Dodaj do ulubionych

woda termalna

IP: *.man.polbox.pl 01.09.02, 01:56
dziewczyny, używacie lub używałyście wody termalnej? ja właśnie używam,
dostałam ją w promocji z żelem do mycia twarzy i jestem ciekawa, czy
zauważyłyście poprawę cery i czy coś się w Waszym życiu zmieniło w związku z
nią ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: alissa19 Re: woda termalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.02, 10:54
      ja uzywam od dobrych kilku lat i nie wyobrazam sobie zycia bez niej-
      nawilza,buzia jest swieza i podczas upalu i w ogole,rano zawsze spryskuje na
      przebudzenie buzke.ogolnie zauwazylam same plusy.
      • Gość: nene Re: woda termalna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.09.02, 14:11
        a jakie one mają właściwości, tzn. czy czymś się różnią Iwostin, Avene i LRP,
        bo ceny mniej więcej takie same. Czy mają jakieś spefyficzne działanie?
        Zwłaszca mi chodzi o Iwostin, bo nie znam.
        • Gość: alissa19 Re: woda termalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.02, 20:17
          ja uzywam avene-a czym sie roznia to nie mam pojecia-"zawartoscia cukru w
          cukrze?":-))))))))
        • Gość: justy Re: woda termalna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 20:48
          Iwostin ma zapach- czuć go wyraźnie szczególnie na początku, potem mozna się
          przyzwyczaić i szczypie w oczy, jes w atomizerze nie w sprayu- przeciętna
          Avene ma dużo kremionki przyspieszającej gojenie i łagodzącej podraznienia
          LRP słynie ze sporej zawartości selenu neutralizującego wolne rodniki
          ("przeciwstarzeniowa";)
          • damona Re: do justy 01.09.02, 20:55
            a jakie "wlasciwosci" ma woda Vichy?
            widzialam w aptece butle po mniejszej cenie niz Avene czy LRP.
            • Gość: justy Re: do justy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.02, 21:08
              Producent Vichy nie kładzie nacisku na żaden ze składników -po prostu woda
              źródlana/termalna- koi i odświeża

A wracając do Iwostinu: zawiera sporo krzemionki, oraz jonów wapnia i kwasu
              metaborowego, które działają ściągająco i przeciwzapalnie.

Mi osobiście najbardziej odpowiada Avene.
              • g_andzia Re: do justy 01.09.02, 21:16
                ja też polecam avene, oprócz "zwykłych" zalet wody termalnej, przyspiesza
                gojenie wszystkich zaczerwień, krostek, podraznień itp. jest to pierwsza woda
                (a przetestowałam już chyba wszystkie możliwe:)), której efekt działania widzę,
                już się od niej uzależniłam:)
    • Gość: elve Re: woda termalna IP: *.netland.gda.pl 02.09.02, 00:36
      yo, nigas. avene to moja pierwsza woda termalna, i chyba przy niej zostanę -
      innych nie używałam, a ta jest po prostu przyjemna w użyciu. nie wiem, jak to
      robi, ale mniej się po niej błyszczę. pozdrawiam wszystkie czarne siostry i
      bracholi też.
    • Gość: ledka Re: woda termalna IP: 217.153.53.* 02.09.02, 07:43
      Avene to tez moja pierwsza woda termalna, ktora z reszta kupilam pod wplywem
      forum.W bardzo widoczny sposob przyspiesza gojenie podraznionej skory (ja mam
      to najczesciej wokol oczu). A jak mi ostatnio powiedziala kolezanka dermatolog,
      do ktorej przychodza przedstawiciele LRP i Vichy te dwie wody sa brane z tego
      samego zrodelka.
    • rauser Re: woda termalna 02.09.02, 09:08
      A z jakim żelem dostałaś ją w promocji, jeśli mozna wiedzieć? Powinnam teraz
      kupić sobie Effaklar do mycia i może jakaś woda wpadnie w prezencie :) o ile to
      LRP
      • Gość: Kaja Re: woda termalna IP: *.man.polbox.pl 02.09.02, 12:07
        z żelem Effaclar dostałam La Roche Posay 50 ml
        • rauser promocja Effaklaru LRP 02.09.02, 12:46
          Hura, ja tez kupiłam za 30 pln i dostałam tę wodę oraz 2 probki łącznie 5ml
          Hydraphase XL.
    • kathtea Re: woda termalna 02.09.02, 09:14
      Używam Vichy w sprayu. Jest bardzo przydatna dla kobiet pracujących w
      klimatyzowanym powmieszczeniu. Używałam jej także podczas pobytu nad morzem,
      gdy nie było możliwości opłukania się pod prysznicem bezpośrednio po wyjściu z
      wody. Ładnie zmywała mi sól z twarzy, która nie jest najzdrowsza na cerę.
      pozdr.
      k.
    • Gość: rossa Re: woda termalna IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 02.09.02, 17:03
      Używałam Vichy, Avene, LPR i Ivostin i zdecydowanie najlepsza jest Avene, a
      odstająca od reszty na niekorzyść Ivostin.
    • Gość: Kaja Re: woda termalna IP: 217.11.141.* 05.09.02, 14:24
      kupiłam dzisiaj "Samo Zdrowie", w którym opisano wody termalne, a ponieważ nie
      tylko ja pytałam o właściwości, więc przepiszę, co piszą

La Roche-Posay
      zawiera selen, cynk, krzemionkę
      dla ciebie, jeśli cierpisz na alergię kontaktową, łuszczycę, zapalenie skóry,
      świąd, masz trudno gojące się rany
      łagodzi podrażnienia, przyspiesza gojenie się skóry
      woda w sprayu 26 zł/150 ml

Vichy
      zawiera arsen, bar, wapń, krzem, miedź, żelazo, fluor, glin, jod, magnez,
      potas, cynk
      dla ciebie, jeśli cierpisz na podrażnienia skóry lub chcesz łagodnie oczyścić
      cerę
      wzmacnia barierę ochronną skóry, dostarcza jej minerałów
      woda w sprayu 24 zł/150 ml

Avene
      zawiera wapń, magnez, potas, sód, lit, żelazo, mangan, cynk, chrom, kadm,
      miedź, ołów, selen, krzemionkę
      dla ciebie, jeśli masz zmiany pooperacyjne, trądzik różowaty, łojotokowe
      zapalenie skóry
      łagodzi podrażnienia, przyspiesza gojenie
      woda w sprayu 28 zł/150 ml

woda iwonicka
      zawiera krzemionkę, jony wapnia, kwas metaborowy
      dla ciebie, jeśli masz suchą skórę skłonną do alergii i wyprysków
      przyspiesza usuwanie zrogowaciałego naskórka, łagodzi podrażnienia
      woda w sprayu 18 zł/200 ml
    • Gość: Donata Re: woda termalna IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 05.09.02, 23:27
      Wiem, że to pytanko już było, ale za diabli nie mogę tego znaleźć - właśnie
      nabyłam wodę Avene i nie wiem dokładnie jak ją stosować. Z tego co pisałyście
      pamiętam, że powinno się ją ścierać - a może jednak nie??? Proszę napiszcie jak
      ją używać.
      Pozdrawiam
      • Gość: justy Re: woda termalna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 23:46
        Powinnaś osuszyć twarz zanim woda zdąży na niej wyschnąć (bo inaczej woda
        zamiast nawilżać, wsyuszy skórę jescze bardziej).
        • Gość: Donata Re: woda termalna IP: *.chello.pl / *.chello.pl 05.09.02, 23:52
          Wielkie dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Gdyby nie to to zamiast super efektów
          byłby dodatkowy problem i pytanie dlaczego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka