylko nie drożdże z mlekiem:P.a,oprócz syfów są też
oczywiście wągry...proszę o pomoc:/
z góry thnx
Obserwuj wątek
    • Gość: nusiątko Re: pryszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:55
      Może sudocrem?? Na mnie te specyfik działa. Kosztuje ok 20 zł (w Rossmanie) za
      125 g.
      Smarujesz tym buźkę (trochę trudno rozsmarować)i raczej nie uzywasz żadnych
      podkładów czy pudrów przez kilka dni,a skóra w tym czasie dochodzi do siebie.Ja
      widzę u siebie efekt natychmiastowy i wydaje mi się,że ten kremik całkiem
      nieźle zmatowił mi buzię.

Pozdr!
      • Gość: Edyta Re: pryszcze... IP: *.nowiny.net 25.07.05, 11:43
        myj buzię płątkami owsianymi, to oczyszcza skórę, wybiela zaskórniki i wągry.
    • Gość: ewcia Re: pryszcze... IP: *.ras.sth.bostream.se 25.07.05, 15:01
      dodaj kilka kropel olejku pichtowego do kremu.dziala
      ntybakteryjnie,przeciwzapalnie.dla mnie lepszy niz olejek herbaciany.
    • Gość: ankałodź Re: pryszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 16:47
      Ja już kiedyś polecałam coś na trądzik, no ale oki, zrobię to jeszcze raz...:) Ja na Twoim miejscu użyłabym produktów Pollenyaromy, nie śa to co prawda leki przepisane przez dermatologa ale są to produkty aromaterpaeutyczne i np: mi pomogły. Przy czym nie są drogie...więc może zarto zakupić, ja kupiłam sobie w ich sklepie mydło TI i żel do miejscowego stosowania TI i na prawde krostki mam mniejsze, a niektóre całkiem znikły. Mam nadzieję że na stałe. Te produkty są na www.shop.pollenaaroma.com. Pozdrawiam:) Papatki
    • Gość: annan_ Re: pryszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 19:53
      najlepiej idz do lekarza (dermatolog lub ginekolog) aby ustalic przyczyne tradziku. jesli to kwestia wieku, dermatolog przepisze ci odpowiednie leki (np antybioyk nakladany miejscowo). moze sie jednak okazac, ze to wina hormonow (np zbyt duzo testosteronu). wtedy nie obejdzie sie bez tych podawanych doustnie., wiele osob bagatelizuje problem (mowiac, ze to breweria, ze wloski tak, gdzi eich byc nie powinno, ze maly biust). a potem moze sie okazac, ze sa problemy z zajsciem w ciaze itp (wiem, na razie to ciebie nie dotczy). jesli od conajmniej 2 lat miesiaczkujesz regularnie (co miesiac, a nie raz na 3 miesiace np), lekarz juz moze zdecydowac o terapii hormonalnej.
      jesli zas to nie hormony beda przyczyna, nalezy skierowac sie do dermatologa, by pomogl. bo tradzik jest choroba.
      • Gość: linuxrocks Re: pryszcze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 21:25
        Najlepiej używać: do mycia twarzy - mydło Kajtek lub Bambino, później tonik
        przeciw wągrom Avon, krem Acnofan - do kupienia w aptece. Raz w tygodniu
        peeling z Avonu Clearskin. Efekt wypróbowany i gwarantowany !
    • Gość: szuwareq Re: pryszcze... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 21:58
      no ja raczej też jestem jeszcze "młodociana" {chociaż juz niedlugo :P] wiec moze
      mamy coś wspólnego.
      -zamiast pic drożdże zrób sobie znich poprostu maseczke {wpisz w google i
      znajdziesz przepis],
      -pasta cynkowa w aptece lub maść [pasta lepiej wysusza],
      -tonik [ale na bazie alkoholu :/] Afrodyta Adonis z apteki, ten kosztuje góra
      4zł, mi kiedyś pomgoł i włąśnie kupiłam go jeszcze raz;
      lub Davercin płyn, lub żel, w aptekach na recepte
      -aby oczyścić wągry zrób sobie "parówke" [trzymaj twarz pod przykryciem nad
      miska z goraca woda, najlepiej wywarem z np. rumianku], potem nałóz na to
      maseczke jakąs oczyszczajaca i później tonik i kremik, najlepiej na wieczór,
      -na przebarwienia po pryszczach - ponoć- ogórek lub cytyna [oczywiscie maseczki]
      -maść na wypryski Benzacne, [jest też tonik] w aptekach, rewelacja!
      - na zaskórniki moja kuzynka używa Metronidazol [w patekach, na recepte]
      - moze na kogoś maseczka czy peeling z otrab czy płatków skutkuje, ja mam
      podrażnioną od tego skóre, a jeszcze niedajboże wypryski, to juz wogóle tfu tfu :P
      - aha no i jeszcze mydło siarkowe też w aptekach koło 4 zł, do ciała ja jeszcze
      stosuje mydło antybakteryjne Protect, moge powiedzieć, że nawet działa :)

pozdrawiam i życze rewelacyjncyh efektór [którymi sie z nami podzielisz jak
      sadze :P]
      jak sobie coś przypomne to skrobnę jeszcze :)
      • Gość: ekspert Re: pryszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:11
        po pierwsze NIGDY nie kup[uj tonikow z alkoholem-efekt poczatkowo jest bardzo
        dobry lecz pozniej stan skory sie pogarsza,na tym polega dzialanie roznych
        specyfikow , ktore mozna w drogeriach dostac.kiedy stosujemy np tonik
        zawierajacy alkohol skora zaczyna produkowac jezcze wiecej sebum-alkohol bardzo
        wysusza skore.podobnie dziala slonce-poczatkowo krostki znikaja a pozniej
        pojawia sie ich jeszcze wiecej-na zewnatrz skora wyglada lepiej jednak wglebi
        problem jeszcze bardziej sie poglebia...
        • Gość: szuwareq Re: pryszcze... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 22:22
          ba, ale ja nie stosuje go tak "normalnie", codziennie. od tego mam świetny
          BEZALKOHOLOWY sprawdzony tonik [Avon Pure Pore-cośtam. :) Ten alkogolowy ma mi
          tylko pomóc pozbyc sie wyprysków i podszuszyć je :)
          no co jak co, ale oprócz tego JAKICH kosmetyków mamy używać, trzeba też wiedzieć
          JAK ;)
          bajdełej: jeżeli skusisz sie na specyfiki wysusszajace lekko, kup też jakiś
          dobry krem [ja mam dwa: bardziej nawilżający na noc i lżejszy na dzień, ale nie
          sa drogie, takie -o dziwo -z kiosku. i działają :P]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka