Dodaj do ulubionych

białe lico

IP: *.zipnet.com.pl 27.08.02, 19:04
potrzebuję małego ukierunkowania: jasna bardzo i zdrowa cera, gorzka
czekolada na głowie (a słodka na klawiaturze :>) zielone ślepia, cienie z
reguły czekoladowo różowe- zostawiamy to jak jest czy opalamy? z góry mówię,
że serdecznie tego nie znoszę, a samoopalacze sux
właściwie to chciałam tylko zapytać jakie macie nastawienie do tak białego
lica? z tego co pamiętam to anexxa wydała wojnę opalniu, choć może być że się
mylę

pozdrówka
Obserwuj wątek
    • Gość: mucha Re: białe lico IP: *.vif.net 27.08.02, 19:19
      Te same kolory :) Z tym, że ja jestem jeszcze troche opalona po wakacjach. Za
      jakiś miesiąc będę zupełnie blada. Mi to w sumie obojętne czy jestem opalona
      czy nie (jedno i drugie mi pasuje. Z opalenizną wyglądam zdrowiej, a blada
      poważniej i "klasyczniej". Jedyne czego nie lubię na wiosnę to bladych nóg.
      Poza tym jestem nastawiona pozytywnie do "białego lica" ;)
      • Gość: julita73 Re: białe lico IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 19:29
        Ja osobiście bardzo lubię ciemnowłose dziewczyny z bardzo bladą cerą ( warunek-
        musi byc zdrowa )bardzo podoba mi się ten typ urody u kobiet.Jeśli o mnie
        chodzi , to wcale się nie opalam,biorę leki przeciwalergiczne i mam zakaz
        opalania się .Cerę mam niezbyt jasną, zresztą stosuję podkłady, pasują mi
        ciemniejsze beże.Wcale nie zależy mi na opaleniźnie,a nadmierna opalenizna u
        innych osób nie podoba mi się.
    • Gość: kasica Re: białe lico IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.08.02, 19:59
      ja jestem w dobrych stosunkach ze swoim bialym licem tudziez reszta i od
      dobrych paru lat sie nie opalam (jak sie przypadkiem opale, to nie rozdzieram
      szat, ale nie robie tego celowo). ciesze sie, ze nie ma juz takiego globalnego
      pedu do opalania i dzieki temu nie wygladam z tym licem specjalnie dziwnie.
      taka mam karnacje, uwazam ja za ladna, bardzo zreszta podobaja mi sie ludzie z
      jasna karnacja. taki "zestaw" jak Ty opisujesz - musi byc super i ja bym nic
      nie zmieniala :) chyba, ze lubisz sie opalac. ja nie przepadam i mi szkodzi.
    • Gość: ania Re: białe lico IP: 217.98.124.* 28.08.02, 08:50
      ja też należę do białolicych a teraz jestem trochę opalona i jakoś dziwnie się
      czuję......nie mogę sie doczekać kiedy wrócę do mojego naturalnego koloru
      skóry.Nic na siłę!!!!
      • Gość: Maja Re: białe lico IP: *.acn.waw.pl 28.08.02, 15:34
        Ha, ja jestem szcześliwą posiadaczką tego samego zestawu kolorystycznego
        (zielone oczy, jasna, zdrowa cera, ciemne włosy). Jak się opalę, to nabieram
        delikatnego złotego koloru, ale i tak jestem wciąż bardzo jasna. I tak szczerze
        powiem, że strasznie tę moją bladość lubię. Chociaż reszta żeńskiej części
        mojej rodziny (mama i siostra z łatwością się opalające) zwykła była rozpaczać
        nad moim brakiem opalenizny.
        • Gość: mucha Re: białe lico IP: *.vif.net 28.08.02, 17:37
          Wczoraj zrobiłam małe "badanie" wśród znajomych i zapytałam się czy wg nich
          wyglądam lepiej opalona czy też blada. Większość powiedziała opalona (opalam
          się dosyć mocno), tak więc "ludziom" chyba bardziej podoba się opalona skóra.
          Pozdrawiam.
    • anexxa Re: białe lico 28.08.02, 17:41
      nie wydalam wojny opalaniu, tylko nie chce mi se uzerac,
      zeby osiagnac to, co inni maja ot, tak, bez wysilku.
      uzywam samoopalacza i jak sie zbiore, to moze nawet dzis
      sie wysmaruje, bo biale nogi mnie lekko draznia, ale to
      efekt parudniowy. na solarium jednak nie chce mi sie
      chodzic.

jestes pania zima i pogodz sie z tym.

xx.
    • Gość: mucha Re: białe lico IP: *.vif.net 28.08.02, 17:50
      A ja nie wiem jaka jestem pani? Jak się ma taki żółtawy(czy tam oliwkowy żeby
      lepiej brmiało :) a zimą po prostu b. blady (bez żółtego ale też bez różów czy
      łososiów) kolor skóry to też jast zimą?
      • Gość: mucha Re: białe lico IP: *.vif.net 28.08.02, 17:51
        tzn. jest się
        • Gość: elve Re: białe lico IP: *.netland.gda.pl 28.08.02, 17:57
          tak. ja tak mam.
          • g_andzia Re: białe lico 28.08.02, 18:02
            tak, zimy są rózne, i typu królewna śnieżka i typu latino:)

a ja od zawsze jestem białasek-blondasek, jako dziecko w ogóle się nie opalałam
            (tzn. spiekałam tylko na raka), potem na szczęście się to zmieniło. latem dośc
            szybko łapię śliczny jasnozłoty kolorek, zimą jestem bladziutka. do pewnego
            momentu walczyłam z tym (solaria, samoopalacze, pudry brązujące), ale potem
            polubiłam i się nawet cieszę, że wyglądam (na południe od bałtyku) oryginalnie
            (a na południe od austrii to już w ogóle jestem rozchwytywana:)))
            • Gość: mucha Re: białe lico IP: *.vif.net 28.08.02, 18:05
              Tylko nie jedź czasem na południe od morza śródziemnego ;)
              • g_andzia Re: białe lico 28.08.02, 18:16
                Gość portalu: mucha napisał(a):

> Tylko nie jedź czasem na południe od morza śródziemnego ;)

już byłam, ale z mamą, więc cnotę ocaliłam. teraz może pojadę do egiptu, ale z
                narzeczonym i też mam nadzieję, że mnie obroni:)
          • Gość: mucha Re: białe lico IP: *.vif.net 28.08.02, 18:03
            Dziwne to trochę, bo pani zimie podobno pasuje czerwony, a mnie nie pasuje za
            bardzo (chyba, że mam jakieś zahamowania psychiczne i mi się tylko wydaje ;)
            • Gość: elve Re: białe lico IP: *.netland.gda.pl 28.08.02, 18:12
              to znów zalezy jaki czerwony. Ja w jasnym wyglądam tragicznie, jakoś tak
              wyzywająco, a w ciemnym, lub takim zgaszonym, złamanym - znakomicie - jeden z
              moich najlepszych kolorów.
              • Gość: mucha Re: białe lico IP: *.vif.net 28.08.02, 18:17
                Ja w jasnym wyglądam jak pobita. W malinowym ok (najlepiej trochę zgaszonym).
                Ale czy zgaszone czerwienie/bordy to nie są już ciepłe kolory?
                • Gość: elve Re: białe lico IP: *.netland.gda.pl 28.08.02, 19:26
                  ciepłe byłyby gdyby właśnie nie to zgaszenie/złamanie koloru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka