Dodaj do ulubionych

jaka roznica w cenach w sklepie bezclowym???

IP: 62.233.201.* 05.08.05, 08:58
za tydzien lece na wakacje i bede miala okazje kupic cos w sklepie bezclowym,
piszac cos mam na mysli perfumy.
poniewaz dawno dawno juz nie lecialam nigdzie to sie zupelnie nie orientuje
jaka jest roznica miedzy cenami w zwyklych sklepach a tych bezclowych, warta
uwagi czy raczej drobna i bez sensu jest sie nastawiac na zakupy?
bede wdzieczna jak ktoras sie podzieli swoja wiedza
Obserwuj wątek
    • Gość: iwka Re: jaka roznica w cenach w sklepie bezclowym??? IP: 217.11.140.* 05.08.05, 09:27
      Hej,
      Kupiłam w sklepie bezcłowym ( ale w Tunezji) perfumy Aquawoman Rochas, za 30 ml
      zapłaciłam coś 70 zł, w naszych perfumeriach ok 135 zł.
    • sumire Re: jaka roznica w cenach w sklepie bezclowym??? 05.08.05, 09:28
      Zależy - czasem różnice są bardzo duże. Zależy też od tego, dokąd lecisz - w
      takich sklepach w UE są dwie ceny, jedne przeznaczone dla wyjeżdżających poza
      Unię i drugie dla tych, którzy podróżują w jej obrębie. Te drugie są takie, że
      czasami zakupami nie warto sobie głowy zawracać, chociaż okazje się zdarzają :)
      • Gość: Junia26 Re: jaka roznica w cenach w sklepie bezclowym??? IP: 81.210.102.* 05.08.05, 10:28
        ja ostatnio leciałam do Niemiec i szczerze powiem, gdyby nie obniżki na
        niektóre towary, to różnice w cenie są niewielkie
        • Gość: nioma Re: jaka roznica w cenach w sklepie bezclowym??? IP: 62.233.201.* 05.08.05, 11:06
          dzieki dziewczyny
          lece do Niemiec i widze, ze zbyt wielkich roznic w cenach to nie ma co oczekiwac
          • sumire Re: jaka roznica w cenach w sklepie bezclowym??? 05.08.05, 11:07
            Zupełnie. Gdybyś leciała poza UE, wtedy rzeczywiście da się poszaleć.
            • Gość: nioma Re: jaka roznica w cenach w sklepie bezclowym??? IP: 62.233.201.* 05.08.05, 12:26
              to tylko sie obkupie w sklepach,
              kremy, tusze, proszki do prania itd - jestw koncu ogromna roznica w jakosci
            • ladyblue do Sumire 06.08.05, 13:53
              mozesz jakies szczegóły?
              bo lece nie dosc ze poza UE to jeszcze poza Europe w ogole ;)

poza perfumami co jest warte uwagi?
              • sumire Re: do Sumire 06.08.05, 14:23
                Zależy od lotniska - na niektórych w duty free jest duży wybór, gdzie indziej bardzo mały (albo sklep zamknięty, bo noc). Można trafić na perfumy, których nie ma u nas, innej maści kosmetyki, alkohole zazwyczaj wszędzie. Toteż ja spośród wolnocłowych zakupów najbardziej lubię whisky ;)
    • Gość: MJ Re: jaka roznica w cenach w sklepie bezclowym??? IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.05, 16:14
      kupilam niedawno w perfumerii warszawskiej tusz do rzes lancom za 117zl, na
      lotnisku kosztowala 95zl. roznica nie wielka. tak wiec roznie to bywa,
      trzebaby dobrze sie w cenach orientowac aby moc ocenic co sie oplaca, a co nie.
      milej podrozy
      MJ
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka