Dodaj do ulubionych

refleksja moja własna

24.08.05, 09:30
Taka moja refleksja po przeczytaniu kilku wątków i po narzekaniach niektórych
moich znajomych dziewczyn. Zazdroszczę normalnie tym dziewczynom, które
piszą/mówią, że nie mogą sobie poradzić z czterema(!) pryszczami, które im
tam gdzieś na twarzy wyskoczyły. Albo tym które mówią, że pojawiła im się na
twarzy jakaś krosta olbrzymia (która w moim mniemaniu jest bardzo mała,
prawie niewidoczna, każdy byle jaki nawet korektor by ją zatuszował) i czarna
rozpacz. Co tam że to raz na jakieś pół roku czy rok. Ja to bym miała taką
radochę, gdyby mi z taką częstotliwością się psuła cera. Pozdrawiam. Miłego
dnia.
Obserwuj wątek
    • Gość: hym...hym Re: refleksja moja własna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 09:48
      Zgadzam się w zupełności. Niektóre dziewczyny rozpaczają z powodu jednej, czy
      nawet kilku krostek i jeszcze mówią, że to trądzik. Ja gdybym miała chociaż
      TYLKO trzy pryszcze na twarzy to chyba skakałabym z radości.
      • Gość: Meganka Re: refleksja moja własna IP: *.crowley.pl 24.08.05, 10:04
        Wiecie, ja bym trochę usprawiedliwiała te dziewczyny z jednym pryszczem...
        Kiedyś miałam straszne problemy z cerą i marzyłam, by to były tylko 3 pryszcze.
        Potem zaczęłam się leczyć i cera była ładna. Więc wtedy nawet te 3 pryszcze
        były dramatem! A teraz odstawiłam pigułki, znów mam trądzik, i teraz
        myślę "ehh, gdyby to były tylko te 3 pryszcze"... Człowiek to jednak taka
        dziwna istota, że zawsze chce czegoś lepszego :) Pozdrawiam!
    • Gość: kasia Re: refleksja moja własna IP: *.fdir.dk / 147.29.86.* 24.08.05, 10:06
      Oj Dziewczyny, tak to juz jest, ze syty glodnego nie zrozumie... ja wlasnie
      odstawilam tabletki anty i czekam na wysyp... ale glowa do gory... jedne maja
      pryszcze, inne krzywe zeby, a jeszcze duze pupy... na cale szczescie ;)

Pozdrawiam
      Kasia
      • Gość: kiddo Re: refleksja moja własna IP: 217.153.94.* 24.08.05, 10:20
        Oj, ja też siedze na tej bombie zegarowej, a mianowicie odstawiłam pigułki i
        czekam na atak pryszczy :) Tyle że będą niebawem już 2 miesiące od połknięcia
        ostatniej tabletki i na razie spokój... Ale to chyba za wcześnie, żeby sie cieszyć..
        A powiedz Kasia - dawno temu odstawiłaś pigułki? Meganka pisała, że po dwóćh
        miesiącach nastąpił u Niej wysyp... Chyba teraz ja zbliżam sie do krytycznego
        momentu :/
        A z tym rozpaczaniem z powodu jednego pryszcza to ja troche rozumiem - kiedyś
        miałam serio złą cerę, wyleczyły mi ją właśnie pigułki, ale po latach katorgi
        stałam sie b.przerważliwiona na punkcie cery i nawet jak mam 1-2 pryszcze to
        czuje duuuży dyskomfort :/
        Pozdrawiam!
        • Gość: Kasia do Kiddo IP: *.fdir.dk / 147.29.86.* 24.08.05, 12:36
          Nie, nie dawno, teraz mam pierwszy cykl bez tabletek, za to z termometrem ;) co
          bym sie dowiedziala jak tam mniej wiecj moje kobiece hormonki, haha.
          A cera jakby nieco gorsza ale bez paniki. Po prostu po rewelayjnej mam 2 czy 3
          male krostki i tyle... ale wszystko chyba przede mna...

Pozdrawiam
    • Gość: aga Re: refleksja moja własna IP: *.chello.pl 24.08.05, 10:31
      no widzisz, mi krostki pojawiają się od wielkiego dzwonu- przed okresem, albo
      gdy mam klopoty z hormonami, pewnie zazdrosciłabys mi cery i myślała ze głupio
      narzekam...
      za to ja zazdroszcze dziewczynom które mają JAKIEKOLWIEK włosy na głowie, bo ja
      ich mam 4 na krzyż i mam wrażenie ze kazdy kto ze mną rozmawia na to patrzy.
      Nie moge patrzec na dziewczyny z ładnymi, normalnymi włosami zniszczonyi przez
      trwałą, farbowanie itp. Mówię sobie ze gdybym ja miała takie wlłosy to juz
      umiałabym o nie zadbac, a na moje chucham (nie wiem jak to sie pisze) i dmucham
      ale ciągle są rzadkie, cienkie, bez fryzury i wypadają
      Dlatego widzisz... nawet jak ktos ma ładna cerę moze miec inny fatalny
      mankament i kłopot :(
    • Gość: sylwia Re: refleksja moja własna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:48
      ale taki jeden pryszcz na środku bardziej sie rzuca w oczy niz gdy jest ich
      wiecej i giną w tłumie :)
      • Gość: hym...hym Re: refleksja moja własna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:26
        To prawda. U dziewczyn z gładką, nieskazitelną cerą nawet jeden mały pryszcz
        rzuca się bardziej w oczy niż dziesięć dużych u dziewczyny z trądzikiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka