Dodaj do ulubionych

Rozmiar stanika (miseczki)

IP: *.aster.pl 08.08.05, 22:53
Chciałabym kupić sobie silikonowy stanik na Allegro,ale tam muszę w ciemno
wybrać rozmiar miseczki.Niby piszą,że numeracja jest zaniżona i żeby brać ciut
wiekszy to będzie lepszy efekt.

Pod biustem mam 70 cm,w biuście 83 cm.Najsmieszniejsze i najdziwniejsze jest
to,że jeden stanik mam 70 C a drugi 70 D i w zasadzie obydwa są dobre,a to
przecież różnica jednego rozmiaru.Czy któraś z Was ma może taką tabelkę z
miseczkami (tam się odejmuje cm pod biustem od tych w biuście czy jakoś tak).
Kurczę bo je sie trochę,że kupię za duży stanik.

Help !
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Rozmiar stanika (miseczki) IP: *.aster.pl 09.08.05, 11:27
      Pliss doradźcie!
      • Gość: Ania Prosze bardzo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 12:42
        zobacz:

www.biust.pl/pasaz/tabele_rozmiarow_dla_pan.htm
        • Gość: Kasia Re: Prosze bardzo... IP: *.aster.pl 09.08.05, 15:39
          Dzięki...ale teraz to już mam mega mętlik...
          Z tej tabeli wynika,że przy 70 cm pod biustem i 83 w biuście powinnam nosić
          rozmiar 70 A (ewent 70 B) a ja nosze staniki 70C i 70D i nawet 70D jest lepszy.
          To ja juz sama nie wiem...jaką w końcu miseczkę mam wybrac przy tym silikonowym
          staniku???
          • Gość: emi Re: Prosze bardzo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:57
            To jak Ty sie mierzysz?? Ja mam 69 cm pod biustem, a w biuscie 85cm i noszę
            70B, mam jeden stanik 70C ale to wyjatek...
            Zmierz się w najszerszym miejscu bez spłaszczania piersi centymetrem.
            A z tymi silikonowymi stanikami podobno jest tak ze trzeba brać o rozmiar
            większe, czyli B, jesli normalnie masz A itd...
            • Gość: emi Re: Prosze bardzo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:59
              Jeszcze jedno pytanie...
              Jakiej firmy są te staniki???
              Bo niektóre mają bardzo dziwne rozmiarówki.

pozdrawiam:)
              • Gość: Kasia Re: Prosze bardzo... IP: *.aster.pl 09.08.05, 21:57
                Mierze się normalnie.Przed chwilą się tez mierzyłam.
                Pod biustem mam 69 cm dokładnie a w biuście 83.
                Ja poważnie noszę 70D.Mam dwa staniki w tym rozmiarze z czego jeden jest z
                hurtowni z bielizna a firma to Kostar a drugi kupiony w KDT firmy Gaia (o ile
                dobrze rozczytałam).Ten 70C kupiony jest na stadionie i troszkę po bokach
                "zgniata" mi piersi.Ale też na metce jest nazwa jakiejś firmy.
                Nigdy nie nosiłam drogich staników np.firmy Triumph,ale myslę że to nie od firmy
                zależy.
                Mam jakiś stary stanik 75B,piersi mi się w nim nie mieszczą.Mówiąc dokładnie
                wystają mi z niego,prawie widać mi brodawki.
                To ja juz sama nie wiem jaką miseczkę mam wybrać przy tym silikonowym staniku.
                • mikams75 Re: Prosze bardzo... 09.08.05, 22:04
                  na rozmiary w stanikach ze stadionu to lepiej nie patrz.
                • Gość: emi Re: Prosze bardzo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 01:48
                  Wstaw swoje zdjecie to zobacze jak wygladasz;) Bo az sie zaciekawilam jak to
                  mozliwe :)

A tak na powaznie to jednak troche zalezy od firmy, bo kazda ma troche inna
                  rozmiarowke, a czasami z jednej firmy staniki w tym samym rozmiarze bardzo się
                  różnią. Ja mam 70B, 75B, 70C i kazdy jest dobry... :/
                  • anna_martad Dobór i nauka zakładania biustonosza :) link 11.08.05, 16:48
                    Hmmmm
                    to ja wkleiłam linka z Triumpha
                    Mam pod biustem 71 a w biuście 86cm i noszę 70C
                    Musisz miec dobrze ułozone piersi w miskach, tak aby po bokach nie tworzyły
                    się "buły" - pod biustem ciasno musi być!!!
                    Wiem jak to jest, bo kiedyś nosiłam 75B, w tym mi owiele lepiej biust nabrał
                    kształtu - no na poczatku troche ciasno było pod, ale po pewnym czasie jaes OK
                    Wazne jest tez jak z tyłu uklada sie stanik musi byc na "dole" nie na "górze"
                    pleców:

www.samanta.pl/strona.php?parent=34
                    A co do silikonowego, to nie polecam do noszenia na co dzień
                    Spłaszcza Twój naturalny biust i deformuje, poza tym uciska co też nie jest
                    zdrowe
                    Na jednorazowe wielkie wyjście do wydekoltowanej sukienki, może być ale na
                    codzień bym sie bała :)
                    No ale to juz moja opinia...

pozdrawiam ania

• Gość: Kasia Re: Dobór i nauka zakładania biustonosza :) link IP: *.aster.pl 11.08.05, 17:32
                      Bardzo Ci dziękuje.
                      Wg rozmiarówki z tej strony też powinnam nosić 70B.Nie wiem jakim cudem noszę
                      70D...Tak jak wcześniej mówiłam mam tez stanik 70C,ale w nim mam wrażenie jakby
                      piersi nie mieściły się po bokach i wystawały nad stanikiem,wygląda to
                      nieestetycznie.
                      Właśnie ten stanik silikonowy chcę kupić na slub i zdecydowałam,że kupię
                      miseczkę D.Oni radzą kupować o numer większy,więc jeśli noszę C-D to kupie D.
                      Najwyżej jak okaże się za duży to komuś oddam.
                      Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka